Get this Widget

Gripa închide școlile din toată țara

0

Gripa închide școlile din toată țara. Ministerul Educației Naționale a decis să închidă până luni școlile și grădinițele. Hotărârea a fost luată la recomandarea Ministerului Sănătății.

Conform datelor raportate de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna precedentă a fost înregistrată a doua săptămână epidemică din acest sezon gripal, cu o activitate gripală cu un trend crescător.

Decizia de ultimă oră a MEN a fost luată ca o măsură care poate determina limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul preșcolarilor și elevilor. Având în vedere că data de 24 Ianuarie este declarată oficial zi liberă, copiii vor fi mai puțin expuși, timp de patru zile, riscului crescut de îmbolnăvire din cadrul colectivităților”, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat.

Crește numărul îmbolnăvirilor

Astfel, “timp de patru zile copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi”.

Specialiştii au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic. Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă. Ministerul Sănătăţii a informat astăzi( n. r. miercuri) Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru data de 25 ianuarie. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de patru zile copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Gripa închide școlile din toată țara

Numărul mare al cazurilor de gripă face ca autoritățile să fie în alertă.

Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continua triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu reluarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor patru zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi“, a declarat ministrul Sorina Pintea.

După această scurtă vacanță de patru zile de care beneficiază toate instituțiile de învățământ din țară, săptămâna viitoare pot apărea cazuri punctuale de școli sau grădinițe care își pot suspenda cursurile.

Ministerul Sănătății menționează că deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioadă limitată de timp se vor aplica punctual.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply