Get this Widget

Genny gătește la Ordinea Zilei: Pască cu ciocolată

0

Pentru cei care iubesc ciocolata, m-am gândit la o rețetă de pască în care acest ingredient este din belșug. Pentru masa de Paști, puteți pregăti o pască cu ciocolată, pe care o puteți pune alături de pasca cu brânză dulce și pasca cu smântână despre care v-am vorbit ieri. Și pentru pasca cu ciocolată voi folosi tot aluatul de cozonac. Rețeta o găsiți aici.

Ingredientele pentru umplutură:

  • 400 grame de smântână grasă
  • 200 grame de perle de ciocolată. Puteți folosi și tabletă de ciocolată, dar trebuie să o mărunțiți în robotul de bucătărie pentru a o putea încorpora. În funcție de preferință, alegeți ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte.
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 150 grame de zahăr
  • 20 grame de amidon
  • 100 grame de făină albă
  • un varf de cuțit de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • esență de rom
  • un praf de sare

Cum se pregătește umplutura

Mixați bine ouăle cu zahărul, pâna când se dublează volumul amestecului, obținându-se o cremă spumoasă. Cea mai bună cremă o puteți obține dacă utilizați mixerul. Adăugați și restul ingredientelor și lăsați totul deoparte.

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade și se tapetează tava cu hârtie de copt. Întindeți foaia de aluat în tavă și peste ea puneți umplutura. Așa cum am menționat, eu folosesc rețeta de aluat de la cozonac.

În funcție de dimensiunea vasului pe care-l aveți,  este posibil să fie necesar și un alt vas mai mic pentru compoziția care rămâne. Este indicat să nu puneți compoziție până sus, deoarece pasca o să crească destul de mult în cuptor.

Bagați pasca în cuptorul încins și lăsați-o 10 minute la 180 grade Celsius, după care dați focul mai mic, la 160 grade Celsius, și lăsați-o încă 45-50 de minute. Pasca este gata atunci când trece testul scobitorii (dacă o înțepați cu o scobitoare, compoziția nu mai trebuie să se prindă pe scobitoare).

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply