Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: În această săptămână se recomandă bunăvoință

0

 În această săptămână de toamnă, toate zodiile trebuie să manifeste bunăvoință. Viața ne-a învățat că există peste tot în jurul nostru și binele și răul. Binele înseamnă că ne situăm pe o frecvență energetică înaltă, în timp ce răul rămâne ancorat într-o frecvență energetică joasă. Binele și răul sunt două frecvențe radio. Și toți tindem în această viață să trăim pe fecvența binelui, cea mai înaltă. Dar pentru a ajunge acolo este nevoie de următoarele ingrediente: credință, iubire, iertare, înțelegere, acceptare și bunăvoință. Putem fi binevoitori cu cel sărac, dar și cu cel bogat, cu cel sănătos, precum și cu cel bolnav. Binevoitori cu noi înșine și cu ceilalți.

Există un exercițiu foarte simplu pe care vi-l propunem azi la ordinea zilei. Atunci când nu înțelegeți sau când vă supără cineva, întrebați-vă simplu: ce aș face eu dacă aș fi el(ea) ? Cum m-aș simți în pielea lui(ei) ? Este foarte ușor să fim supărăcioși, morocănoși, să purtăm supărare în suflet și să criticăm, dar dacă am oferi pozitivul, binele, echilibru și înțelepciune, bumerangul bunăvionței se va întoarce?

Berbecul trebuie să accepte realitatea

Uneori, trăiește într-o lume iluzorie. Visează cu ochii deschiși. Imaginația ajută, dar și în acest caz trebuie să existe un echilibru între lumea reală și cea imaginară. Primul pas constă în stabilirea proprităților. Se poate lua o foaie de hârtie și aici să fie scrise toate dorințele și planurile de viitor. Vizualizează tot ce ai scris, ca și cum deja ai totul. Ancorează-te în realitate. Pentru că în această săptămână, cuvântul pentru Berbeci, la ordinea zilei, este REALITATEA. Cum să fi ancorat în realitate? Simplu. Prin a trăi viața aici și acum. Un exercițiu la îndemâna oricul este să te oprești, preț de o clipă, din ritmul agitat al vieții, și privește în jurul tău. Ce observi? Copacii, frunzele, florile. Ce culori vezi? Rămâi cu privirea ațintită asupra naturii. Aceasta înseamnă a fi prezent – aici și acum. Adaugă lumii reale și bunăvoință, înțelegere. Nu uita, însă, că trebuie să fi, în primul rând, blânzi, tu cu tine însuți. Aceasta înseamnă echilibru. 

Taurul alege Binele Divin

Pământul este o școală. Școala vieții. Și nu toți pot fi premianți. Se spune că Dumnezeu mai întâi ne dă examenul și apoi ne predă lecția. Taurii au avut multe de învățat în ultimii ani. După îndelungi frământări și metamorfoze, Taurii aleg binele – Binele Divin. Au înțeles că sunt în egală măsură corp fizic, dar și particular divină. Răbdători din fire, manifestă rezistență la toate advresitățile negative. Așa cum există binele, tot așa există și răul. Și prin bunăvoință, forțele răului pot fi anihilate. De aceea, cuvintele la ordinea zilei pentru Tauri sunt aceste două – BINELE DIVIN. Taurii au înțeles că mai presun decât Dumnezeu nu este nimeni și nimic. Din acest moment, viața lor este o permamentă binecuvântare. Orice suferință și nedreptate, revărsată fără sens asupra sufletului pur al Taurilor, se întoarce cu efectul bumerangului asupra celor care l-au aruncat. Și nu este vorba despre răzbunarea unui Taur, ci doar despre echilibru în Univers. Așa că atenție la neatenție! Vibrațiile negative vor face rău doar celor care le emit! Lumină și întuneric. Ce alegem? Sunt sigură că …lumina.

Gemenii sunt recunoscători

Momentul maturității a sosit. I se mai spune și ascensiune. Așa că în această săptămână Gemenii manifestă recunoștință pentru tot și pentru toate. Atunci când sufletul ne este plin de recunoștință, aceasta se întoarce la noi înzeciit. Legea a dărui și a primi. Astfel, cuvântul Gemenilor la ordinea zilei este RECUNOȘTINȚA. Bucuria pe care ai simțit-o în suflet, încă din prima zi de toamnă, se prelungește perpetuu. Și tocmai această bucurie atrage după sine belșug, atât pe planul sănătății, cât și pe cel financiar. Vizualizarea este a doua natură a Gemenilor. Așa că, pentru voi este de ajuns doar să închideți ochii și să vedeți cu ochii minții. Dorința, într-o zi, va deveni realitate. Discernământul este foarte bun în această perioadă rece a anului. Putem zice că a fost activat. Așa că bazează-te pe propriile simțuri, pe intuiție și pe credință. Sunt cele trei principale atuuri ale tale. Gemenii sunt înzestrați cu originalitate. Fiți tu însuți în tot ce faci și visele tale se vor împlini, mai devreme sau mai târziu. Alege naturalețea și manifestă bunăvoință. Cu aceste două caracteristici de bază, succesul este asigurat! 

Racul trebuie să fie încrezător

Au nevoie de un sfat, o părere. Întreabă. Ascultă. Și deoarece Racii se simt confortabil numai acasă, în sânul familiei, părerea celor apropiați contează. Racul, însă, ar trebui să fie încrezător și în el însuși. Cuvântul pentru Raci la ordinea zilei este ÎNCREDERE. O viață bună există atunci când avem echilibru. Și Racului îi este necesar echilibru în relația EU cu CEILALȚI. Dacă manifestă și bunăvoință este și mai bine. Bunăvoință față de sine, dar și față de ceilalți. Oamenii sunt ca pe niște povești de viață deoarece firea omului este diferită. Nu analiza, deoarece există această tendință. Și nici nu critica. Stai ca un simplu privitor și observator al caracterelor umane. Poți să faci haz de necaz. Ai în față un nou început. Dar drumul trebuie pregătit pentru ca reușita să fie deplină. Bucuria, optimismul, joaca sunt trei piloni de bază pentru a depăși orice obstacol cât de mic. Fiind un apărător asiduu al adevărului, te supără nedreptatea. Doar că răutatea și nedreptatea sunt două săgeți aruncate de cei care au vibrația joasă. Manifestă compasiune, înțelegere, iertare, având gândul că nu vrei să fi niciodată în pielea lor!

Leul se simte motivat

Axat pe logică matematică și persuasiune, Leul are un plan bine stabilit. Știe de unde vine și unde merge, mai departe, cu planul propriu de marketing. Are motivația și capacitatea de a depune eforturi, uneori peste propriile lui puteri fizice. Aleargă din zori și până în seară. Cum de reușește? Simplu. Prin motivație. Și știe el care este aceasta. Înțelege și privește lumea cu alți ochi după ce a trecut prin multe încercări în viață. Așa că pentru Leu, cuvântul la ordinea zilei este MOTIVAȚIE. Are intuiție nativă. Și chiar dacă ceva nu îi place, Leul este capabil să meargă mai departe având la bază propria-i motivație. Ar fi bine să se oprească un pic din ritmul agitat al vieții și să manifeste bunăvoință și față de sine însuși. Dacă ești obosit dormi, dacă îți este foame mănâncă, dacă ți-e sete, bea apă. Nu te lăsa pe tine în defavoarea ta și spre beneficiul celorlalți. Pentru că și aici este nevoie de echilibru, nu uita. Și tu te afli permanent la confluența binelui cu răul și reușești, de fiecare dată, să alungi adversitățile negative care te copleșesc, uneori. Arată bunăvoință față de orice ființă și totul va fi de la bine, la foarte bine. 

Fecioara recurge la schimbare

Mergi pe un drum. Și vezi că nu ajungi nicăieri. Ce faci? Mergi înainte la nesfârșit sau schimbi drumul? După îndelungi discuții tu cu tine însuți, ai ajuns la credința că o schimbare cât de mică poate însemna foarte mult. Și cine poate fi mai aproape de tine dacă nu …tu? Așa că schimbă-te pe tine! Este mai facil, accesibil și la îndemână. Schimbarea celorlalți începe odată cu schimbarea ta! Așa că nu trebuie decât să faci primul pas. Cuvântul pentru Fecioară la ordinea zilei este SCHIMBAREA. Beneficiezi în această perioadă de ajutor divin. Astfel vei putea să îți purifici relațiile cu ceilalți, să îți alchimizezi emoțiile inferioare chinuitoare, să transcenzi anumite acumulări karmice nefaste și să îți vindeci miraculos suferințele de orice natură. Și aceasta deoarece totul depinde doar de tine! Manifestă bunăvoință față de tine și față de ceilalți, prin iubire necondiționată, iertare și înțelegere. Vei beneficia inclusiv de iubire constantă, reciprocă, inepuizabilă, în cadrul unui cuplu unit și iubitor. Pentru că în afară de înțelegere este nevoie și de prietenie. Oferă umărul pe care să sprijine cei dragi atunci când au nevoie. Te-ai purtat până acum într-un fel, ai văzut că nu merge, deci procedează invers decât până acum și șansele de reușită sunt de partea ta!

Balanța dispune de discernământ

Iei o sită și cerni. Așa vei rămâne cu cele mai alese sentimente divine – iubire, înțelegere, iertare. Arată fața ta binevoitoare. În această perioadă dispui de discernământ spiritual, semn că te afli pe o înaltă frecvență a binelui și energiei pozitive. Forța adevărului și luciditatea spiritului îți sunt de mare ajutor în eliminarea tuturor adversităților. Cuvântul pentru balanță la ordinea zilei este DISCERNAMÂNT. Posibil, ai înțeles că lumea înconjurătoare este iluzorie. Doar realitatea lui Dumnezeu și esența ta divină, ca scânteie din Dumnezeu, sunt reale. Așa că fii plin(ă) de veselie, de calm și de bucurie în orice circumstanță și râzi din toată inima, căci viața este o iluzie! Dacă vei vedea la tot pasul miracolul existenței și al creației Dumnezeiești, vei avea o viață fericită, plină de succes și împliniri benefice, pentru că vei fi mereu în comuniune cu Dumnezeu. Fii mereu conștient(ă) de Esența ta Divină, amintește-ți că tu nu ești trup și nici ego! Amintește-ți cine ești cu adevărat, ești una cu sursa divină nesfârșită, ești infinit ! Privește lumea din perspectiva divină, inclusiv pe cei răi și încearcă să îi vezi și pe ei cu ochii Divinității. 

Scorpionul, prietenul ideal

Este prietenul pe care oricine îl dorește. Numai că Scorpionul foarte greu își face prieteni. Și nu pentru că nu ar vrea, ci din simplul motiv că timpul nu îi permite. Dedicat în exclusivitate serviciului, timpul rămas din zi este pentru familie și relaxare. Dar nu știu cum se face că în această perioadă, oamenii au nevoie de atenția, dar și de prietenia Scorpionului. Cuvântul pentru Scorpioni la ordinea zilei este PRIETENIA. Scorpionul este prietenul ideal, prietenul perfect. Mai ales că este ghidat de intuiție și har divin, fără ca el însuși să știe de ce. Are o menire în această viață și aceasta este de a lucra în slujba oamenilor, pentru oameni. Începând cu acest an, Scorpionul primește de la Univers toate condițiile pentru a-și îndeplini misiunea. Și o face cu armonie și pace. Este omul păcii deoarece liniștea este a doua natură a sa. Este protejat în orice situație s-ar afla. Poate ajuta manifestând prietenia care se naște din bunăvoință. Numai că aceasta trebuie să fie în echilibru cu propria persoană. Scorpionul arată că este disponibil, altruist, prietenos și bucuros să ajute. Manifestă prietenia pe care o vrei și tu pentru tine! Pentru că numai dăruind, vei dobândi! 

Săgetătorul are mai multe ținte

Dispui de o forță extraordinară în această perioadă rece a anului. Ai luat mai multe săgeți și ai în fața ta nu una, ci mai multe ținte. Nu știu cum se face, dar le nimerești pe toate. Cuvântul pentru Săgetător la ordinea zilei este ȚINTA. Prin urmare, nu îți trebuie decât arcul și …săgețile. Ai o sete foarte mare de cunoaștere. Totul a pornit de la o întrebare fundamentală – de ce. Traversezi perioada iluminării. Începi să descoperi lumea. Încet, încet, pătrunzi tainele fundamentale ale vieții. Prin rugăciune, te contopești în inimă cu Dumnezeu și te eliberezi de toate înlănțuirile. Astfel vei trăi zilnic bucuria Divină pură și copleșitoare. Păstrează-ți caracterul jucăuș. Joaca este o soluție ideală pe scara evolutivă a vieții. Ai încredere în tine. Arată bunăvoință față de cei care te-au rănit. Spune-le – Mulțumesc! Dacă nu poți personal, spune cuvântul magic în gând, cu gândul la cel sau cei care te-au rănit. Atunci când vei simți recunoștință față de forțele negative, întreaga viață a ta va lua altă turnură. Vei fi drumul bun, pentru tine și pentru ceilalți. Misiunea ta va fi complet îndeplinită. Aceasta fiind de fapt și unica țintă în viață și anume să îți îndeplinești misiunea pentru care te-ai născut. 

Capricornul descoperă noi pasiuni

 Își încarcă baterile. Propriile baterii. Și cum ar putea mai bine decât printr-o nouă pasiune? Poate fi oricare activitate o pasiune – grădinăritul, gătitul, pictura, fitness ș.a. Gândește-te la ceva care îți place. Și dacă inima tresaltă de bucurie înseamnă că aceasta trebuie să faci. Capricornul are un cuvânt cât se poate de profund la ordinea zilei și anume PASIUNEA. Chiar și activitatea zilnică poate fi făcută cu pasiune. Este de ajuns să credem în bucurie și o vom avea. La fel este și cu pasiunea. În USA, majoritatea oamenilor au un hobby. Și la noi de ce nu ar fi la fel? A avea o pasiune, un hobby înseamnă prelungirea vieții. Capricornul a înțeles ideea și o aplică acum în viața de zi cu zi. Poate și noi, celelalte zodii, vom face la fel, urmând exemplul Capricornului, mai ales că rezultatele la el vor fi deosebit de vizibile. Familia va rămâne uimită de schimbarea în bine a Capricornului. Odată cu descoperirea adevăratului ”eu”, Capricornul va oferi din belșug tuturor, cunoscuți și necunoscuți, un noian de bunăvoință. Până acum aceasta era limitată doar la sine, dar, odată cu descoperirea unui nou mod de viață, bunăvoința se extinde semnificativ la ceilalți. Ultima redută – înțelegerea deplină a Divinității.

Vărsătorul este creativ 

Îi plac lucrurile noi. Experimentează. Dispune de o mare putere creatoare. Cuvântul pentru Vărsători la ordinea zilei este CREATIVITATEA. Este un bun prieten. Bunătatea sufletului lui este infinită. Este ca apa care se varsă la nesfârșit. Inepuizabilă. În grupul său, ideile curg. Caracterizat prin curiozitate, caută să afle, în permanență, ceva nou. Vechiul este vechi și rămâne mereu, undeva, în spate. Vărsătorul privește noul cu entuziasm în față. Singura piedică în calea lui este dualitatea. Faptul că se află mereu între da sau nu. Crede și nu crede. Dar toate răspunsurile vor veni la timpul lor. Dezamăgirile vor deveni binecuvântări. Pentru că bunătatea, uneori, are de suferit. Dar experiențele triste vor rămâne undeva departe, în trecut, ca niște lecții simple, unice, de viață. Dispune de inspirație și are o intuiție nativă. Soluțiile la toate situațiile de viață se află în tine. Trebuie doar să nutrești gânduri luminoase, înălțătoare. Ai nevoie de două ingrediente – armonie și pace. Caută în profunzimea inimii și vei găsi, inclusiv toate răspunsurile la întrebările existențiale. Nu uita de bunăvoință, pentru tine și pentru ceilalți. Corectează doar modul de a spune direct, în față, lucruri care pot fi spuse dar, într-un mod mult mai delicat! 

Peștii au inspirație

Nu știu cum se face dar în această perioadă rece a anului se accentuează puterea creatoare. Peștii iau condeiul în mână și încep să scrie. De la versuri albe, la cele rimate. De la versuri rimate, la literatură beletristică. Cuvântul pentru Pești la ordinea zilei este INSPIRAȚIA. Posibil s-au racordat pe o frecvență cu inspirație, pentru că ideile curg la infinit. Au manifestat de-a lungul întregului an bunăvoință pentru ceilalți și acum este timpul lor. Momentul în care Peștii caută bunăvoința pentru ei înșiși. Și cum poate fi aceasta manifestată dacă nu printr-o inepuizabilă capacitate creativă? Imediat ce au pus mâna pe pix, cuvintele vin de undeva, din afara lor și mai presus de ei. Posibil să fie inspirația DIVINĂ, harul pe care Peștii l-au primit încă de la naștere. Capacitatea de a crea, a Peștilor, se manifestă sub diferite forme – literatură, pictură, arta fotografiei, grafică și desen, teatru etc. Găsirea acestui scop în viață vine la timpul potrivit. Starea lor de creativitate se manifestă spontan, inexplicabil pentru ceilalți, chiar și pentru ei înșiși. Creațiile sunt caracterizate prin ingeniozitate și genialitate. Pentru exprimarea talentului artistic este nevoie doar de încredere în sine și curaj.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply