Get this Widget

Focarul de pneumonie din Italia ar putea avea ca punct de pornire o sursă de apă

0

Nordul Italiei se confruntă cu un focar de pneumonie fără precedent, autoritățile încercând să descopere sursa acestei boli. Cazurile de pneumonie au fost detectate într-o zonă situată la aproximativ 100-120 de kilometri est de Milano, care se întinde până la 60 de kilometri sud de Lacul Garda, o destinaţie populară în rândul turiştilor.

Loredana Bello, o purtătoare de cuvânt a autorităţii sanitare regionale, a declarat pentru agențiile de presă că, de la începutul lunii, în spitalele din provinciile Brescia şi Mantua au fost identificaţi 138 de pacienţi cu pneumonie. Mai mult, două persoane au fost diagnosticate cu legioneloză – o formă severă de pneumonie cauzată de bacteria Legionella, transmisă prin particule de apă.

Depunem eforturi intense pentru pentru a încerca să aflăm originea acestor # cazuridepneumonie“, a scris pe Twitter comisarul regional pentru sănătate, Giulio Gallera.

Autoritățile sanitare au efectuat peste 52 de verificări ale calităţii apei în reţeaua publică de alimentare cu apă şi în locuinţele private, iar rezultatele sunt aşteptate în câteva zile. Între timp, localnicii au fost îndemnaţi să ia măsuri de precauţie, cum ar fi curăţarea filtrelor de apă şi evitarea duşurilor cu ferestrele închise.

Apa contaminată cu Legionella este periculoasă atunci când este inhalată – ceea ce s-ar putea întâmpla dacă aburii unui duş fierbinte nu ar fi dispersaţi de aerul curat -, însă consumul său nu este periculos pentru sănătate deoarece nu există contact direct cu plămânii.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply