Get this Widget

Gabriela Firea a semnat contractul de realizare a Sălii multifuncționale – Arena Polivalentă

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul de realizare a Sălii multifuncționale – Arena Polivalentă. Proiectul vizează construirea unei săli cu o capacitate de 20.000 de locuri, cea mai mare de acest tip de la noi din țară.

Bucureștiul va avea, cât de curând, un spațiu ultramodern, la standarde europene, destinat atât evenimentelor culturale cât și celor sportive. Trustul de Construcții metropolitane va realiza proiectarea și execuția”, a precizat Gabriela Firea.

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobați în Consiliul General al Municipiului București.

Arena Polivalentă va avea și 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, patru săli de conferințe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, șase care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor exista și cinci terenuri de sport în aer liber.

Astfel, Arena Polivalentă va putea găzdui competiții de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum și alte gale sportive, iar pentru concerte și alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafață de circa 400 de metri pătrați.

Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcția și dotarea completă a arenei, iar proiectarea și execuția lucrărilor va dura 36 de luni.

Sala multifuncțională din București va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respecta și cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice. Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente”, a mai spus primarul general.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Gabriela Firea Facebook

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply