Get this Widget

GTS Telecom investește peste 300.000 de euro în extinderea centrului de date din Cluj-Napoca

0

GTS Telecom investește peste 300.000 de euro în extinderea centrului de date din Cluj-Napoca. Se are în vedere dublarea amprentei de colocare, centrul ajungând astfel la o suprafața totală de 210 metri pătrați.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park, dispune acum de o suprafața totală de colocare de 140 metri pătrați, echipată cu 60 rack-uri, iar sistemul de generatoare asigură o soluție redundantă de tip N+1. Această investiție sporește disponibilitatea operațională a mediului de colocare, asigură legături de date versatile de orice capacitate, oferă o accesibilitate extrem de generoasă, precum și valori excepționale pentru timpul de răspuns la solicitările clienților și termenul de implementare în spațiul de colocare a echipamentelor existente. Operarea a două centre de date amplasate pe falii tectonice diferite, situate la peste 300 kilometri distanță și care găzduiesc două platforme de cloud independente, precum și soluțiile redundante de comunicație între acestea permit designul și implementarea unor soluții complete de tip Backup și Disaster Recovery.

Gradul de ocupare actual precum și cererile clienților noștri pentru servicii livrate în centrul de date din Cluj Napoca ne-au determinat să ne concentrăm în continuare pe dezvoltarea și extinderea acestuia. Odată cu inaugurarea sa în 2016, două dintre cele mai importante provocări pentru noi au fost reprezentate de echiparea acestuia la cele mai înalte standarde, precum și asigurarea unor servicii de telecomunicații de înaltă calitate, cu care sunt deja obișnuiți clienții noștri. De aceea, am decis să extindem capacitatea amprentei care să permită companiilor crearea unui Disaster Recovery Center propriu în facilitatea oferită.” a menționat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Autor: Mihai Colț
Foto: GTS Telecom

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply