Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: În această săptămână facem bilanțul de sfârșit de an

0

Horoscopul cuvintelor. În această săptămână facem bilanțul de sfârșit de an. Finalul anului se apropie cu pași repezi. De aceea, este normal ca fiecare dintre noi să tragem linie și să o luăm de la capăt în 2019. Un nou început, o viață nouă. Dar până la următorul pas este necesar și oportun bilanțul anului 2018. Ce am obținut în acest an, ce am primit, ce am dat. Și nu vorbim de bunuri materiale, ci de cele spirituale, pentru că doar acestea sunt veșnice.

Anul acesta a fost reprezentat de parteneriate – să facem și să desfacem – acasă sau la serviciu. În 2018, au ieșit la suprafață fricile noastre, angoasele, fobiile. Sigur că nu în toate cazurile. Trebuie să admitem faptul că mulți dintre noi nici nu ne-am dat încă seama că viața noastră este caracterizată printr-un program sau mai multe. Următorul an, acei oameni care manifestă conștiință vor reuși să devină ”profesori” pentru ceilalți, ajutându-i să depășească orice obstacol și să obțină echilibru. Pentru că bilanțul trebuie să facă referire și la echilibru. Că îl avem sau nu, mai avem timp. Important este să dăm tot ceea ce putem noi mai bun și să facem tot ce credem noi mai bine, în relația cu noi înșine, dar și cu ceilalți, inclusiv cu Divinitatea. 

Berbecul privește în trecut

A face bilanțul la sfârșit de an înseamnă a privi în trecut. Și chiar dacă nu putem întoarce timpul înapoi, bilanțul, pentru noi toți, reprezintă un moment important pentru a merge mai departe în drumul vieții. Optimism, încredere, acceptarea celorlalți așa cum sunt, cu bune și mai puțin bune. Eliminarea criticii față de sine însuși și față de ceilalți. Este foarte important să nu ne victimizăm și mai ales să nu vedem vinovăția în noi înșine. Pentru că întotdeauna dăm tot ceea ce putem mai bine. Motto-ul pentru Berbec este ”merit tot ce este mai bun și accept tot ce este mai bun chiar acum. Sunt înzestrat(ă) emoțional, spiritual și mental să mă bucur de o viață prosperă și plină de iubire. A merita tot binele este un drept câștigat prin naștere. Și azi îmi revendic acest drept”. Cuvântul pentru Berbec la ordinea zilei este TRECUT. Dar să nu uităm că trecutul a trecut, a fost și nu mai este și nimic din ceea ce a trecut nu putem schimba, chiar dacă facem primii pași în fizica cuantică. Fără trecut nu ar exista viitor, de aceea luând în considerație greșelile care au fost, putem să desenăm un viitor excepțional, pentru noi înșine, dar și pentru cei dragi nouă. 

Taurul și-a asumat greșelile

 Și Taurul își face bilanțul. A înțeles unde a greșit și de ce. Știe ce trebuie să schimbe. Și mai mult decât atât acum știe ce vrea. Taurul a înțeles că trebuie să fie el însuși, fără mască. Legea liberului arbitru există și nu poate fi încălcată. A ajuta pe cineva nu înseamnă a fi bine. Binele este relativ. Nu poate fi ajutat cel care nu vrea să fie ajutat. Nu poate fi ajutat cel care nu cere în mod expres să fie ajutat. Bunătatea trebuie limitată și desigur, echilibrată de cerere și ofertă. Cere și ți se va da. De aici a venit și suferința Taurului în anul 2018, numit pe bună dreptate și anul lecțiilor. Am dat examene și am învățat lecția. A privi la ceilalți cu sufletul nu este o soluție, ci un eșec. Orice moment de viață trebuie privit obiectiv, prin prisma realității deseori crunte. Cuvintele Taurului sunt acestea: ”tot ce ating este un real succes. Îmi stabilesc la sfârșit de an o nouă conștiință a succesului. Voi avea succes atât cât doresc să am. În 2019 intru în Cercul Câștigător. Oportunități de aur se află pretutindeni. Prosperitatea de orice fel este însăși natura mea!” Cuvântul ideal la ordinea zilei pentru Taur este ASUMARE. Odată asumată răspunderea, succesul este asigurat. Și cum nimic nu este imposibil… 

Gemenii își temperează ego-ul

 Nimeni nu a zis că o să fie ușor. Viața nu merge pe un drum drept, fără ocolișuri și cotituri. Dar viața este frumoasă și merită trăită la cote maxime. În cea mai mare parte a timpului, Gemenii reușesc să își tempereze ego-ul. Uneori, credem că este imposibil, dar nu este. Deoarece limbajul este format din cuvinte, propozițiile noastre, cele mai multe dintre ele, încep cu ”eu”, ați observat? Și ce înseamnă aceasta? Înseamnă să căutăm permanent echilibru între ego și divin, cele două particule cu care am fost înzestrați la naștere. Este ca și cum ideea că ”suntem singuri și nimeni nu înțelege” își face apariția în noianul de cuvinte cu care ne-a înzestrat natura umană. Dar nu este așa. Nu suntem singuri deoarece avem particula divină în noi pe care trebuie să o accesăm de fiecare dată când ego își face de cap. Și Gemenii reușesc. ”Sunt în totalitate pregătit(ă) pentru toate situațiile. Sunt una cu puterea și înțelepciunea Universului. Revendic această putere și îmi este ușor să o accesez de fiecare dată când am nevoie eu sau cei dragi mie”. Cuvântul pentru Gemeni la ordinea zilei este TEMPEREAZĂ. Și doar așa vor deține controlul total asupra propriei vieți, frumoase, fericite, ideale. 

Racul este invadat de amintiri

Din când în când, cade nostalgic pe gânduri. Se întoarce în trecut des și este invadat de amintiri. Racul este prea cerebral și mult prea calculat pentru lumea de astăzi. Un excesiv calcul, o ordine ideală, toate acestea afectează, adică nu fac bine deloc. Oamenii pierd omenia. Oamenii nu mai înțeleg alți oameni. Prea mult privesc la eu-l propriu, dar este bine să găsim echilibru între noi și ceilalți, acestea fiind condimentele esențiale vieții pe Pământ. Foarte multe cărți de teorie s-au scris. Chiar și aceste rânduri își pot pierde efectul atâta timp cât nu credem. Anul 2017, 2018 au reprezentat un fel de căutare a propriei busole. Și racul a pierdut-o cu mult timp în urmă. Este foarte greu să se analizeze pe sine însuși dacă este concentrat permanent pe ceilalți. Este ca și cum ar umbla permanent în întuneric fără a avea măcar o luminiță cât de mică. Pentru a rezolva problema cu ceilalți, începe cu tine însuți. Cuvintele magice sunt acestea: ”mă iert pe mine însumi(însămi). Iertându-mă pe mine voi lăsa în urmă toate sentimentele de a nu fi fost îndeajuns de bun(ă). Sunt liber(ă) să mă apreciez, să mă iert și să mă iubesc pe mine însămi(însumi)”. Cuvântul potrivit pentru rac sunt AMINTIRILE. Dacă ajută în viitor, uneori, este bine să privim în urmă, doar dacă ajută…

Leul își conturează planurile de viitor

S-a născut să fie lider. Acasă, pe stradă sau la serviciu, leul trebuie să conducă. Are capacitatea nativă de a organiza activitățile. Psiholog înnăscut, Leul a lăsat în 2018 din mândrie și orgoliu. A îmbrăcat haina omeniei, bunului simț și înțelepciunii. Lucrând cu oamenii trebuie mai întâi să îi înțelegi și mai ales, să cedezi de fiecare dată când viața o cere. Anul 2019 îi aduce o echipă unită, fortificată, pusă pe treabă. Și reușitele nu vor întârzia să apară. A fost nevoie de ani de muncă, de oboseală și stres. Nopți nedormite și tensiune ridicată. Dar 2019 aduce liniște și pace, în relația cu el însuși dar și cu ceilalți. Leul a înțeles că nu poate primi dacă nu dăruiește mai întâi de toate. Așa că bilanțul la sfârșit de an aduce noi idei și frumoase planuri de viitor. Cuvântul ideal la ordinea zilei pentru Leu este CONTUREAZĂ. Evoluția pornește de la iertare. Și pentru aceasta, Leul trebuie să fie pregătit. Cuvintele care i se potrivesc Leului sunt acestea: ”Mă eliberez de tot trecutul care m-a afectat. Mă iert pe mine și îi iert pe ceilalți. Iertarea este răspunsul ideal pentru toate problemele. Iertarea este un dar și nu trebuie decât să îl utilizăm. Prin iertare mă eliberez de tot ce a fost rău și negativ în viața mea, lăsând loc unui nou început”. Simplu: iartă și vei fi iertat! Pentru că nu este de ajuns doar să ierți , ci să și fi iertat, aceasta este cheia succesului pe mai departe. 

Fecioara, în căutarea echilibrului

Trăim într-o lume dezechilibrată. Am uitat de norme, reguli și înțelepciune. Bilanțul înseamnă a vedea unde am greșit și de ce. Bilanțul înseamnă să spunem clar și concis ce vrem de la viață. Nu putem cere de la ceilalți ceea ce noi înșine nu oferim. Dacă dăm iubire, primim iubire. Dacă aruncăm cuvinte în vânt se întorc la noi, la fel, aduse de vânt. Pacea și armonia sunt cele două sentimente de care are nevoie Fecioara acum la sfârșit de an, mai mult ca niciodată. Acestea sunt cele două ingrediente necesare pentru a obține echilibrul. Fecioara are nevoie de lumină. Prin integrarea în dogme și programe, lumina va rămâne pentru mult timp în întuneric. Fecioara are nevoie de un far care să îi lumineze calea. Are nevoie de încredere. Ea are credință în Dumnezeu dar nu are încredere. Și de aici provine tot răul. Dreptatea este relativă și se află întotdeauna undeva la mijloc. Cu cât ne încrâncenăm mai tare să obținem ceva, cu atât mai mult nu obținem acel lucru dorit. Atașament excesiv și dezechilibru. Viața înseamnă ponderare și nu excese de orice fel. Cuvântul Fecioarei, de fapt verbul ei este CĂUTARE. Și căutarea începe cu sine însăși(însuși) și nicidecum cu ceilalți. Nu putem analiza sau critica pe alții până nu ne vedem mai întâi pe noi înșine. Și cum greșeala este omenească, Fecioara continuă să caute până va găsi cheia succesului cu sine și cu ceilalți. Nu trebuie să spună decât că viața este deosebit de simplă și ușoară și așa va fi. 

Balanța se înclină spre spiritualitate

Tot ceea ce am trăit în ultimii trei ani ne-a fost dat cu un singur scop și anume să accesăm particula divină din noi. Pentru că vrem sau nu vrem dar ne-am născut, în egală măsură, cu ego și Divin. Și-a revăzut în fugă acești ani și concluzia la care a ajuns este că da, trebuie să privească în interior și nicidecum în exterior. Majoritatea oamenilor fac greșeala de a căuta în exterior ceea ce trebuie găsit în interior. Îi criticăm pe ceilalți, dar suntem excesiv de critici cu noi înșine, de fapt. Lecția sau lecțiile le-a învățat. Așa că acum la sfârșit de an, Balanța înclină spre spiritualitate. Caută răspunsuri, pune întrebări și înțelege, pe deplin, sensul vieții. Nu este ușor să temperăm ego-ul dar nu este nici imposibil și la acest capitol Balanța încă mai lucrează. Având o inteligență nativă excepțională, Balanța observă chiar și cele mai fine greșeli, aproape invizibile. Și îi este greu să se abțină să nu spună nimic, mai ales când are ceva de spus. Și aici este nevoie de echilibru. Dar cine poate să ne spună măsura echilibrului? Aici, noi toți oamenii încă mai avem de lucru. Important este să facem tot ceea ce putem noi mai bine. Balanța are putere, dar ea trebuie accesată cu iubire. Balanța are la rândul ei nevoie de înțelegere, motiv pentru care spune așa: ”cer mai multă înțelegere pentru a-mi modela cu înțelepciune propria lume și minunatele experiențe de viață”. Realitatea Balanței a fost și rămâne iubirea, care trebuie dăruită în egală măsură sinelui interior, propriei persoane, dar și celorlalți. Cuvântul Balanței la ordinea zilei este SPIRITUALITATE. 

Scorpionul, o nouă viață

După mai multe încercări, poticniri și cotituri, drumul Scorpionului privește doar înainte. Așa că Scorpionul are deja o nouă viață. Este singurul care renaște din cenușă. Are capacitatea de a vedea uneori ceea ce alții nu văd. Vede dincolo de voalul aparenței. Nu te poți ascunde de un Scorpion. El simte. Are o intuiție coordonată cu Divinul și acesta este darul primit de el la nașterea pe Pământ. Important este că a ales viața. Alegerea odată făcută, bilanțul este simplu. Ce a fost nu va mai fi. Caută, însă, permanent, echilibrul, cu el însuși și cu ceilalți. Important pentru Scorpion este să iubească viața spunând că trăiește pentru a fi împlinit(ă). ”Am încredere în viață, iar viața îmi este aproape la fiecare cotitură. Viața mă iubește și sunt în siguranță”, spune Scorpionul. De aceea cuvântul care este recomandat Scorpionului este VIAȚA. Pentru a porni pe un nou drum este importantă alegerea. Și imediat ce am ales viața, succesul nu va întârzia să apară. Va deschide noi uși vieții. Dacă va adăuga și bucurie, entuziasm, fericirea va deveni adevărata stare existențială a Scorpionului. Va avea noi și frumoase experiențe, dar pentru aceasta nu trebuie decât să întâmpine noul cu brațele deschise. Trebuie încredere pentru faptul că viața este minunată și merită să ne bucurăm de ea, în tot ceasul și la tot locul. 

Săgetătorul nimerește fix la țintă

Anul care vine înseamnă reușită, succes, împlinire, bucurie. Iar 2018 a însemnat muncă, multă muncă. Atunci când a înțeles că este propriul vizionar al viselor care vor deveni realitate, Săgetătorul nimerește fix la țintă. Este omul concretului, realului, adevărului și realității. Un singur fapt trebuie eliminat și acesta este rigiditatea. Trebuie să fie flexibil în relația cu el însuși, dar și cu ceilalți. Bucuria copilărească, joaca, muzica, sportul și dansul este o soluție. Nu trebuie să așteptăm momente festive pentru a ne bucura de viață. Fixăm ținte pe termen lung. Momentul aici și acum este realitatea. Trecutul și viitorul nu sunt, doar prezentul. A fi prezent înseamnă a te afla undeva în tavanul casei și a privi de acolo tot ce te înconjoară, oameni, fapte, natură, cer și pământ. Sprijinit de Univers, Săgetătorul primește întotdeauna tot ceea ce are nevoie. Legea a dărui și a primi este o haină care îi vine perfect Săgetătorului. Este însăși natura și harul lui Divin. Oferind, primește. Dăruind, câștigă. Important este un singur moment și anume acela de a se simți mereu în siguranță. Aici are de lucru. Cuvintele magice sunt acestea: ”pe măsură ce mă apropii de credințele și opiniile altor oameni, văd în mine însumi(însămi) o ființă măreață, înțeleaptă și frumoasă. Iubesc ceea ce văd în mine și știu că exteriorul meu se reflectă în ceilalți”. ȚINTA este cuvântul de acum, la ordinea zilei. Și pentru Săgetător este foarte ușor să închidă ochii și să vizualizeze. Este mult, puțin? Răspunsul este că așa, simplu și concis, obține Săgetătorul tot ceea ce dorește. 

Capricornul vrea să simtă Pământul sub picioare

Fiind o zodie de Pământ, Capricornul face întotdeauna tot ce este necesar pentru a simți Pământul sub picioare. Visează, dar visul este de scurtă durată. Viața, realitatea, întotdeauna, îl readuce în momentul concret, aici și acum. Bilanțul pentru el este să privească nostalgic în trecut. Uneori, ar da orice să întoarcă timpul înapoi. Dar, din păcate, nimic din ce a fost nu mai putem întoarce. Singurul lucru care îl putem face este să vizualizăm cu ochii minții imagini frumoase și vremuri demult apuse. Pentru a avea succes și bucurie în 2019, Capricornul trebuie să își facă planuri pe măsura posibilităților și nicidecum mai mult decât poate duce.  A ne asuma responsabilități peste măsură, nu ajută la evoluție, ci dăunează. Da, Pământul trebuie să rămână, în continuare, sub picioare, dar a visa cu ochii deschiși este o oportunitate și o șansă care nu trebuie scăpată din vedere. Acesta este echilibrul vieții, a fi, între Cer și Pământ. Privind la Cer vom vedea stelele și vom tinde spre ele. Văzând Pământul vom dori ancorarea în realitatea cotidiană, indispensabilă vieții pământene. Trebuie doar încredere, mai ales că problema de bază este partea financiară, unde este necesară credința. Și aici vorbim despre încrederea că venitul Capricornului va crește constant, lăsând toate frământările în seama Universului. Cuvântul Capricornului la ordinea zilei este PĂMÂNTUL. Doar ancorat puternic în sol, el nu va pierde nimic din vedere și toate visele i se vor împlini.

Vărsătorul accesează farmecul personal

S-a născut cu talent actoricesc, are un zâmbet cuceritor, vorbește frumos. Are nevoie doar de un singur ingredient principal, pentru ca visele să îi devină realitate, și este vorba despre încrederea în sine. Cum poate rezolva problemele restante de peste an? Simplu, accesând farmecul personal. Trebuie să creadă că poate și va reuși. Este de ajuns un gând, un singur gând și miracolul va deveni a doua sa natură de viață. Depune eforturi peste măsură și va reuși prin persuasiune și muncă, multă muncă, inclusiv putere de convingere. Și pentru Vărsător psihologia este ceva natural. Numai că suferă la durerile oamenilor. Chiar și răutatea unora o explică prin faptul că oamenii răi nu sunt răi cu ceilalți, ci cu ei înșiși. Din păcate, pentru unii, a trăi fără echilibru a devenit un mod de viață. De aceea este necesar ca permanent să ne căutăm echilibrul, iar acesta nu putem să îl găsim decât în noi înșine și nicidecum în afara noastră. Oferiți un cuvânt blând, o vorbă frumoasă și celor nefericiți și toate problemele în viața voastră se vor rezolva. Cuvântul care se recomandă Vărsătorului este ACCESEAZĂ. Faceți uz de înțelegere și totul va fi bine. Bilanțul arată că ați făcut tot ce ați putut la momentul dat, motiv pentru care viitorul va fi unul luminos. ”Trăiesc acum în lumină și bucurie infinită. Sunt o ființă minunată și totul este extraordinar în lumea mea”. Atenție doar la a nu ”vărsa” cuvinte fără sens și fără rost, numai de dragul de a ieși în evidență!

Peștii lasă viața să curgă

În momentul în care renunță la toate așteptările, viața își va urma cursul firesc. Lăsând viața să curgă lin și liniștit, toate dorințele vor deveni realitate. Apele tulburi nu sunt pentru ei deoarece sunt iubitori de liniște și pace. Dispun de o forță creatoare infinită, asemenea unui râu ce curge permanent, fiind continuu și inepuizabil. Înțelegere, înțelepciune sunt două cuvinte ce au devenit pentru Pești pilonii pe care se sprijină viața. Sunt umărul pe care plâng unii oameni la nevoie. Concluzia lor este ca o infuzie de aer proaspăt pentru cei debusolați, triști și nefericiți. Nimic nu este întâmplător în viață și Peștii știu pe deplin acest lucru. Verbul Peștilor este unul cât se poate de semnificativ pentru ei, acesta fiind – SĂ CURGĂ. Și tot ei sunt aceia care dau Startul la distracție. După ce au trecut în revistă anul 2018, cu bine și mai puțin bune, Peștii privesc, cu bucuria caracteristică, spre viitor. Tot ce își doresc se va realiza dacă renunță la toate așteptările. Pentru aceasta nu trebuie decât să curgă liber(ă) și plin(ă) de iubire împreună cu viața. ”Mă iubesc pe mine însumi, îi iubesc pe ceilalți și știu că la fiecare cotitură mă așteaptă doar binele”, spun Peștii și este de ajuns pentru a avea zi de zi reușită și succes.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.