Get this Widget

FORD face angajări masive în România. 1.700 de locuri de muncă sunt disponibile la fabrica din Craiova

0

Ford România se pregătește să producă un nou model de mașină în cadrul fabricii pe care o deține în Craiova. Pentru a-și pune în aplicare planurile de dezvoltare, compania va demara o amblă campanie de recrutare, în jur de 1.700 de locuri de muncă așteptând să fie ocupate.

De altfel, conducerea companiei Ford România se va întâlni săptămâna viitoare cu primarii localităţilor doljene aflate pe o rază de până la 35 km de Craiova pentru a-i informa că, în viitorul apropiat, începe o amplă campanile de recrutare. Informația a venit de la reşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Într-un viitor foarte apropiat, la fabrica Ford din Craiova se va produce a doua maşină şi din acest moment încep pregătirile. Iar vestea foarte bună este că Ford va trebui să angajeze circa 1.700 de muncitori, un lucru dificil de găsit acum numai în Craiova. Şi atunci ne-am pus de acord şi am studiat tot judeţul Dolj şi am stabilit o rază de până la 35 km în interiorul judeţului, în jurul Craiovei, pe care să mergem să discutăm cu primarii în aşa fel încât lumea să fie informată în legătură cu ceea ce urmează să întâmple“, a spus Ion Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a mai afirmat că pe 14 noiembrie va avea loc o întâlnire cu toţi primarii acestor localităţi care sunt invitaţi la Ford România, unde va avea loc o discuţie amplă pe acest subiect.

În luna mai a acestui an, reprezentanții Ford au anunțat că vor produce un nou model în uzina de la Craiova, unde se fabrică în acest moment SUV-ul EcoSport. “Ford confirmă o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producţiei unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova“, a informat Ford printr-un comunicat de presă.

Autor: Mihai Colț
Foto: Ford România Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply