Get this Widget

Genny gătește la Ordinea zilei: Aripioare picante

0

Nu v-ați hotărât ce să gătiți la acest sfârșit de săptămână? Am eu o propunere: aripioare picante. Rețeta este simplu de făcut, aveți nevoie doar  de aripioare de pui și de câteva ingrediente pe care le are fiecare în cămara proprie.

Cu puțină răbdare le puteți oferi celor dragi o mâncare delicioasă, tocmai bună de savurat într-o zi când toată familia se strânge în jurul mesei.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • aripioare de pui
  • 250 ml. lapte bătut
  • 2 linguri cimbru
  • 2linguri oregano
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 2 linguri curry
  • 1 lingurita boia de ardei iute sau chilli
  • 400 gr. Făină
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Aripioarele se taie în jumătate. Dacă nu sunt curățate, trebuie să o faceți voi și să tăiați vârful aripilor. Apoi le spălați bine cu apă rece, le scrugeți de apă și de condimentați bine cu sare și piper.

Într-un vas încăpător puneți iaurtul, boiaua de ardei dulce și iute, oregano, cimbrul, curry, sarea și piperul și amestecați totul foarte bine. Adăugați aripioarele și lăsați-le la marinat peste noapte.

Într-un alt bol amestecați făina cu cimbru, oregano, boia de ardei dulce, curry, chilli, sare și piper.

Înainte de prăji aripioarele picante, treceți fiecare bucată prin acest amestec. Apoi scufundați aripioarele, pentru minimum 10 minute, în baia de ulei încins. Când sunt prăjite le scoateți pe servețele absor bante pentru a scurge surplusul de grăsime din ele.

Atenție! Uleiul trebuie să fie bine încins, verificați-l înainte de a pune aripioarele la prăjit.

Puteți mânca aripioarele cu diferite garnituri și/sau mujdei sau cu o salată mare de varză, castraveți și ceapă. Important este să alegeți garnitura care vă place vouă. Se pot consuma calde sau reci. Rămân crocante circa 2-3 ore după ce au fost preparate.

Nu uitați de ingredientele principale: dragoste din belșug și multe zâmbete!

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply