Get this Widget

Guvernul PSD-ALDE schimbă Codul Muncii și introduce salariul minim pe economie diferențiat în funcție de studii și vechime

0

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunțat că actualul guvern va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Muncii. Astfel, salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie 2018 şi va fi diferenţiat în funcţie de studii.

Săptămâna viitoare sau la următoarea şedinţă de Guvern vom avea o Ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Muncii. În Codul Muncii, la ora actuală, se vorbeşte de salariul minim, dar nu se vorbeşte de salariul minim diferenţiat între cei fără studii superioare şi cei cu studii superioare şi atunci primul pas pe care trebuie să îl facem este să modificăm Codul Muncii. După ce va fi modificat acest Cod al Muncii, va trebui să venim cu o Hotărâre de Guvern. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariul minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei şi pentru cei care au minim 15 ani vechime la fel, 2.350 de lei“, a menţionat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

În ceea ce priveşte vechimea de 15 ani, Olguţa Vasilescu a precizat că este vorba despre 15 ani de vechime în muncă “în general”, indiferent de locul de muncă, indiferent dacă a existat şomaj în această perioadă sau concediu de maternitate.

Aici, din această zonă, am primit foarte multe întrebări de la oameni care voiau să ştie dacă trebuie să aibă 15 ani vechime la acelaşi loc de muncă sau dacă trebuie să aibă 15 ani vechime pe studii superioare… Nu. Trebuie să aibă în general 15 ani vechime, indiferent unde au lucrat, indiferent că au avut perioadă de şomaj sau de maternitate“, a subliniat ministrul.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva OZ

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply