Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Gripa aviară a fost confirmată la o fermă din Germania

0

Ministerul Agriculturii din landul Schleswig-Holstein a confirmat descoperirea unei tulpine de gripă aviară înalt patogenă H5N6 la o fermă de păsări de pe o insulă din Marea Nordului, scrie AGERPRES.

Virusul a fost identificat la o fermă care avea 57 de găini, curcani, raţe şi gâşte de pe insula Hallig Suederoog iar toate păsările de la această fermă au fost sacrificate.

Ministerul Agriculturii din landul Schleswig-Holstein precizează că acesta este primul caz de gripă aviară H5N6 descoperit la o fermă din Germania.

În luna februarie a acestui an, un alt caz de gripă aviară H5N6 a fost descoperit la o fermă din Olanda iar în luna ianuarie la o fermă din sudul Angliei.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmisie a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare au impus demararea unor campanii de sacrificare iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise, mai notează AGERPRES.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply