Get this Widget

Gimnasta Simone Biles este campioană mondială la individual compus

0

Gimnasta Simone Biles a fost vedeta Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (Qatar). Americanca a cucerit aurul la individual compus. Este al patrulea titlu mondial l a individual compus pentru sportiva din SUA, care a devansat-o pe rusoaica Svetlana Horkina, triplă campioană mondială.

Cu un total de 57,491 puncte, Biles a fost departe de a fi ireproşabilă la sărituri şi la bârnă, dar rivalele sale nu au reuşit să profite. Argintul a revenit japonezei Mai Murakami (55,798), podiumul fiind completat de americanca Morgan Hurd, deţinătoarea titlului (55,732).

Biles, care are 21 de ani, deţine recordul de titluri mondiale în gimnastica artistică feminină – 12, devansând-o pe Horkina, cu cele nouă titluri ale sale. Biles a cucerit marţi aurul cu echipa feminină a SUA.

Românca Denisa Golgotă s-a clasat pe locul 17. Ea a fost notată cu 14,300 la sărituri şi 13,333 la sol, dar a ratat execuţia la bârnă, primind doar 11,566, iar la paralele a fost notată cu 12,666. Golgotă se clasase pe locul 19 în calificări.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Simone Biles
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply