Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: De la pace și armonie, la echilibru și înțelepciune

0

Ce face cuvântul? Cuvântul ajută, dacă este folosit în sens pozitiv. Așa că fiecare dintre noi trebuie să folosim cât mai des cuvinte frumoase, armonioase, care să aducă sănătate, prosperitate, înțelegere. Cuvântul dezvăluie tipologia omului care stă în fața noastră, nivelul de cultură și educație. Evaluarea o facem din și prin cuvinte.

Sensul vieții este să trăim în armonie și pace unii cu alții, să învățăm să trăim împreună pe planeta noastră frumoasă, cu bucurie. Să dăm dovadă de umanitate. Pentru că de fapt sensul vieții este să învățăm să conviețuim împreună, armonios, bine integrați în natura înconjurătoare.

De la pace și armonie până la înțelepciune și echilibru este doar un pas. Haideți să facem acest pas acum în anul care tocmai a început, 2019 fiind anul guvernat de cifra divină 3. Egoul să fie temperat, iar Divinul din noi activat. Să privim cu ochii Creatorului Suprem pe semenul nostru, cel care dă dovadă de egoism exacerbat, de orgoliu și mândrie.

Să înțelegem că răutatea are o explicație și prima dintre ele ar fi faptul că aceasta înseamnă o temniță ferecată din care, cei care au intrat acolo, niciodată nu mai pot ieși. Oameni răi stau închiși în propria minte ca într-o cetate și încuiați cu zeci de lacăte, aruncate peste multe mări și țări.

Pot deveni oameni răi, buni? Da. Cum? Prin trezire, conștientizare, ajungând la pace și armonie, la echilibru și înțelepciune. Este greu, dar nicidecum imposibil. Rolul fiecăruia dintre noi este să ajutăm la o mai mare deschidere spre iubire, iertare, înțelegere, comunicare pozitivă, optimism, bunătate și credință.

 Berbecul renunță… 

Este bine ca Berbecul să renunțe la toate așteptările. Atunci când aștepți ceva cu sufletul la gură, îți pui piedici singur(ă). De aceea este bine ca anul acesta Divin să te lași în voia Domnului, deoarece El știe ce este mai bine pentru tine. Cuvântul Berbecului la ordinea zilei este RENUNȚĂ. Fraza potrivită, plină de afirmații care ajută, este aceasta: ”Curg liber(ă) și dau dovadă de înțelegere. Am credință, dar și încredere în Dumnezeu. Las viața să își urmeze cursul firesc, asemenea apei cristaline a izvorului de munte. Sunt plin(ă) de iubire și curg împreună cu viața. Cursul este lin și liniștit. Mă iubesc pe mine, îi iubesc pe ceilalți și iubesc Creatorul Suprem. Având credință și înceredere în Divinitate, acum știu că la fiecare cotitură a vieții mă așteaptă doar binele”. Nu renuța la tine. Nu renunța la iubirea divină. Nu renunța, ăn general, la iubire. Renunță și aruncă afară din viața ta tot ce este rău – gânduri negative, amintiri neplăcute. Este ca și cum ai face ordine pe rafturile vieții tale. Și mai bine acum decât niciodată. 

Taurul acceptă…

 În sfârșit, Taurul își acceptă unicitatea. De fapt, dacă ne gândim bine, înțelegem că fiecare dintre noi este unic. Până acum, însă, Taurul a avut ochelari de ”cal” și nu a văzut că este …unic. Prin urmare, cuvântul pentru Taur la ordinea zilei este ACCEPTĂ. Fraza cu cele mai potrivite cuvinte este aceasta: ”Nu există pentru mine nici competiție și nici comparație. Toți oamenii suntem diferiți și este normal să fim așa. Sunt special(ă) și minunat(ă). Mă apreciez la justa mea valoare. Mă iubesc pe mine însumi/însămi, îi iubesc pe ceilalți și iubesc Creatorul Suprem. Știu că sunt înzestrat(ă) cu particula divină și o accesez de fiecare dată când am nevoie, în concordanță cu legile universale și cu binele suprem. Ponderez ego-ul și cresc divinul interior folosind cuvinte frumoase și apreciative la tot pasul și în tot locul”. Pentru a merge înainte este bine să lași trecutul în urmă, pentru că după cum îi este și numele … a trecut! Trecutul nu se mai întoarce, așa că și gândurile trebuie să rămână tot acolo unde le este locul, în …trecut. Viitorul nu există așa că axați-vă doar pe aici și acum. 

Gemenii văd…

Gata, Gemenii văd cu claritate, mai ales ceea ce mult timp au refuzat să creadă și , mai ales… să vadă. Pun cap la cap toate piesele și puzzle-ul existenței lor este complet. Cuvântul pentru Gemeni la ordinea zilei este VĂD. Iar fraza ideală este aceasta: Sunt gata să iert și să uit. Altfel, iertarea fără uitare nu este completă. ”Aduc viziunii mele iubire. Privesc spre trecut cu compasiune și înțelegere. Iert toți oamenii care mi-au greșit și le transmit prin gând iubirea mea. Înțelegerea mea este clară și se reflectă în lumea mea exterioară. De astăzi înainte fiecare gând îmi conturează viitorul. Și cum gândurile mele sunt frumoase și armonioase, tot așa va fi și viitorul meu. Universul mă susține. De astăzi începând am alegeri nelimitate pentru tot cee ace gândesc. Din acest moment, aici și acum, aleg echilibrul, armonia și pacea, iar acesta devin pentru mine noul mod de viață”. Numai așa rezultatele positive nu vor întârzia să apară.

Racul iubește 

Ce frumos cuvânt…iubește. Aceasta este bateria Racului – iubirea. Din iubire, racul își ia energia pentru a merge mai departe. Pentru a primi iubire, mai întâi trebuie să dăruim. Legea a dărui și a primi, una dintre cele mai importante legi ale Universului. Cuvântul pentru Rac este IUBEȘTE. Fraza magică pentru Rac este aceasta: ”Apreciez tot ceea ce fac. Sunt îndeajuns de bun(ă) așa cum sunt. Și îi apreciez pe ceilalți. Mă iubesc pe mine și îi iubesc pe ceilalți. Iubesc Creatorul Suprem. Spun ceea ce am de spus, dar am grijă ce spun deoarece, uneori, cuvintele rănesc. Cer ceea ce vreau dar în limitele echilibrului Universal. Îmi revendic puterea cu bun simț și înțelepciune”. Încăpățânarea trebuie lăsată deoparte. Nu mai este loc pentru ea. Și să nu uităm că problema Racului este echilibrul. Nu este ușor de stabilit, dar trebuie de mers … înainte!

Leul este în siguranță 

Caracteristic zodiei este siguranța. Și acum mai mult ca niciodată, Leul este …în siguranță. De aceea, cuvântul ideal al Leului, la ordinea zilei, este …SIGURANȚA. Pentru a se simți în siguranță, Leul mai întâi trebuie să fie împăcat el cu sine însuși și apoi, cu ceilalți. Cuvintele potrivite sunt acestea: ”Sunt în siguranță aici unde sunt acum. Viața mă iubește și mă sprijină. Inspir plenitudinea și bcuria vieții. Universul îmi răspunde cu abundență, pentru toate planurile mele. Observ că totul este frumos în jurul meu – natura, oamenii, micile vietăți.  Viața mă sprijină pe deplin și îmi oferă mai mult bine decât îmi pot imagina”. Este nevoie și în acest caz doar de echilibru între a primi și a da. Nu poți primi fără a da și nu poți da fără a primi. Este legea zeciuielii. Prosperitatea și abundența vine atunci când Universul răspunde la toate acțiunile noastre, care trebuie să fie neapărat pozitive.

Fecioara recurge la schimbare 

”Sunt gata să mă schimb”, spune Fecioara. Dar de la a spune până la a face este doar un pas, un singur pas. Prin urmare, da, acum în 2019, Fecioara recurge la schimbare. Așa că un cuvânt mai potrivit decât SCHIMBAREA, la ordinea zilei, pentru Fecioară, nici că exista. Propozițiile potrivite sunt acestea: ”Sunt gata să mă eliberez de credințele vechi și negative. Acestea sunt doar gânduri care îmi stau în cale. Noile mele gânduri sunt constructive și mă împlinesc”. Timpul trece foarte repede, motiv pentru care nu putem sta pe gânduri și trebuie să acționăm. Fecioara merge încet și are ritmul ei propriu. Dar schimbarea nu îi dă timp de gândire și trebuie să o accepte așa cum vine ea, cu repeziciune și în valuri. Prin acceptarea scimbării, viitorul este luminos. ”Trăiesc acum în iubire, înțelegere, lumină și bucurie. Acesta sunt fără margini, motiv pentru care totul este bine în lumea mea”, spune Fecioara și toate lucrurile se așează într-o perfectă ordine universală.

Balanța menține echilibrul 

A ajuns la echilibru, dar acesta trebuie menținut. Atunci când ego vorbește, Divinul îi spune că trebuie să tacă. Accesând particula divină, Balanța devine și mai înțelegătoare cu capacitatea și incapacitatea umană. Începe să îi vadă pe ceilalți prin ochii Creatorului Suprem, să îi iubească, să îi ierte și să îi accepte așa cum sunt, cu bune și cu rele. Este necesară o stare optimă de împăcare cu sine însăși. Pacea interioară se reflectă în exterior și toată lumea din jurul Balanței va simți la fel. Cuvântul Balanței la ordinea zilei este MENȚINE. Câteva propoziții afirmative vor face minuni. ”Merit tot ce este mai bun. Accept tot ce îmi oferă Universul mai bun. Sunt înzestrat(ă) emotional și mental pentru a mă bucura de o viață prosperă și plină de iubire. A merita tot ce este bine este un drept pe care l-am primit din naștere. Și acum când conștientizez îmi revendic acest drept”, spune, cu calmitatea caracteristică, Balanța. 

Scorpionul are succes

”Tot ceea ce ating este un real succes”, spune, astăzi, Scorpionul. Din acest motiv, cuvântul care se potrivește ca o mănușă Scorpionului este SUCCESUL. Are un farmec personal deosebit și este un cuceritor. De cele mai multe ori nici nu are nevoie de cuvinte deoarece energia pozitivă, debordantă, se propagă peste tot în jurul lui, precum razele soarelui și lumina. Important pentru Scorpuon este să conștientizeze abilitatea lui de a avea permanent succes. Din acest motiv, Scorpionul poate spune așa: ”îmi accept cu conștiință succesul ca mod de viață permanent. Știu că pot avea atât de mult succes pe cât decid să am. Sunt în Cercul Câștigător. Oportunitățile mă așteaptă la fiecare pas, pretutindeni. Atrag prosperitatea de orice fel”. Bine ar fi să vizualizeze Scorpionul tot ceea ce dorește și visul său va deveni realitate. Atenție că această lege a atracției este importantă numai pentru dorințele pozitive, în concordanță cu binele universal, iubirea, înțelegerea și acceptarea naturii umane diferențiate.

Săgetătorul creează 

Acesta este anul în care Săgetătorul reușește să vizualizeze, dar să își creeze propria realitate. Atunci când descoperă că este un mic co-creator, Săgetătorul va face minuni pentru el însuși, dar și pentru cei din jurul lui. Astfel cuvântul pentru Săgetător la ordinea zilei este CREEAZĂ. Pentru ca visele să îi devină realitate este nevoie să spună așa: ”cer mai multă înțelegere pentru a-mi modela cu iubire, ințelegere și înțelepciune propria lume care să include și cele mai frumoase experiențe de viață. Sunt gata să descopăr sensul vieții, misiunea cu care am venit aici și acum”. Odată acceptată pacea și armonia, sănătatea este restabilită total. ”Creez pace toală în mintea mea și aceasta se propagă în tot corpul. Iar corpul meu va reflecta această pace într-o sănătate perfectă”. Ca Săgetătorul să se simtă bine, el trebuie să aibă o țintă. Iar dacă ținta lui va fi imaginația pozitivă, benefică pentru el însuși și pentru ceilalți, rezultatele finale, frumoase, nu vor întârzia să apară. 

Capricornul are încredere 

Are credință. Știe că Dumnezeu există. Există în cutiuța ascunsă a sufletului divin credința, pe care a primit-o ca moștenire de la bunici și străbunici. Dar acum va adăuga și încrederea, ca o completare a unui tot unitar. Cuvântul pentru el la ordinea zilei este ÎNCREDRE. ”Viața este simplă și ușoară. Tot ce trebuie să știu, în fiecare clipă îmi este dezvăluit. Am încredere în mine și am încredere în viață. Totul este bine. Sunt parte din puterea și înțelepciunea Universului. Revendic această putere și toate ușile îmi vor fi deschise”, spune, cu optimism, Capricornul. Problema lui până acum a fost lipsa de încredere. Ne-am născut cu un scop și scopul vieții este neapărat unul divin. Avem un rol esential în acestă viață pământeană. În momentul în care pătrundem în sensul minunat al vieții, viața însăși se schimbă. Și categoric, în bine.

Vărsătorul iartă

Vărsătorul deocamdată se află în locul unde iartă, dar nu uită. Este bine să ierte pe deplin și viața lui se va schimba totalmente. Cuvântul pentru Vărsător la ordinea zilei este IARTĂ. El trebuie să înceapă de la iertarea de sine, prin a spune simplu: ”mă iert pe mine însumi/însămi”. Iubirea și iertarea sunt deosebit de importante în planul vieții. ”Iertându-mă pe mine, las în urmă toate sentimentele de a nu fi fost îndeajuns de bun(ă) și sunt liber(ă) să mă iubesc pe mine însumi(însămi)”. Totodată, trebuie să existe o predispoziție spre iertare. ”Sunt dispus(ă) să iert. Mă eliberez de trecut, iertând pe ceilalți și iertându-mă pe mine. Iertarea este o parte din răspunsul la probleme cotidiene. Iertarea este un dar pentru mine deoarece odată cu iertarea mă eliberez și pornesc la un nou drum, o nouă viață”, spune, acum, Vărsătorul. Iertarea rezolvă …aproape totul. 

Peștii se interiorizează

Este o perioadă când semeni și alta când culegi… Așa și pentru Pești. Din acest motiv, acum se retrag frumușel în interiorul lor și adună…impresii și informații. Cuvântul lor la ordinea zilei este INTERIORIZEAZĂ. Important este să se simtă în siguranță spunând, așa, simplu: ” sunt în siguranță să privesc în mine însumi(însămi). Pe măsură ce mă apropii de credințele și opiniile altor oameni, văd în mine însumi(însămi) o ființă măreață, înțeleaptă și frumoasă. Iubesc și apreciez ceea ce văd în mine”. Lucrând cu interiorul, rezultatele exterioare vor fi pe măsura liniștii interioare. Pentru că o mică grijă este prosperitatea. Iar aceasta va dispărea complet spunând și având încredere în următoarea propoziție care va face minuni:” încep astăzi, chiar acum, să mă deschid către prosperitate continuă!” Și va fi…

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply