Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: În această săptămână se recomandă echilibru

0

În această săptămână de toamnă, toate zodiile trebuie să se afle în echilibru. Este vorba despre echilibru în relațiile – noi cu noi înșine, noi cu ceilalți, noi cu natura și mediul înconjurător, noi împreună cu necuvântătoarele, noi cu Divinitatea. Cum înțelegem echilibrul? Un înțeles simplu, la îndemâna oricui este o balanță, bine echilibrată, unde în stânga punem sare și în dreapta, piper. O viață mult prea condimentată epuizează. O viață cu proporții corecte înseamnă echilibru și înțelepciune, armonie și pace, toate acestea fiind ingredientele indispesabile vieții.

Berbecul trebuie să manifeste originalitate

Prin însăși natura sa, Berbecul este o ființă plină de originalitate și respectiv, unicitate. Și în această săptămână, el trebuie să manifeste înțelegere față de ceilalți, prin stilul său caracteristic, original și propriu. Cuvântul Berbecilor la ordinea zilei este ORIGINALITATE. Înțelegerea trebuie să fie iluminatoare, pentru el însuși și pentru ceilalți, apropiați, cunoscuți și chiar necunoscuți. În momentul în care vei înțelege că ești suma gândurilor tale, bune sau mai puțin bune, viața ta se va schimba fundamental. O ființă imprevizibilă, amabilă, dorinică de a cunoaște mereu ceva nou. Și toate acestea se vor manifesta prin originalitate. Se recomandă înțelegere, echilibru și controlul propriilor idei exprimate liber, pentru că, din păcate, uneori cuvintele Berbecului pot deveni săgeți otrăvitoare, care pot avea inclusiv efect de bumerang. 

Taurul pornește la un nou drum      

Nu știu cum se face, dar Taurul are, în permanență, de ales. Este pus la încercare. I se predau lecții. Tot timpul învață. Scopul este unul singur – să se ajute pe el însuși și să îi ajute și pe ceilalalți. În această săptămână trage linie și o ia de la capăt. Pornește la un nou drum. Verbul potrivit pentru el este A PORNI. Încă o dată alege, ce este mai bine pentru el însuși și pentru ceilalți. Caută și găsește echilibrul. De azi înainte va primi numai vești bune. Va simți, în sfârșit, armonia deplină în grup. Taurii dispun de o nebănuită forță interioară, dar și de inspirație. Este pasărea Phoenix care renaște din cenușă. Ar fi bine să înveți să te protejezi de energiile negative, care au tendința de a te epuiza fizic. Și nu uita că ești corp spiritual în egală măsură cu corpul fizic. În momentul în care descoperi echilibrul și în această situație, nu vei mai fi deranjat nici măcar de o banală răceală.

Gemenii revin la realitate

Fiind doi, Gemenii au tendința de a lucra cu planurile real și ireal. Au o imaginație bogată, care i-a ajutat și îi va ajuta permanent. În prima parte a toamnei, Gemenii au fost mai mult visători. Dar, gata, acum este timpul să reveniți la realitate. Cuvântul la ordinea zilei pentru Gemeni este REVENIREA. A reveni la realitate este ca și cum te-ai întoarce acasă, după ce ai fost plecat o perioadă de timp, în vacanță. Cauți soluții concrete, începi să aduni bani, pentru a realiza tot ceea ce ți-ai propus, ai visat sau ai vizualizat. Și să știți că toate visele voastre vor deveni realitate. Și aceasta deoarece aveți o capacitate vizionară, creativă, peste norma obișnuită, ceea ce reprezintă un atu în plus față de ceilalți. Nu uita nici o clipă că totul depinde de tine. Doar tu poți. Accesează programul vreau, doresc, pot și vei avea. Și nu uita de echilibru!

Racul face mici schimbări

Schimbarea înseamnă viață. Racul cu greu acceptă schimbările, dar ele dacă sunt făcute cu pași mici, rezultatele obținute, în final, vor fi mari. Cuvântul la ordinea zilei pentru Raci este SCHIMBAREA. O schimbare cât de mică înseamnă, uneori, prelungirea vieții. Și nu vorbim neapărat de schimbarea domiciliului sau a serviciului, de schimbări mari, ci de o schimbare cât de mică, precum mutarea hainelor de vară-iarnă, dintr-un dulap în altul, fotografiile de pe dulap sau florile de afară, acum în casă, pe pervazurile ferestrelor. Cu cât rămânem ancorați în neschimbare, cu atât mai rău pentru noi. Noul atrage pozitiv și bine. Vechilul reprezintă o ancoră care, de multe ori, ne trage în jos. Involuție. Acceptarea și recurgerea la schimbare este un gest care înseamnă eu iubesc viața și viața mă iubește pe mine. Aleg să trăiesc! Echilibrat, armonios, în pace!

Leul se bucură de viață

Viața i-a adus de toate și bune și mai puțin bune. Acum este timpul de a spune ”vreau să mă bucur de viață!” Cuvântul Leilor la ordinea zilei este BUCURIA. Căutați bucurie în orice și în oricine. Bucuria vă ridică vibrația și tot ce doriți devine realitate. Dacă vă lăsați asaltați de tristețe, aceasta va atrage numai lucruri nedorite. Alegeți bucuria ca stare de viață și bunăstarea va fi al doilea nume al vostru. Caută pacea sufletească deplină. Caută echilibru între starea de pace dintre oameni și pacea inimii tale. Pacea izvorăște din conștientizarea faptului că iubirea există pretutindeni. Manifestați înțelegere, iertare, iubire, bunătate, compasiune, recunoștință, pace, armonie și bucurie. Ești pe drumul cel bun unde vei găsi liniște sufletească, echilibru și calm lăuntric. Atunci când alegi pacea inimii vei avea o viață împlinită cu pace nesfârșită.

Fecioara apelează la cunoașterea de sine

Întrebările existențiale își urmează cursul firesc în viața ta. Dispui de logică matematică și ai căutat permanent răspunsul la întrebarea fundamentală – ”de ce”. Vrei să știi cine ești, de unde vii și unde mergi mai departe. Și mai ales de ce. Numai că acum este momentul în care lași exteriorul deoparte și te concentrezi pe interior. Înțelegi că totul pornește de la tine. Așa că gata, ai luat decizia de a te cunoaște pe tine însuți. Vrei să afli ce te deranjează, ce îți place sau ce te defavorizează. Cauți o schimbare cât de mică și înțelegi că o vei realiza numai dacă pornești la drum din interior. Verbul potrivit pentru Fecioară la ordinea zilei este A CUNOAȘTE. În momentul în care vei fi în echilibru tu cu tine însuți, atunci când vei înțelege limbajul corpului fizic, pentru tine viața va fi o sărbătoare continuă, plină de împlinire, armonie și pace.

Balanța are în față noi orizonturi

Curcubeul se arată pe cerul Balanței. A fost soare, ploaie, furtună. Acum – curcubeul și iar soarele. Și așa va fi permanent. Ai dat examen și ți-ai învățat lecția. Examenul l-ai trecut cu brio. Acum ai în fața ta noi orizonturi. Cuvântul Balanței la ordinea zilei este NOU. De fapt noul înseamnă simplu – RENAȘTERE. Ți-a fost dată o nouă viață. Și aceasta va fi încununată de succes. Numai că este necesar un singur ingredient deosebit de important și anume – echilibru. Dacă vei pune echilibru în tot ceea ce vei face, visul tău devine realitate. Dacă nu știi care este acesta, poți afla. Închide ochii și vezi. Caută în profunzimea inimii tale. Ce vezi acolo? Dorința cea mai profundă…Nu uita că ești propriul tău creator, vizionar. Capacitatea ta imaginativă este foarte mare. În liniștea ta interioară și exterioară, vei găsi răspunsul. 

Scorpionul merge pe calea cunoașterii

Recunoscut pentru capacitatea lui de a se transforma, Scorpionul merge înainte. Și alege calea cunoașterii. Dorește să afle lucruri noi despre lumea înconjurătoare. Inclusiv evoluția tehnologică. Pune întrebări și așteaptă răspunsuri. Având un IQ ridicat, răspunsurile trebuie să vină repede și să fie cele potrivite. Prin urmare, cuvântul pentru Scorpioni la ordinea zilei este CUNOAȘTERE. Bine ar fi să existe și un echilibru între cunoașterea lumii exterioare și cunoașterea lumii interioare. Numai că aceasta necesită timp, curiozitate, răbdare și persuasiune. Dacă Scorpionul adaugă la toate și iertarea, ar fi minunat. Metamorfoza ar fi deplină și completă. Mai ales că, în viață, pentru orice există un timp potrivit. Și aceasta este timpul extinderii cunoștințelor universale pentru Scorpioni. Având inspirație, toate visele Scorpionului pot deveni realitate. 

Săgetătorul experimentează vindecarea

A înțeles că totul depinde de el. Inclusiv vindecarea, mai ales cea interioară. Săgetătorul trece printr-un proces de vindecare naturală a afecțiunilor trupului, precum și a rănilor sufletești. Vindecarea se face prin regenerare. Ești un vehicul ales pentru vindecare spontană. Se întâmplă de ceva timp, dar nu găseai, până acum, cuvintele potrivite sau nu le deslușeai adevăratul sens. Cuvântul potrivit pentru Săgetători la ordinea zilei este VINDECAREA. De ce trecem prin experiențe nedorite în viață? Răspunsul este simplu, pentru a vedea noi înșine ce capacități și d de ce resurse interioare dispunem. Mai departe…ce să facem cu ele? Și aici este la fel de simplu, pentru a-i ajuta și pe alții. După cum se vede și aici este nevoie de echilibru. Eu cu mine, în relație cu ceilalți. Nu pot ajuta pe alții dacă nu mă cunosc pe mine. Și dacă eu însumi nu sunt vindecat(ă), mai ales prin propriile metode experimentate pe propria persoană.

Capricornul parcurge inițierea spirituală

Apar primele manifestări ale sinelui superior, sub formă de vise sau întâlniri neașteptate, chiar și prin intermediul rețelelor de socializare. Ți se deschide o cale, un nou drum pe care să pășești. De acum înainte vei începe să trăiești viața cu adevărat, după ce ai făcut primul pas în dezvoltarea ta personală. Cuvântul pentru Capricorn la ordinea zilei este INIȚIEREA. Niciodată nu este prea târziu pentru a începe viața de la zero. Acum este momentul tău. Profită de el! Imediat după inițiere urmează integrarea. Având echilibru, vei deveni parte dintr-o lume nouă, armonioasă, plină de lumină și bucurie. Dacă ai de ales între aspectele materiale și cele spirituale, fii cu băgare de seamă, căci este posibil să fii testat. Alege întotdeauna ce te poate înălța. Amintește-ți dictonul biblic: ”Alegeți împărăția lui Dumnezeu (cele spirituale), și toate celelalte (adică cele materiale) vi se vor da vouă înmiit”. 

Vărsătorul este ingenios

Atunci când s-a născut, Vărsătorul a primit ca daruri înțelepciune practică, inventivitatea, precum și capacitatea de a găsi soluții geniale pentru rezolvarea optimă chiar și a celor mai dificile situații. Cuvântul pentru Vărsător la ordinea zilei este INGENIOZITATE. În grupul lui aduce idei noi. Problemele cotidiene le rezolvă prin cele mai neașteptate moduri, uneori inexplicabile pentru o ființă umană. Memorează repede. Analizează, uneori despică ”firu-n patru”. Se recomandă și aici echilibru în relația cu sine însuși, dar și cu ceilalți. Gândurile exprimate liber și deschis nu sunt întotdeauna pe placul celorlalți, așa că este nevoie de înțelepciune. Mizează pe propria ta intuiție și rezultatele vor fi foarte bune. Vizualizează dorința și vei trăi ziua când aceasta va deveni realitate. Dispui de o puternică forță interioară, apelează la ea!

Peștii mulțumesc și sunt recunoscători

Te afli pe o înaltă treaptă spirituală. Și aceasta a fost destul de ușor de obținut față de alții care au depus multă muncă și efort, uneori supraomenesc. Te-ai născut cu har divin. Norocul a fost și este de partea ta. Ai fost ales. Dispui de capacitatea de a transcende vălul iluziei. Acum trăiești din plin viața, cu mulțumire și recunoștință. Cuvintele pentru Pești MULȚUMESC și MANIFEST RECUNOȘTINȚĂ. Acestea sunt două fraze magice care înmulțesc binele, bunăstarea, seninătatea din viața noastră. Ai înțeles că lumea înconjurătoare este iluzorie și că doar realitatea tainică a lui Dumnezeu și esența ta Divină sunt reale. Continuă să fii echilibrat, plin de veselie, calm și bucurie, în orice circumstanță a vieții. Râzi, în continuare, din toată inima! Vezi viața prin perspectiva Divină și nicidecum a unui ego încătușat și limitat de propriile constrângeri iluzorii.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply