Get this Widget

Gabriela Firea va contesta bugetul la Curtea Constituțională

0

Gabriela Firea va contesta bugetul la Curtea Constituțională. Primarul general al Capitalei a explicat faptul că, în forma actuală, proiectul Legii bugetului încalcă mai multe legi.

Dacă rămâne în această formă bugetul de stat şi domnul Dragnea nu înţelege să nu-i pedepsească pe bucureşteni şi să nu mai demonstreze că, practic, îi urăşte, noi vom contesta şi la Curtea Constituţională şi la Consiliul Legislativ şi în contencios, pe toate căile, acest proiect de buget. Pentru că încalcă foarte multe legi, în primul rând Constituţia. Municipiul Bucureşti este capitala României, este singura unitate administrativ-teritorială, sectoarele sunt subdiviziuni administrative şi nu poate domnul Dragnea, obligând Ministerul de Finanţe să modifice bugetul dintr-un condei, să încalce şi Constituţia şi Legea Administraţiei Publice Locale şi Legea Serviciilor Sociale şi Legea Finanţelor Publice Locale“, a declarat Gabriela Firea, la un post de știri.

Capitala este obligată să se împrumute

Edilul Capitalei a atras atenția că Bucureștiul este văduvit de resurse financiare importante, punctând că nu există soluții pentru acoperirea acestor goluri.

Este foarte grav, vom încerca să ne împrumutăm, dar şi aici este o problemă, pentru că nu ne va da cu siguranţă aprobare Ministerul de Finanţe care ascultă tot de ceea ce spune domnul Dragnea, vor spune că orice împrumut se duce în deficitul ţării şi nu avem voie să mergem în deficit şi va fi foarte dificil. Vom încerca să rostogolim nişte credite pe care le-am moştenit de la celelalte administraţii, vom vedea ce vom face“, a spus Firea.

Gabriela Firea le scrie bucureștenilor

De altfel, primarul general al Capitalei a trimis o scrisoare deschisă către bucureșteni în care arată că prin proiectul Legii bugetului, publicat de Ministerul de Finanţe, municipiului Bucureşti i se taie aproape 25% din buget.

Cu toată responsabilitatea, vă aduc la cunoştinţă că, prin proiectul Legii bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu două-trei le-a luat“, se arată în această scrisoare.

Autor: Victoria Preda
Foto: Primăria Capitalei Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply