Get this Widget

Gripă aviară la granița României

0

Gripă aviară este la granița României, Bulgaria raportând noi cazuri de păsări infectate cu virusul H5 la o fermă de raţe din satul Lisets, provincia Lovech.

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a anunțat că toate raţele de la ferma aflată la 125 de kilometri nord-est de Sofia vor fi sacrificate pentru a preveni extinderea virusului gripei aviare, care a fost confirmat de testele de laborator.

Ca măsură de siguranță, a fost stabilit un perimetru de trei kilometri în jurul fermei şi o zonă de monitorizare de zece kilometri, unde sunt interzise comerţul şi transportul animalelor şi a ouălor.Nu sunt primele cazuri de gripă aviară înregistrate în țara vecină. Anul trecut, în decembrie, BFSA a raportat noi cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8 la o fermă privată din satul Kosovo, lângă oraşul Vidin, la graniţa cu România. De asemenea, autoritățile bulgare au anunțat că au sacrificat peste 100.000 de pui şi peste 16.000 de raţe după ce virusul gripei aviare a fost descoperit la o fermă de raţe şi una de pui din sudul Bulgariei.

 

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply