Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: Această săptămână este caracterizată de analiză și autoanaliză

0

De ce unii oameni joacă în piesa ”Teatrul absurdului”? De ce lasă deoparte bunul simț și scot la suprafață propriile angoase, prin exteriorizarea unor elemente negative din interiorul lor? Răspunsul este simplu. Dintr-un singur motiv: încă mai sunt rătăciți pe drumul vieții. La cei care sunt caracterizați printr-un ego excesiv, măsura este dezechilibrată. Cum se pot echilibra? Ușor, prin analiză și autoanaliză. Dar fără critică și autocritică. Și mai ales nu faceți uz de autoînvinovățire. Orice sentiment de vină dăunează.

Opriți-vă preț de o clipă din ritmul agitat al vieții. Fiind în preajma Sărbătorilor de iarnă, noi toți trebuie să fim mai buni. Daruiți ceva unui om, care are nevoie de ajutor. Nu neapărat bunuri materiale, este de ajuns chiar și un cuvânt, o vorbă bună. Vedeți zâmbetul de pe chipul lui și veți simți cum bucuria vă inundă inima. Prin acest exercițiu, cei care uită, chiar și preț de o clipă, de bunul simț și aleargă rătăciți în drumul vieții vor înțelege că alegerea finală aparține binelui, pozitivului și împlinirilor sufletești. Dacă suntem buni o zi, cu siguranță vom dori să rămânem așa o viață întreagă. Pentru că fără bunătate, viața nu ar avea sens.

Berbecul sare în ajutor

Se lasă condus de dictonul ”prietenul la nevoie se cunoaște”. De aceea, el este recunoscut pentru mâna de ajutor pe care o întinde, de fiecare dată, celor care apelează la el. Și cererile nu întârzie să apară. Cuvântul pentru Berbec la ordinea zilei este AJUTOR. Numai că și acest ajutor trebuie analizat. Fără analiză prealabilă, nimic nu este pe măsura așteptărilor noastre. Și ceea ce s-a dorit a fi bine se poate transforma involuntar…în rău. Așa că atenție la cine apelați pentru a face cuiva bine, pentru ca acest bine să nu aibă un revers al medaliei. Ar trebui să vă concentrați mai mult la propria viață decât la viața altora. Atrageți atenție familiei, dar și aici, doar la cerere și cu analiză prealabilă, pentru că lecțiile nu s-au încheiat pentru voi. Spuneți DA vieții și viața va spune la rândul ei, tot DA. ”Viața reflectă fiecare gând al meu. Mențin gânduri pozitive și viața, la rândul ei, îmi oferă numai experiențe pozitive”,  va spune Berbecul și totul va fi bine!

Taurul este plin de creativitate

Inspirația a dat năvală în viața Taurului. Fiind deosebit de creativ în această perioadă, Taurul poate face orice – susține conferințe, scrie, citește, desenează, creează decorațiuni, croșetează. Din acest motiv, cuvântul pentru Taur la ordinea zilei este CREATIVITATE. Numai că și el are nevoie de analiză. Taurul trebuie să analizeze care dintre creații îl atrage mai mult și acolo să își focalizeze atenția. Autoanaliza constă în a vedea ce îi place cu adevărat să facă. Și acesta este și drumul lui în viață, menirea cu care s-a născut pe Pământ. Pornind de la plăcerea cu care își îndeplinește sarcinile la serviciu sau acasă, pornind de la doza mărită de creativitate, Taurul are și succesul financiar asigurat. Cuvintele potrivite pentru el sunt acestea: prosperitatea este peste tot, pe unde merg. ”Văd oportunități la tot pasul și în tot locul. Sunt binecuvântat(ă) și prosper(ă)”, spune Taurul. Și succesul financiar va fi asigurat, pentru că rezultatele muncii nu vor întârzia să apară. 

Gemenii sunt apreciați

Indiferent unde se află, acasă sau la serviciu, în această săptămână, Gemenii primesc apreciere, din partea apropiaților, familie, colegilor sau șefilor. Aprecierea va fi văzută și auzită. Așa că un cuvânt mai potrivit decât APRECIERE, la ordinea zilei, nici că poate fi, pentru Gemeni, desigur. Analiza proprie va fi și se va reflecta inclusiv prin intensificarea dorinței de a munci, creativ și cu bucurie. Bucuria copilărească este un avantaj. Pentru că orice activitate făcută cu bucurie va fi un real succes, pentru voi înșivă și pentru ceilalți. Două cuvinte sunt mobilizatoare pentru voi: ”IUBESC VIAȚA”. Trăiți liberi și din plin viața, acesta fiind dreptul vostru câștigat prin naștere. Pentru ca viața să îți ofere ce dorești, trebuie și tu, la rândul tău, să oferi vieții ce îți dorești. ”Bucuria că trăiesc este însăși natura mea. Iubesc viața și o trăiesc cu maximă intensitate”, spun Gemenii. 

Racul merge înainte

După o perioadă grea, de stagnare, Racul se mobilizează și merge numai …înainte. Dispune de energie și dorință. Are motivație și își face planuri de viitor. Fiind final de an, nu strică o mică analiză și autoanaliză, dar obiectivă și nicidecum subiectivă. Pacea în mijlocul familiei este prioritatea numărul unu. Un motiv în plus de a privi în față, în viitor și nicidecum în spate, în trecut. Cuvântul pentru Rac la ordinea zilei este ÎNAINTE. Pentru ca acest viitor pozitiv și plin de împliniri să fie asigurat, Racul trebuie să renunțe la …toate criticile. ”Dăruiesc doar ceea ce doresc să primesc înapoi. Iubirea și acceptarea celorlalți așa cum sunt ei, cu bune și mai puțin bune, îmi sunt oglindite în interiorul meu, așa încât să le pot vedea mai bine. Iubesc oamenii și viața”, spune Racul și poate merge, cu pași siguri, înainte… 

Leul face pași spre spiritualitate

Înțelege că nu este singur. Și știe că are un scop. Viața i-a fost dată pentru a-și aduce contribuția la viața pământeană. Pașii Leului spre spiritualitate sunt mici, dar importanți. Leul începe să își pună întrebări existențiale. Vrea să știe de unde vine și unde merge mai departe. Așa că SPIRITUALIATE este cuvântul potrivit pentru Leu, la ordinea zilei. Problema cea mai mare a Leului este că are prea mari așteptări de la ceilalți. Și ar fi bine ca Leul să facă o analiză în acest sens. Ce așteptări a avut și ce răspunsuri a primit? Au fost răspunsurile pe măsura așteptărilor? Dacă nu, înseamnă că balanța este dezechilibrată. Ce trebuie să facă Leul? Doar atât: ”Să renunțe la toate așteptările”. Dacă oferă nu trebuie să aștepte să și primească, uneori este posibil doar să oferi… Cuvintele potrivite sunt acestea: ”Viața mea curge liberă și își urmează cursul firesc, natural. Viața mea este plină de iubire și apreciere. Știu că Universul îmi răspunde permanent cu bine”. 

Fecioara organizează calendarul activităților

Fiind spre sfârșit de an, Fecioara își face planuri pentru noul an care vine. Caracterizată printr-un spirit organizatoric desăvârșit, Fecioara notează în calendar, de pe acum, toate momentele semnificative ale vieții personale, dar și cele de la serviciu, pentru 2019. Toți colegii se bazează pe ea. Ar fi bine ca toate activitățile să fie coordonate de Fecioară, deoarece ea niciodată nu trece cu vederea vreun moment și niciodată nu uită. Cuvântul potrivit pentru Fecioară la ordinea zilei este ORGANIZEAZĂ. Are la un singur capitol de lucrat și acesta este siguranța. Analiza și autoanaliza sunt nelipsite din viața Fecioarei, de aceea se recomandă a trimite vina…undeva, departe! Cuvintele magice sunt: ”Sunt în siguranță cu mine, cu ceilalți. Universul îmi asigură siguranța de care am nevoie. Viața mă iubește și îmi oferă sprijin permanent. Nu sunt singur(ă). Observ totul cu bucurie și în viața mea este mai mult bine decât îmi pot imagina!” 

Balanța se mobilizează

S-au adunat o serie de activității care trebuie încheiate până la sfârșitul anului. Noroc că Balanța dispune, din plin, în această perioadă de energie, putere și inspirație divină. Lista este, așa că nu trebuie decât să porniți la drum. Și Balanța se mobilizează în acest sens. Prin urmare, verbul potrivit Balanței este SE MOBILIZEAZĂ.  Analiza și autoanaliza niciodată nu lipsesc din conduita zilnică a Balanței. Numai că fiți blânzi cu voi, dar și cu ceilalți. Echilibrați ”brațele” Balanței în acest sens. Și nu uitați că schimbarea celorlalți începe cu schimbarea voastră! De aceea, cuvintele recomandate Balanței sunt acestea: ”Sunt gata să mă schimb”. Schimbarea este naturală, benefică și ajută la evoluție. ”Mă eliberez de credințele vechi și negative. Elimin toate obstacolele prin gânduri de pace și iubire, inclusiv pentru cei care nu îmi doresc binele. Eu le transmit compasiune, înțelegere, iertare. Acestea sunt noile mele gânduri, constructive, care mă definesc și mă împlinesc pe deplin”, spune Balanța și viața i se va transforma într-o permanentă bucurie și împlinire. 

Scorpionul și-a reconfigurat prioritățile

Recunoscut pentru capacitatea extraordinară de regenerare, Scorpionul recurge la analiza proprie, acum, la sfârșit de an. Și pentru că el mai mult analizează decât autoanalizează, concluziile vor fi benefice și vor aduce liniștea și pacea visată. Dispune de o doză extraordinară de energie și persuasiune, motiv pentru care orice proiect i se dă, îl va duce cu siguranță la un bun sfârșit. Și mai mult decât atât va avea și succes în tot ceea ce face.  Cuvântul pentru Scorpion la ordinea zilei este RECONFIGURARE. Scorpionul are de lucru la aprecierea propriei persoane, dar vorbim aici despre echilibru. Să nu fie această auto-apreciere sau deloc sau prea mult. Trebuie să se simtă în siguranță în primul rând cu propria persoană și apoi cu ceilalți. ”Sunt în siguranță să privesc în mine însumi. Văd în mine și în ceilalți oameni binele, frumosul, bucuria de a trăi, esența vieții”, spune Scorpionul și viața lui va fi un nou început, plin de realizări și succes. 

Săgetătorul se oprește din alergat

Nici dacă ar fi fost la atletism, Săgetătorul nu ar fi alergat atât. De aceea a sosit și momentul de respiro mult așteptat. Proiectele personale în derulare prind contur și se opresc pentru o perioadă de timp. Așa că Săgetătorul se oprește din agitația maximă în care s-a aflat o bună bucată de timp și privește spre o activitate dragă sufletului. Este ca și cum ai face un cadou de sărbători …și inimioarei tale. Cuvântul, de fapt verbul, potrivit pentru Săgetător la ordinea zilei este SE OPREȘTE. Analiza și autoanaliza, în cazul tău, începe și se termină cu propria persoană. Lasă vina deoparte! La fel și trecutul, mai ales că acesta din urmă, așa cum îi este și numele…a trecut și nu mai este! ”Mă iert pe mine însumi(însămi)”, spune, astăzi, Săgetătorul. Ținta lui este deci IERTAREA. Iar iertarea celorlalți începe, de asemenea, cu iertarea ta! Iertarea este soră cu iubirea, așa că dragă Săgetător spune doar așa: ”Sunt liber(ă) să mă iert și să mă iubesc pe mine însumi(însămi)”. 

Capricornul trebuie să simtă stabilitatea

Siguranță, stabilitate. Aceștia sunt pilonii de bază ai Capricornului. Înainte de a porni la orice drum se gândește nu o dată, ci de două ori. Este prietenul pe care și l-ar dori oricine. Meticulos, creativ, sârguincios. Adună ca o furnică roadele muncii sale, cu gândul că se va bucura de ele într-o zi. Se aseamănă, uneori, cu Gânditorul de la Hamangia deoarece își pune coatele pe genunchi și se gândește…Analizează totul și toate. Cuvântul pentru Capricorn la ordinea zilei este STABILITATEA. Lucrează permanent la propria putere, aceasta fiind reflectată în munca zilnică, acasă sau la serviciu. De aceea, cuvintele ideale pentru Capricorn sunt acestea: ”îmi revendic puterea și îmi creez realitatea cu iubire. Îmi modelez cu iubire și înțelegere propria-mi lume, ancorată în basm și realitate, și desenez propriile experiențe de viață, benefice pentru mine și pentru ceilalți”. 

Peștii dau dovadă de fermitate

Știu ce vor. Întotdeuna au știut. Foarte greu cedează în favoarea altei păreri. Acceptă opinia cuiva doar dacă le sunt aduse argumente forte. Așa că în această perioadă, Peștii manifestă siguranță de sine și se impun cu FERMITATE. Rămân fermi pe poziția lor astfel încât nu pot fi clintiți din loc. Insistența, condimentată cu bun simț, este cheia reușitei. Carismatici, cu un zâmbet fermecător, își vor impune, cu ușurință, punctul de vedere. Nimeni și nimic nu le poate sta în cale. Peștii au și capacitatea de a se bucura copilărește de toate darurile naturii. Prin urmare, natura le va încărca bateriile și reușita va fi de partea lor. Rezultatele muncii lor vor fi reflectate și financiar. Nu trebuie decât să fiți deschiși și receptivi la noi surse de venit. ”Primesc acum recunoașterea muncii mele din ultima perioadă. Sunt o ființă nelimitată care acceptă recunoaștere din surse nelimitate, în moduri nelimitate. Sunt binecuvântat(ă) peste așteptările mele”, spun, în aceste zile, Peștii.

Vărsătorul trăiește aici și acum

Prietenul la nevoie se cunoaște. Și prietenul este întotdeauna Vărsătorul. Îi place să vorbească mult, spune glume și este centrul atenției. Un bun psiholog, dispune de capacitate de analiză. Autoanaliza însă este, uneori, excesivă. Se recomandă echilibru între cele două puncte forte – analiza și autoanaliza. Vărsătorul este zodia perfectă pentru a trăi viața aici și acum. Este cea mai ancorată zodie în a-și trăi clipa și a se bucura de viață, din plin. Cuvintele potrivite pentru Vărsător sunt AICI și ACUM. Și de aici începe viața să curgă. Așa că de azi începând, Vărsătorul deschide noi uși vieții. ”Mă bucur de ceea ce am și știu că am mereu în fața mea noi experiențe și aceste vor fi întotdeuna frumoase. Viața este pentru mine o alegere asumată, motiv pentru care întâmpin noul cu brațele deschise. Știu că viața este minunată”, spune Vărsătorul și toate visele lui vor deveni realitate.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply