Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: În această săptămână avem nevoie de înțelegere

0

În această săptămână, toate zodiile trebuie să manifeste înțelegere. Înțelegere față de noi înșine, înțelegere față de ceilalți, înțelegere față de Creatorul Divin. Și toate acestea trebuie să se afle în echilibru. Nu putem să îi înțelegem pe ceilalți, dacă nu ne înțelegem pe noi înșine. Nu putem să înțelegem Creatorul Divin, dacă nu îi înțelegem pe ceilalți.Cum ar fi să ne tezim dimineața și să privim oamenii din jurul nostru, cu părțile lor bune și mai puțin bune, prin ochii Creatorului Divin?

Trăim într-un ritm alert. Permanent, timpul nu ne ajunge. Și aceasta deoarece oamenii de știință au demonstrat că timpul s-a scurtat. Chiar și așa trebuie să facem față tuturor încercarilor zilnice și să dăm lumii tot ce putem noi mai bine. Ne împiedicăm, dar să continuăm drumul. Și în acest drum al nostru ar fi minunat să acordăm atenție și celor care nu se află pe același nivel spiritual sau material cu noi.

Din punct de vedere energetic, devine din ce în ce mai vizibilă separarea lumilor: material și spiritual. În timp ce unii acumulează bunuri materiale, alții strâng în sulfletul lor bunuri spirituale. Printre acestea din urmă se află și înțelegerea. Așa că haideți să îi înțelegem pe toți și mai ales să ne înțelegem între noi. Și mai mult decât atât să înțelegem care este misiunea noastră pe Pământ. Nu cumva a înțelege este unul dintre examenele vieții? Haideți să luăm note mari și la acest examen, ce ziceți?

Berbecul învață

A ajuns la concluzia că vrea ceva nou. Așa că s-a apucat de învățat. Citește. Este dorinic de informații noi. Are o sete infinită de cunoaștere, care vine mai presus de el însuși. Caută cursuri și le frecventează sau alege comoditatea de acasă. Indiferent unde s-ar afla, Berbecul învață. Verbul pentru Berbeci la ordinea zilei este A ÎNVĂȚA. Cu cât știe mai multe, cu atât mai bine se va simți. Este momentul de liniște, când Berbecul se oprește din ritmul vieții încordate și se ocupă de satisfacția sufletului lui. Conștiința de sine. Aprecierea proprie, la justa valoare. Optimism și entuziasm copilăresc. Așa este caracterizată această perioadă pentru Berbec. Aflat în confortul și siguranța căminului, Berbecul a înțeles că drumul lui merge înainte. Trecutul a trecut, nu mai este, iar viitorul nu există. Trăiește, în sfârșit, aici și acum, cu înțelegere pentru el însuși și pentru alții.

Taurul oferă bunătate 

Așteptările au fost prea mari în raport cu realitatea. A crezut că oamenii apreciază bunătatea inimii lui. Aceasta, însă, s-a dovedit a fi cea mai mare greșeală a Taurului. Așa că s-a hotărât ”să ia taurul de coarne”, adică să înfrunte realitatea care spune că uneori bunătatea se confundă cu …prostia. Nu renunță la bunătate deoarece aceasta este a doua natură a lui, dar o va oferi în mod echilibrat și mai ales acelora care au nevoie. Verbul Taurilor la ordinea zilei este A OFERI. Nu putem oferi bunătate celor care nu au nevoie de ea, celor care o resping, celor care nu cred în bunătatea inimii. Este ca și cum am oferi o casă unui om care deja mai are o casă. Și cum omul nu poate trăi în două case, așa și bunătatea va fi pentru el un dar fără preț, inutil, a cărui necesitate nu se justifică. Taurii vor oferi de acum înainte bunătate numai acelora care au nevoie de o ”casă”. Acesta este echilibrul bunătății.

Gemenii ascultă glasul inimii

Fiind doi, gemenii sunt norocoși. Unul vorbește și altul tace. Acum a sosit timpul ca ambii să asculte, în liniște, glasul inimii. Acolo sunt toate răspunsurile. Gemenii dispun de o mare forță creatoare. Sunt vizionari. Intuitivi. Mai mult simt decât văd. Închideți ochii preț de o clipă și veți vedea că tot ceea ce vă doriți va deveni realitate. De voi depinde. Desenați viața pe care o doriți și o veți avea. Verbul potrivit pentru Gemeni la ordinea zilei este A ASCULTA. Fiind fini observatori ai oamenilor și întâmplărilor de viață, aveți tendința de a lua suferința altora foarte aproape de suflet. Nu uitați că tot ce se întâmplă are un scop în Univers. Oricât de dureroase ar fi unele vieți, să știți că a ne naște este o alegere pe care am făcut-o conștient fiecare dintre noi. Și atunci când ne-am născut aici, la Școala Vieții, am văzut cum va fi viața noastră de la A la Z. Și am spus ”DA”. Rămâneți înțelegători, dar simpli spectatori. 

Racul are nevoie de pauză 

În ritmul agitat al vieții, Racul își dă seama că trebuie să se oprească. Are nevoie de o pauză ca de o gură de aer proaspăt. O ieșire în natură ar fi cea mai bună idee. Copleșiți de îndatoririle cotidiene, uităm să respirăm. La propriu. Și lipsa de oxigen cauzează cele mai grave probleme, pornind de la stresul cotidian până la temutul atac de panică. După expirarea timpului de lucru, privește copacii, frunzele multicolore, covorul moale tomnatic așternut pe asfaltul rece. Cuvântul pentru Raci la ordinea zilei este PAUZA. Racii vor simți eliberare după expirarea aerului care a staționat o lungă perioadă cât au stat în încăperi închise, la serviciu sau acasă. Chiar și gândurile vor fi metamorfozate, lăsând loc înțelegerii celorlalți. Problema principală este găsirea echilibrului între ego-ul personal și ceilalți. Un exercițiu simplu care va ajuta la înțelegerea celorlalți este: ”ce aș face eu dacă aș fi el?”

Leul merge înainte 

Nimeni și nimic nu va întoarce Leul din drum, dacă acesta a luat o decizie. Au mers multă vreme pe un drum și au văzut că drumul acela nu ducea nicăieri. Așa că la începutul anului 2018 au schimbat …drumul. Și drumul lor merge doar …înainte. Cuvântul pentru Lei la ordinea zilei este ÎNAINTE. În față stă reușita, bucuria și însuși sensul vieții. Cale de întoarcere nu există. Cel puțin …pentru Lei. Îi privește cu compasiune și milă pe ceilalți, dar mai mult decât atât nu se poate. Partea pozitivă a Leului este că el oferă tot ce poate el mai bun. Și este de ajuns pentru a fi apreciat. Este un partener de discuții ideal. Acolo unde se află un cerc de oameni să știți că în mijlocul lui se află un …Leu. Și supărarea lui este pe măsură, așa că ați face bine să nu supărați un …leu. Iubește familia și este atașat de ea. Dar a înțeles că trebuie să se oprească măcar preț de o clipă și să acorde timp și propriei persoane. Acesta este timpul Leului! 

Fecioara acceptă realitatea

 Cifra acestui an este 2. Calculul este simplu: 2+0+1+8= 2+9= 11 adică 1+1= 2. Cifra cuplului, a familiei. Decisivă. Realitatea Fecioarei este că începe să vadă cu alți ochi viața. Înțelege, în sfârșit, că schimbarea celorlalți începe cu propria schimbare. Nu putem schimba pe cineva deoarece încălcăm liberul arbitru. Dar putem să ne schimbăm noi. Este simplu, accesibil și la îndemână. Cuvântul pentru fecioară la ordinea zilei este ACCEPTAREA. A accepta ceea ce nu poate schimba. Psihologii spun că atunci cât vedem o problemă, niciodată nu este aceea problema reală, cea pe care o credem noi, ci alta, cu totul alta. Deci, care este problema? Când analizăm o situație începem cu noi. Dar și aici apare o problemă. Nu trebuie să ne învinovățim. Vina scade respectul de sine. Avem nevoie de echilibru. Eu în relația cu ceilalți sau celălalt, dacă vorbim despre cuplu. Și aici primul pas și cel mai important este înțelegerea. Este greu?

Balanța revine la copilărie

Trăiește o perioadă de calm, liniște și pace. Caracterizată de cerebral, Balanța știe că în Univers totul are o cauză și cauza produce un efect. Inclusiv asupra propriei persoane. Având un izvor nesecat de bucurie copilărească, Balanța (re)învață să devină copil. Copiii se află pe un înalt nivel de vibrație. De aceea este bine să simțim permanent copilăria în suflet. Mai ales că nimeni nu se poate supăra pe un copil. Vorbim de cei maturi, conștienți, înțelepți și buni. Cuvântul pentru Balanță la ordinea zilei este COPILĂRIA. Chiar și gândul ei, de multe ori, de la începutul toamnei, a fost inundat de amintirile copilăriei. Ziua de naștere din această perioadă a anului, familia adunată la aceeași masă au determinat derularea viselor ”copilărești” cu ochii deschiși. Ce nu știe Balanța este că poate prelungi copilăria, alături de cei dragi, stând cât mai mult în sânul naturii, simțind bucuria în prezența animăluțului de companie iubit.

Scorpionul oferă tot ce are el mai bun

S-a născut cu scopul de a-i ajuta pe ceilalți. Singura problemă este că nu se poate lăsa pe sine în favoarea celorlalți. Aici mai are de lucru până la găsirea echilibrului perfect. Balanța înclină spre ceilalți, mai mult decât spre sine. Scorpionul are menirea de ajuta și nu un om, ci mai mulți. Greu, ușor, Scorpionul ajută. Verbul potrivit Scorpionului la ordinea zilei este A OFERI. Partea pozitivă este că unii oameni se mulțumesc chiar și cu un simplu zâmbet de la un Scorpion. Așa că zâmbetul lui este foarte valoros. Dedicat muncii zilnice, Scorpionul ar face bine să se oprească chiar și preț de o clipă și să respire aerul tomnatic, care îi va încărca bateriile pe mai departe. Dispune de energie, bucurie și entuziasm atunci când începe să lucreze. Ceilalți îi caută compania și o apreciază. Scorpionul răspunde cu înțelegere și răbdare. Despre Scorpion se spune, pe bună dreptate, că ”are o răbdare de elefant”. Dar mai bine ar fi să nu testați răbdarea lui! 

Săgetătorul face lista de priorități

S-au adunat cam multe în ultimul timp. Foarte multe activități au năvălit ca o avalanșă peste el. Așa că a sosit timpul să își facă lista de priorități. Cuvântul pentru Săgetător la ordinea zilei este LISTA. Săgetătorul ia arcul și țintește. Stabilește activitățile în funcție de priorități. Deoarece timpul se scurge cu repeziciune, Săgetătorul este nevoit să lase pe mâine ce ar putea să facă azi. Și aceasta deoarece timpul nu îi ajunge. Lista va porni de la necesitate, la pasiune. În ordinea practică. Se află pe o înaltă scară evolutivă și a mai învățat câteva lecții. Examenele le-a trecut cu brio deoarece așa îi stă în fire și anume să reușească tot ce își propune. Acum reușește să spună un cuvânt bun și celorlalți care au nevoie. Descoperă că pentru aceasta a fost pregătit, din acest motiv a avut obstacole grele în viață. Și în cazul greutăților care i-au fost date, întrebarea a fost una cât se poate de simplă – alegi viața sau nu? 

Capricornul găsește sensul vieții

De la începutul acestui an a avut de-a face cu toate stările posibile și imposibile. O supărare interioară multă vreme nu i-a dat pace. Acum, gata, toate stările negative, s-au evaporat în neant. Și acum Capricornul găsește sensul propriei vieți. Scopul numărul unu devine familia. Cuvintele potrivite pentru Capricorn la ordinea zilei sunt SENSUL VIEȚII. S-a dus o ”bătălie” eu cu mine, în cazul Capricornului. Lupta Ego cu Divin. Și așa a fost găsit și sensul vieții. Ce poate fi mai frumos decât să îți vezi familia reunită la aceeași masă și să te bucuri de ea? Ce poate fi mai frumos decât să te bucuri de realizările celui apropiat? Trăim în dualitate și cei doi prieteni apropiați, ego și Divin, trebuie să coexiste în echilibru. Iar echilibru depinde doar de noi, de analiza noastră pertinentă și reală. Nicidecum de imaginația care de cele mai multe ori ne joacă feste. Sensul vieții va fi însăși bucuria de a trăi cu noi înșine, cu ceilalți și cu Universul.

Vărsătorul vrea să fie interesant

Are capacitatea de a-și înfrumuseța viața. Mereu dorește să adauge un condiment nou. Ceva interesant. Prin urmare, cuvântul ideal pentru Vărsător la ordinea zilei este INTERESANT. Interesant poate fi să vizioneze un film nou. Interesantă poate fi o discuție cu prietenii. Interesant poate fi să meargă cu colegii într-o excursie, în vacanță. Dacă nu este interesant, Vărsătorul se plictisește. Așa că în viața lui trebuie să apară permanent ceva interesant. Îi înțelege foarte bine pe ceilalți. Este bun la suflet și prietenos. Oricine dorește să aibă un Vărsător prieten, mai ales că bunătatea se revarsă la nesfârșit, ca un izvor fără sfârșit, din inima lui. Este ca o carte deschisă pentru prieteni, numai că le arată doar ce dorește el. Are nevoie de înțelegere a eu-lui interior. Necesită echilibru în relația cu ceilalți, pentru nu oferi mai mult decât primește. 

Peștii aleg bucuria ca mod de viață

Unul este serios, altul jucăuș. Întotdeauna câștigă cel jucăuș. Așa că peștii aleg bucuria ca un mod permanent de viață. Cuvântul pentru Pești la ordinea zilei este BUCURIA. Zâmbetul va fi răsplătit cu un alt zâmbet. Bucuria este o stare de spirit. Și iată că pentru Pești și un mod de viață. Peștii s-au născut pentru a avea rolul de a ajuta. Ajută mereu alți oameni. Ridică. Susțin. Dacă un bătrân cade pe stradă, Peștii sunt acolo pentru a-l ajuta. Au un suflet pur, copilăresc. Sigur că sunt și ei dualitate. În ei înșiși se duce lupta cu ego-ul dar reușesc deplin să îl țină sub control. În echilibru. Peștii iubesc să trăiască în liniște și pace, preferă compania familiei și celor dragi. Evită locurile aglomerate și recurg la dese ieșiri în natură. Plimbarea prin parc este una dintre ocupațiile cotidiene care îi încarcă de energie și voie bună. Deci de unde iau bucuria? Din suflet și din mediul înconjurător.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply