Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: În această săptămână recurgem la introspecție

0

Cine nu a înțeles încă faptul că nașterea noastră are un sens bine determinat, încă mai are timp să o facă. Și aceasta înseamnă simplu a învăța să privim în interior și nicidecum în exterior. Sfârșitul anului 2018 ne aduce o perioadă de introspecție pentru noi toți, indiferent în ce lună a anului ne-am născut. Pentru a merge mai departe trebuie să alegem viața.

Iar viața nu poate exista dacă noi nu privim în interiorul nostru. Atragem atenția celorlalți, ascultăm opinii și păreri. Dar cât de mult ne întrebăm noi înșine ce ne dorim de la viață? Care este scopul vieții? Este eronat să credem că ne-am născut pentru a avea grijă de ceilalți și nicidecum de noi înșine. A exista înseamnă a privi în interiorul nostru. De ce există divorțuri și despărțiri? Dintr-un principal motiv – așteptăm să ne ofere cel de lângă noi ceea ce ne lipsește în interiorul nostru și anume iubire, echilibru, înțelegere, trei piloni de bază pe care se sprijină însăși existența noastră umană. 

Berbecul continuă seria de întrebări 

Mai multe greșeli și eșecuri, întâmplări nefericite și durere fără margini l-au marcat de-a lungul propriei existențe. Din acest motiv, Berbecul continuă să își pună singur întrebări existențiale. Unde a greșit în drumul vieții și mai ales, de ce…Cuvântul pentru Berbec la ordinea zilei este CONTINUĂ. Vestea bună este că răspunsurile vor veni de unde nici nu se așteaptă, adică din el însuși. Într-o minte liniștită și calmă, Berbecul va afla adevărul propriei existențe. Este ca și cum o nouă ușă se deschide în viața lui. Iar acest fapt nu ar fi posibil dacă nu ar căuta în interior și nicidecum în exterior. Nu aștepta de la ceilalți ceea ce tu însuți poți face. Puterea stă în tine! Ești măcinat de gândul prosperității. Creșterea financiară există, dacă vei crede în ea. ”Venitul meu crește constant pentru că de astăzi începând mă voi deschide, cu ușurință, către prosperitatea continuă”, spune Berbecul. Încrederea în Dumnezeu și în sine este cheia prosperității mult dorite. 

Taurul privește spre un viitor luminos

 A urcat treaptă cu treaptă propria scară la cer. Și a învățat multe. O muncă perpetuă cu sine însuși, în cazul Taurului a dat roade. Din acest motiv, acum, Taurul privește spre un viitor luminos. Soarele a răsărit și pe strada lui. Și-a învățat lecția sau mai bine zis lecțiile. Cuvântul pentru Taur la ordinea zilei este PRIVEȘTE. Norii au dispărut și la orizontul Taurului a apărut lumina. Pentru Taur, lumina este viață, energie și echilibru. Din lumină își ia Taurul necesarul pentru a exista și mai mult decât atât, pentru a-i ajuta și pe ceilalți. Taurul a găsit echilibrul în relația lui cu ceilalți, motiv pentru care poate vorbi despre o nouă viață – bună, pozitivă, benefică. Este de ajuns să vizualizeze pentru ca visul să îi devină realitate. Așa că viața susține Taurul pe deplin. ”Viața m-a creat pentru a fi împlinit(ă). Am încredere în viață iar viața este alături de mine la fiecare drum și cotitură. Sunt în perfectă siguranță”, spune, mai sigur pe el ca niciodată, Taurul. 

Gemenii descoperă noi calități 

S-au născut cu har. Har Divin. Și acum, mai mult ca niciodată, descoperă noi calități în ei înșiși. Au darul să simtă și aceasta se numește clarsimțire. Simt energiile negative sau pozitive și simt dacă celor apropiați le este rău sau bine. Numai că și ei trebuie să se oprească din ritmul agitat al vieții și să intre în interiorul lor pentru a vedea și ceea ce sufletul lor dorește. Cuvântul pentru Gemeni la ordinea zilei este DESCOPERĂ. Calitățile lor uneori îi defavorizează pentru simplul fapt că durerea din suflet poate fi mai mare. Gemenii trebuie să își accepte darul și să nu se lase pradă suferinței celorlalți. Sinele interior merită atenție. Copilul din ei înșiși trebuie iubit. ”Iubește-te pe tine însuți”, de aici pornește totul. Pentru că numai iubindu-te pe tine îi poți iubi și pe ceilalți, în egală măsură. Echilibrul este cheia și nu rămâne decât să o folosiți. Fraza ideală este aceasta: ”Mă eliberez de toate fricile și îndoielile distructive. Mă accept și îmi creez o minte plină de pace, care, ulterior, îmi inundă inima. Sunt iubit(ă) și sunt în siguranță”. 

Racul …un pas înapoi 

Pentru a merge înainte uneori este nevoie de a face un pas … înapoi. Doar așa viitorul va fi bun și foarte bun. Caracteristică pentru ei este analiza și mai ales, autoanaliza. Numai că nu trebuie să fiți critici excesiv cu ceilalți, pentru că nu uitați că exteriorul nu este decât proiecția propriului interior. Dacă vom corecta în noi înșine ce nu ne place la ceilalți, șansele de reușită sunt de partea noastră. Dar atâta timp cât nu lucrăm la interior este imposibil ca ceilalți să ne mulțumească pe deplin. Mereu vom găsi în mulțime o oaie neagră…Cuvântul pentru Rac la ordinea zilei este ÎNAPOI. Și a merge un pic înapoi nu este deloc rău. Mai ales că schimbarea celorlalți începe cu propria ta schimbare. ”Sunt gata să mă eliberez de credințele vechi și negative. Acestea sunt doar gânduri distructive care îmi stau în cale și nu am nevoie de ele. Noile mele gânduri sunt constructive și îmi aduc în viața de zi cu zi armonie și pace. Prin urmare, sunt gata să mă schimb”, spune Racul, acum, la sfârșit de an, mai ales că are nevoie de un nou început, ca de oxigenul pe care îl respiră.

Leul își face bilanțul financiar 

Anul 2018 pentru Leu a fost unul destul de zbuciumat. A avut de toate și bune și mai puțin bune. Numai că în privința iubirii a oferit mai mult decât a primit. Recunoașterea și aprecierea au stat totuși la loc de cinste în viața Leului. Și pentru că în scurt timp anul se încheie, Leul calculează roadele muncii sale printr-un lung bilanț financiar. Iar din acest punct de vedere, Leul a avut din plin de câștigat. Munca asiduă, eforturile, uneori, supraomenești, au rămas evaluate pozitiv. Prin urmare, cel care a făcut decizia este bilanțul financiar contabil. De aceea, cuvântul pentru Leu la ordinea zilei este BILANȚUL. Acest bilanț nu ar fi posibil fără introspecție. Privind în interior, cu privirea-i pătrunzătoare, Leul este mulțumit de sine însuși. Și pentru el viitorul este unul frumos, luminos deoarece dispune de calitățile necesare – putere, iubire, dăruire. Are de lucru la capitolul relația cu ceilalți, pentru a obține echilibru între a dărui și a primi. Și totul este bine în lumea lui, motiv pentru care trebuie să spună: ”iubesc viața și totul este bine în lumea mea! Iubesc viața și viața mă iubește pe mine”. 

Fecioara privește doar înainte

A privi în urmă nu este o soluție. Trecutul nu există a fost și nimic din ce a existat nu poate fi schimbat. Așa că a rămas a fixa privirea spre un orizont luminos, plin de speranțe și încredere în ziua de mâine. Noul an se apropie cu pași repezi motiv pentru care Fecioara începe să își facă planuri, mai mici și mai mari. Cuvântul perfect pentru Fecioară la ordinea zilei este PRIVEȘTE.  Uneori cu melancolie, alteori cu siguranță. Dar drumul ei rămâne drept, fără ocolișuri și idei închipuite. Este zodia concretului și mizează pe puterea interioară inepuizabilă. Introspecția și în cazul Fecioarei ajută. Totul va fi minunat dacă Fecioara va renunța la toate așteptările. Uneori ceea ce dorim foarte tare să se întâmple, nu are loc în viața noastră și motivul este unul singur – așteptările erau prea mari. Dacă ne lăsăm în voia sorții, șansele de izbândă sunt mari. Altfel, nu. ”Curg liber(ă) și plin(ă) de iubire împreună cu viața. Mă iubesc pe mine însumi(însămi) și știu că la fiecare colț de stradă mă așteaptă doar binele, bucuria, armonia și pacea”, spune aici și acum Fecioara. Și totul va fi bine și foarte bine. 

Balanța planifică noi parteneriate 

Într-o lume în care avem nevoie unii de alții, Balanța privește, cu optimism, înainte, prin semnarea a noii acorduri și parteneriate. Agenda anului 2019 așteaptă cuminte pe un colț de birou. Și după nici o lună aceasta va fi plină de notițe. Întâlniri, proiecte, schițe ce vor contura planul activității zilnice a Balanței. Ordonată, Balanța va demonstra și de această dată că știe ce vrea. Dispune de capacitatea extraordinară de a se remodela și desigur, de a se echilibra. A înțeles că echilibrul interior-exterior este o componentă absolut necesară a zilelor noastre, motiv pentru care introspecția este punctul ei forte. Așa că pentru ea cuvântul potrivit la ordinea zilei este PARTENERIATE. Folosim pluralul deoarece Balanța va avea nu unul, ci mai multe parteneriate. Explicația este simplă și constă în faptul că Balanța se ține de promisiuni, ceea ce spune aceea și face. Așa că șansele de reușită în tot ce își propune sunt de partea ei. Moto-ul Balanței este acesta: ”tot ce ating este un real succes”. Știe, în sfârșit, că poate avea atât de mult succes pe cât decide să aibă. Intră în Cercul Câștigător și de acolo nu iese tot anul 2019, când oportunități de aur va găsi pretutindeni. Și mai departe, numai de Balanță depinde pentru că este de ajuns …să vrea. 

Scorpionul a ales viața

Doi ani au fost esențiali chiar și în viața Scorpionului. Diferite obstacole, cumpene, cotituri de drum au avut un singur scop și acesta este alegerea pe care trebuia să o facă. Destinul l-a întrebat în diferite moduri – alegi viața sau nu? Și, în sfârșit, DA, Scorpionul alege viața. Prin urmare, cuvântul sau de fapt, cuvintele pentru Scorpion sunt acestea două, care merg mână în mână – ALEGE VIAȚA! O sănătate deficitară ne arată că undeva am greșit, așa că nouă nu ne rămâne decât să întrebăm – unde? Și, desigur – de ce? Vrem sau nu vrem, ne-am născut cu două componente în noi înșine – ego și particula divină. Dacă știm să echilibrăm aceste două părți din noi înșine, șansele noastre de a trăi frumos, armonios, cu sănătate și pace, devin o realitate existențială cotidiană. Așa că totul depinde doar de noi. Scorpionul trebuie să își accepte unicitatea. ”Nu există competiție cu nimeni și nimic în viața mea. Nu mă compar cu nimeni, fiecare dintre noi este unic în felul său. Noi oamenii suntem diferiți și am fost meniți să fim așa. Sunt special(ă) și minunat(ă). Mă accept și mă iubesc pe mine însumi(însămi), pentru că de aici pornește binele și frumosul în viața cotidiană ce mi-a fost dăruită”, spune Scorpionul. Iar viața ca DAR DIVIN trebuie prețuită.  

Săgetătorul aplică practic deciziile proprii

Este acum în inima țintei. Și aplică practic propriile decizii luate cu ceva timp în urmă. De la teorie la practică, pentru Săgetător nu a fost decât un pas. Prin urmare, cuvântul pentru Săgetător la ordinea zilei este APLICĂ. În fiecare seară, înainte de a adormi, a analizat fiecare posibilitate pe care destinul i-o oferă pentru ziua de mâine. Și a ales lucrurile ancorate în concret. Pentru că este o zodie reală, a cărei dorințe merg exact la țintă. Și tot ce face azi este doar o abordare practică a teoriilor conturate ieri. Iertarea este un sentiment nobil cu care Săgetătorul trebuie să mai lucreze pentru modelarea propriei persoane. Iubește libertatea, motiv pentru care Săgetătorul consideră că aceasta este un drept divin, de care trebuie să se bucure nelimitat. ”Sunt liber(ă) să gândesc minunat. Mă îndrept spre libertate, depășind propriile limitări din trecut. Devin acum tot ceea ce am fost destinat(ă) să fiu. Și mă bucur la maximum de viață”, spune, cu siguranță și încredere, Săgetătorul. Și aceasta nimerește fix la țintă. 

Capricornul atrage atenția la ceilalți

Grijuliu cu ceilalți. Atent. Meticulos. Persistent. Pregătește de pe acum programul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie de noi cu pași repezi și grăbiți. Așa de mult are grijă de ceilalți încât aproape că uită de sine. Cuvântul pentru Capricorn la ordinea zilei este ATENȚIE. Este ok să avem grijă de ceilalți dar nu ar strica să se uite și la sine însuși. Dorințe, vise, gânduri ascunse, pot ieși acum la suprafață. Aveți curaj să spuneți lucrurilor pe nume. Capricornul a intrat în procesul schimbării pozitive. De aceea este de ajuns pentru el să spună că se dezvoltă permanent în moduri care îl împlinesc. ”Numai ce este bun poate veni către mine. Îmi exprim liber sănătatea, fericirea, prosperitatea și pacea minții”, spune, din tot sufletul, Capricornul. Pentru a simți pe deplin pământul sub picioare uneori este bine …să crezi că lucrurile frumoase ți se pot întâmpla și ție.

Vărsătorul are planuri mari

A visa este verbul ideal pentru Vărsători. Așa că ei sunt cei care visează cu ochii deschiși. Și este foarte bine deoarece pentru a obține ceea ce ne dorim trebuie mai întâi să vizualizăm. Cuvântul Vărsătorului la ordinea zilei este PLANUL. Sfârșitul de an aduce Vărsătorului bucurie. Debordează de entuziasm și veselia lui este molipsitoare. Bun prieten și coleg, el îi va ajuta și pe ceilalți să meargă pe drumul cel bun. Fraza magică pentru Vărsător este ”viața mea merge minunat”. Pentru că și în acest caz…introspecția este o soluție benefică, care va aduce realizări nebănuite și succese, pe plan personal, dar și profesional. Și pentru ca totul să dureze la nesfârșit, Vărsătorul trebuie să spună că totul, în viața lui, merge bine aici, acum și întotdeauna. Gândirea pozitivă este și în acest caz o baghetă magică care face minuni. 

Peștii…aleargă

Dacă ar fi să desenăm, pe Peștii îi vizualizăm într-un acvariu, unde se află într-un permanent ”du-te vino”. Cuvântul pentru pești la ordinea zilei este ALEARGĂ.  Abia intră într-o încăpere că … trebuie să iasă. Și pentru ei au început pregătirile de Sărbători. Iar la serviciu trebuie să încheie anul cu temele duse la bun sfârșit. Peștii au capacitatea de a se interioriza, motiv pentru care toate șansele de reușită sunt de partea lor. Norocoși peste măsură, Peștii au întotdeauna șanse reușită în tot ceea ce întreprind. Este de ajuns să își dorească ceva și visul lor va deveni realitate. Permanent, gândurile peștilor sunt creative. ”Dau afară fiecare gând negativ care îmi vine în minte. Nicio persoană, loc sau fapt, nu are putere asupra mea deoarece eu sunt singurul gânditor din mintea mea. Eu îmi creez propria realitate și tot ceea ce conține ea. Ce vizualizez în sens pozitiv și constructiv devine realitate”, spun, cu fermitate, Peștii. Și așa și este.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply