Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: În această săptămână intrăm într-o nouă viață

0

Ne naștem încă o dată. Ni se mai dă o șansă, încă una. Acum este momentul trezirii noastre, dintr-o lungă hibernare. Conștientizăm, vedem, ni se deschid ochii. Dintr-o dată vom vedea imposibilul, irealul, senzaționalul. Și culmea, aceasta era foarte aproape de noi, dar refuzam să îl vedem până acum. Iar taina vieții, realitatea existențială, se află ascunsă în interiorul nostru uman. Am venit pe Pământ cu scopul de a crea, pentru noi înșine și pentru ceilalți.

Particula divină din noi se va exterioriza. Un om care privește negativ alți oameni, dacă va încerca măcar o zi din viața lui să îi privească pe ceilalți cu ochii Divinității, se va simți minunat și nu va dori să revină la vechea stare. Va deveni și el un om…bun. Pământul va intra într-o nouă eră – perioada umanității, conștientizării și înțelepciunii. În această săptămână facem un pas. Este vorba despre un pas mic, dar uriaș pentru omenire, așa cum a spus și Neil Armstrong, atunci când a pășit, pentru prima dată, pe Lună. Și primul pas…contează. Sigur, noi trebuie să punem umărul și să facem eforturi pe cont propriu, începând cu noi înșine. Aceasta este o nouă viață.

 Berbecul se regăsește pe sine

Prea mult timp a căutat în exterior, ceea ce trebuia să găsească în interior. Regăsirea de sine aceasta este esența, motiv pentru care Berbecul începe să își adreseze singur întrebările existențiale. Frământat de întrebarea dacă el este vinovat sau ceilalți, vinovăția a devenit un mod de viață. Dar este timpul…trezirii. De aceea, cuvântul pentru Berbec la ordinea zilei este REGĂSIREA. Din interior vor fi rezolvate și celelalte situații de viață pentru care, până acum, nu a primit nici un răspuns. Afirmația pentru Berbec este aceasta: ”renunț la toate criticile”. De aici urmează faptul concret, regăsit în Legea universală – A dărui și A primi. Începând cu această săptămână, Berbecul dăruiește numai ceea ce vrea să primească înapoi. Oglinda. ”Îi iubesc și îi accept pe ceilalți așa cum sunt ei. Renunț la autocritică și critică”. Acestea sunt cheia existențială a Berbecului. Dacă vă regăsiți aici, folosiți-o. Accesul la ea este GRATUIT. 

Taurul merge înainte, în linie dreaptă

Până acum viața a avut cărările întortocheate, pe alocuri abrupte. A pendulat între Cer și Pământ. Acum, în sfârșit, s-a găsit pe sine, pentru că de aici începe totul. Astfel, acum, Taurul merge doar înainte, pe o linie dreaptă, fără urcușuri și fără coborâșuri. Cuvântul pentru Taur la ordinea zilei este ÎNAINTE. Cu optimism, încredere, înțelepciune. Taurul a înțeles că este arhitectul propriilor gânduri și orice gând, dacă nu este benefic, poate fi schimbat. ”Îmi aleg gândurile cu atenție. Nu sunt limitat(ă) de vechi credințe și raționamente greșite. Merg înainte cu încrederea că nimeni nu se naște și nimeni nu moare singur. Îngerii există și sunt permanent alături de noi”, spune Taurul, după ce a trecut prin schimbările majore ale vieții lui. Acum este pregătit, pe deplin, să continue să evolueze. Tot înainte! 

Gemenii – atenție la propria persoană! 

Prea mult timp acordat celor din jur, motiv pentru care pentru voi înșivă vă rămâne prea puțin sau deloc. În ritmul agitat al vieții, opriți-vă preț de o clipă și respirați. Vă aflați pe stradă, în drum spre serviciu. Ascultați natura, copacii, frunzele cum cad și se aștern pe asfaltul rece, unde peste noapte s-a așezat bruma albă, ”lacrimile mici de gheață”. Menirea voastră este să aveți grijă de ceilalți, dar nu vă neglijați pe voi, altfel nu mai aveți cum …ajuta. Cuvântul pentru Gemeni la ordinea zilei este ATENȚIE. Dictonul acestei săptămâni pentru Gemeni este următorul: ”toate relațiile mele sunt armonioase”. Ce înseamnă aceasta? Dacă avem armonie în inima și în mintea noastră, aceasta se va regăsi și în viața noastră de zi cu zi. Interiorul creează exteriorul. Numai că este necesară o completare – corpul uman trebuie să fie într-o perfectă stare. Fără oboseală! Alimentație la timp…acestea fiind doar două exemple simple, de viață.

Racul face doi pași înainte și unul înapoi

Denotă nesiguranță, de sine. Dacă ar căuta în interior ceea ce ar dori să aibă în exterior, viața ar fi ideală pentru Rac. Și pentru că nu acordă atenție maximă propriei persoane, Racul merge înainte, dar și înapoi. Cuvintele pentru Raci la ordinea zilei sunt ÎNAINTE și ÎNAPOI. Fraza magică pentru Rac este următoarea: ”Am încredere în mine însumi(însămi), în intuiția mea”. Prin urmare, pe măsură ce își desfășoară activitățile, Racul trebuie să asculte glasul inimii, vocea interioară. Aceasta este călăuza lui în viață. Intuiția este întotdeuna de partea Racului și el are încredere mereu în aceasta. Momentele de îndoială apar atunci când există frica. Racul trebuie să elimine orice formă de frică, cât de mică, spunând permanent cuvintele cheie: ”SUNT ÎN SIGURANȚĂ”. Luați cheia și folosiți-o! 

Leul se simte împlinit profesional

Vremea împliniri profesionale a sosit. Dacă ați face și bani pe măsura aprecierii din munca pe care o faceți cu mare drag, ar fi minunat. Dar încă mai aveți de lucru, fiind deocamdată la început de drum în cariera profesională. Cuvântul leilor la ordinea zilei este ÎMPLINIRE. Ați muncit mult până să ajungeți aici. Eforturile au fost mari dar recunoștința celorlalți înseamnă mult. Sunteți bogați sufletește. Numai să nu uitați că totul pornește din interior. Proiectați-vă gânduri și idei pozitive. Vizualizați împlinire deplină și o veți avea. Propoziția mobilizatoare pentru Leu este aceasta: ”întâlnesc iubire oriunde merg”. Pentru un Leu, iubirea este pretutindeni. ”Sunt iubit(ă), apreciat(ă), împlinit(ă). Ofer și eu la rândul meu iubire! În viața mea există oameni care mă iubesc și eu îmi exprim, cu ușurință, iubirea, pentru ceilalți”, spune Leul. Dacă găsește echilibrul în iubire, relația eu și ceilalți, visele Leului vor deveni realitate. 

Fecioara învață lucruri noi 

În ultima perioadă a demonstrat că nu este ancorată în trecut, motiv pentru care a pornit încrezătoare pe drumul schimbării. Și de unde ar putea începe aceasta dacă nu din interiorul ei. Schimbarea a început cu ea însăși. Cuvântul pentru Fecioară la ordinea zilei este ÎNVAȚĂ. Este atrasă de lucruri noi, întreabă și învață. Cuvintele fermecate pentru Fecioară sunt acestea: ”sunt în siguranță în Univers. Viața mă iubește și eu, la rândul meu, iubesc viața”. Fecioara inspiră aerul încrederii în frumusețea vieții. Inspiră și expiră. Prin inspirație atrage bucuria și plenitudinea vieții, iar prin expirație elimină tot ce a fost greu, rău și trist. Fecioara lasă loc abundenței și împlinirii depline. Atunci când vedem bucuria la tot pasul și în tot locul, minunile nu vor întârzia să apară. Ceea ce ieri nu vedea, Fecioara acum …vede. ”Observ cu bucurie cum viața mă sprijină încontinuu și îmi oferă mai mult bine decât îmi pot imagina”, spune, acum, Fecioara. 

Balanța face ordine în propriile idei

Anul 2018, pentru Balanță, a însemnat evoluție. Și nu orice evoluție, ci una interioară, profundă, cu o deschidere energetică înaltă. Acum, la sfârșit de an, balanța este determinată să facă ordine în gânduri și idei, proiectând pentru anul 2019 cele mai minunate realizări de până acum. Cuvântul pentru Balanță la ordinea zilei este ORDINE. Ideea este foarte bună, mai ales că planul Balanței pornește din interior. Tot ceea ce realizăm în interior va avea o bună reușită și în exterior. Trei cuvinte magice pentru Balanță sunt de ajuns. Așa că balanța trebuie să repete permanent: ”viața mă susține”. Și așa și este, viața a creat omenirea pentru a experimenta bucuria, împlinirea, armonia și pacea. De la nivel personal, acestea se extind la nivel planetar și interstelar. ”Am încredere în planul Universului. Mulțumesc și sunt recunoscător(are) pentru viață, mai ales că nu sunt singură la fiecare cotitură. Sunt în siguranță”, va spune Balanța, spre binele ei suprem.

Scorpionul este un bun ascultător 

Această zodie poate fi orice. Își poate alege orice meserie dorește. Dar indiferent ce ar face, va fi mereu aproape de oameni. A cunoscut trădările, dar și iubirea. Are capacitatea extraordinară de a se regenera. Dumnezeu i-a dat nu o viață, ci mai multe. După ce anul 2018 a luat-o de la zero, viața lui, începând din punctul 11, va fi minunată. A acceptat schimbarea sa și aceasta este cea mai mare demonstrație de iubire a vieții. Pentru că Scorpionul a ales viața. Iar viața poate fi prelungită doar prin schimbare. Cuvintele pentru Scorpion la ordinea zilei sunt BUN ASCULTĂTOR. Îi ascultă pe ceilalți cu calmul caracteristic, presărat pe alocuri cu un umor unic, original. La capitolul eu însumi mai are de lucrat. Primele cuvinte care îl pot ajuta aici sunt următoarele: ”mă iert pe mine însumi și îi iert pe ceilalți”. Atunci când ne iertăm pe noi înșine, cunoaște sentimentul eliberării din chingile trecutului și privim cu încredere spre viitor. Iubirea celorlalți începe cu iubirea de sine. Aici se recomandă echilibru. Și Scorpionul poate, doar …să vrea!

Săgetătorul își alege ținta pentru anul 2019 

Îi place să viseze cu ochii deschiși. Așa că a sosit momentul să își facă planuri și pentru anul 2019. Acest an va fi guvernat de o dorință foarte mare, a cărei culoare este aprinsă, evidențiată, în fața căreia celorlalte activități se vor pierde în culori estompate. Cuvintele pentru Săgetător la ordinea zilei sunt ALEGE ȚINTA. Nu pune accent pe valorile materiale decât în limita necesităților cotidiene, existențiale. Dar și acestea, începând cu anul 2019 nu vor întârzia să apară. Toate pe fondul curățeniei generale interioare, pe care ai pornit-o asiduu în anul 2018. Lucrul cu sine însuși aduce Săgetătorului acceptarea propriului corp, pe care învață să îl iubească. ”Mă bucur de mine în acest corp. Trupul meu este perfect și îl învălui cu iubire și compasiune”, acestea fiind cuvintele care generează vindecare, realizare, împlinire pentru Săgetător. 

Capricornul …are noroc 

Pe lângă faptul că este teatral, mai este și norocos. Are noroc cu carul. Chiar și ceea ce pare că este un eșec, de fapt reprezintă o bucurie pentru Capricorn. Totul se transformă în zâmbete, râsete și bucurie. A avea un Capricorn în familie este o sursa inepuizabilă de noroc și împlinire. Cuvântul pentru Capricorn la ordinea zilei este NOROC. Fiind o fire veselă, atrage ca un magnet bucuria, fericirea și desigur, norocul. Fiind o zodie de Pământ, dorește să fie ancorat stabil în material. Dar pentru aceasta trebuie să spună așa: ”sunt deschis(ă) și receptiv(ă) la noi surse de venit”. Doar așa poate primi Capricornul venituri din surse știute și neștiute. ”Sunt o ființă nelimitată, într-un mod nelimitat. Abundența este a doua natură a mea. Primesc tot ce mi se cuvine din partea Universului, pentru binele meu suprem”, spune Capricornul și dorința lui devine „poruncă” pentru Univers. Dar uneori este de ajuns un gând, un singur gând… 

Vărsătorul, prietenul ideal 

Atunci când își face apariția Vărsătorul în grupul din care face parte, acolo veți auzi …strigăte de bucurie. A avea prieteni este ceva natural pentru Vărsător. Le ”varsă”, adică le spune glume, povești, fiind o sursă inepuizabilă de creativitate. Cuvântul pentru Vărsător la ordinea zilei este PRIETENIA. Important pentru Vărsător este și zicala: ”prietenul la nevoie se cunoaște”. Sare, cu ușurință, în ajutorul celorlalți. Numai că atenție, păstrați ceva și pentru voi! Nu dați toată energia pe care o aveți celorlalți. Viața înseamnă energie și vibrație. Așa că energia este vitală. Vărsătorii acordă o mare atenție timpului prezent, considerând că puterea oamenilor se află în momentul prezent. Perfect adevărat, numai că nu ar strica un pic de mobilizare pentru viitor, mai ales că anul 2019 este un an important pentru voi. 2019 este anul evoluției și creșterii personale și de aici începe maturitatea voastră interioară. Un pas, doar un pas. Un gând, doar un gând.

Peștii văd viața în alb și negru

Pentru pești totul este deosebit de simplu. Viața este văzută la modul concret, fiind pictată simplu, în alb și negru. Albă sau neagră. Cale de mijloc cu greu există. Cuvintele pentru Pești la ordinea zilei sunt ALB și NEGRU. Fiecare an aduce un nou plan de evoluție spirituală. Dina acest motiv, fiind pe o treaptă evoluată, viața, pentru voi, își urmează cursul firesc. Considerați că ea poate fi ajustată pe ici pe acolo de propriile noastre gânduri care pot fi, de asemenea, albe sau negre. Optimismul este un ingredient nelipsit din viața voastră de zi cu zi. O propoziție care vă stă în caracter este aceasta: ”viitorul meu, întotdeauna, este unul luminos”. Mereu cu zâmbetul pe buze, Peștii trăiesc azi, aici și acum, în iubire, lumină și bucurie infinită. ”Totul este bine în lumea mea”, spun Peștii și așa și este… adevărat.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply