Get this Widget

Google a lansat Atelierul Digital pentru Programatori

0

Google a lansat “Atelierul Digital pentru Programatori”. Astfel, studenții care vor să înveţe să programeze şi tinerii care doresc să devină antreprenori în domeniul tehnologiei se pot înscrie la acest atelier.

Activităţile din cadrul programului lansat de Google se vor derula în trei hub-uri aflate în următoarele locaţii: Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Facultatea de Management în Construcţii, Universitatea Politehnica din Timişoara.

Activitatea în aceste hub-uri are două componente. În primul rând, în aceste spaţii vor fi organizate cursuri de programare pentru studenţi. Cursurile sunt gratuite şi se desfăşoară pe o perioadă de zece săptămâni. Studenţii interesaţi pot opta pentru cursuri de Java, Android development pentru începători sau avansaţi.

Reprezentanții Google menționează că cele trei hub-uri vor funcţiona şi ca incubatoare pentru start-up-uri, oferind spaţiu gratuit de lucru tinerilor care lucrează la dezvoltarea propriei aplicaţii şi vor să lanseze un start-up. Tinerii antreprenori vor beneficia în hub-uri de suport şi sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunităţilor de creştere ale start-up-urilor, sesiuni de pregătire cu experţi Google şi acces la programul Google Cloud for Startups. Programul durează şase luni şi se finalizează printr-o sesiune Demo Day, în care tinerii îşi prezintă ideile în faţa unei comunităţi de investitori şi experţi în tehnologie.

“Atelierul Digital pentru Programatori” face parte din “Grow with Google”, o iniţiativă globală care urmăreşte să creeze oportunităţi pentru toată lumea, prin oferirea de cursuri, resurse şi consultanţă gratuită. Este important de menționat că “Atelierului Digital pentru Programatori” se adresează studenţilor, indiferent de profilul facultăţii pe care-l urmează, şi vor fi adaptate în funcţie de nivelul acestora.

Autor: Mihai Colț
Foto: Universitatea din București
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply