Get this Widget

Horoscopul cuvintelor: În această săptămână suntem solidari unii cu alții

0

În această săptămână, toate zodiile trebuie să exprime solidaritate. Să ne oprim preț de o clipă din ritmul agitat al vieții. Nu este imposibil, dacă ne dorim acest lucru, din profunzimea inimii. De ce vin furtunile, uraganele și chiar cutremurele? Explicația spirituală este simplă – pentru ca noi, oamenii, să fim solidari unii cu alții. Ne supără lucruri minore din viață și uităm că sunt mulți oameni mult mai nefericiți ca noi.

Privim îngândurați la ceea ce nu avem și uităm să apreciem ceea ce avem de fapt . Și mai mult decât atât uităm …că avem viață. Uităm să trăim. Pentru că a trăi înseamnă bucurie și iubire. Îi iubim pe alții mai mult decât pe noi înșine sau viceversa, ne iubim mai mult pe noi înșine decât pe alții. Sau, nu iubim Creatorul Suprem. De ce apar intemperiile naturale? De ce și unii ”îngeri” în chip de om mor? Simplu, pentru că nu avem iertare, compasiune, solidaritate. Tot ce este greu – boală, tristețe, durere și chiar moarte vin în viața noastră cu un singur scop și anume de a deveni mai buni. Și cum am putea face acest lucru mai bine dacă nu prin solidaritate?

Berbecul analizează

Acesta este momentul lui de regăsire, a propriei persoane. Se cercetează pe el însuși. Analizează. Trece în revistă tot anul de până acum. Cu bune și mai puțin bune. De aceea, cuvântul potrivit pentru Berbec la ordinea zilei este ANALIZA. Partea pozitivă în cazul lui este că …în sfârșit se autoanalizează. Începe să vadă unde a greșit și de ce. Schimbarea celorlalți ar fi bine să înceapă de la propria ta schimbare. Pentru că este mult mai ușor să te schimbi pe tine însuți, decât să îi schimbi pe ceilalți. Nu uita că solidaritatea este cuvântul cheie. Așa că dezbracă haina orgoliului și îmbracă un costum format din trei piese de bază – înțelegere, compasiune și iertare. Numai așa analiza ta va fi încununată de succes. Crezi că poți? 

Taurul cere

Cere și ți se va da. Bate și ți se va deschide. Perfect adevărat. Ca să primești trebuie mai întâi să ceri. Nu aștepta ca cineva să îți citească gândurile. Dorința trebuie exteriorizată și materializată în cerere fermă, simplă și concisă. Cuvântul pentru Taur la ordinea zilei este CERE. Așa că ia o foaie de hârtie și scrie pe ea ceea ce vrei. Universul o va citi imediat. La baza oricărei cereri trebuie să fie pozitivul și dorința este ca și împlinită. Cererea poate fi însoțită de vizualizare, dar și de credința că faptul este deja realizat. Și încă un amănunt indispensabil pentru reușită este ca dorința să pornească din profunzimea inimii. Cererea este aprobată și ulterior realizată cu persuasiune, încredere și credință. Taurul poate, vrea și reușește, mai ales că este propriul vizionar al viitorului său, predictibil și previzibil pentru el. 

Gemenii au parte de un respiro

Au alergat ca un titirez în ultima perioadă. Așa că urmează timpul binemeritat de odihnă. Mai degrabă ar fi vorba de un moment de respiro – o pauză între reprizele de activitate cotidiană, acasă sau la serviciu. Cuvântul pentru Gemeni la ordinea zilei este RESPIRO. Așa că ieșiți în natură sau respirați aerul tomnatic de fiecare dată când vă deplasați dintr-un loc în altul. Toate problemele, inclusiv cele medicale, vin dintr-un singur motiv principal și anume faptul că uităm să respirăm și să expirăm. Sau expirăm într-un oftat profund sau ne ținem respirația și stăm încordați. Sau alergăm într-un suflet. Oricare variantă ar fi, opriți-vă preț de o clipă și inspirați încet, încet și tot așa expirați. O să vedeți cum greutățile de pe suflet oricare ar fi ele dispar. Și dacă adăugați și solidaritate pentru toți oamenii, indiferent dacă sunt buni sau răi, va fi minunat.

Racul este visător

Singurătatea pentru Rac nu a fost niciodată o problemă. Și aceasta se referă la faptul că Racul est capabil să își aloce timp și pentru el însuși. În dialogul cu sine, Racul se simte confortabil. Merge mult pe jos și meditează sau pur și simplu stă pe gânduri. Și mai mult decât atât, el visează cu ochii deschiși. Așa că pentru Raci cuvântul potrivit la ordinea zilei este VISEAZĂ. Este ca și cum ați lua o foaie albă de hârtie pe care să desenați propriul vis. Și visul acesta va deveni realitate. Vedeți ce este de simplu? Așa că nu lăsați gândurile negative să intervină în visele frumoase și recugeți la drum. Drumul adevărului și al unei vieți pline de bucurie și iubire. Pentru că de iubire Racul niciodată nu a dus lipsă, nu îi rămâne decât să ofere și el la rândul lui celorlalți frumosul sentiment, pentru ca echilibrul să fie asigurat. Manifestând și solidaritate, viața lui va fi doar pace și armonie. 

Leul este plin de curaj

Ca ”rege” al ”junglei”, când de fapt i-a lipsit Leului curajul? Nu am văzut niciodată nici un Leu care să aibă frică, inclusiv frică de moarte. Poate o exista undeva, dar nu am văzut. Numai că de această dată, Leu este mai curajos ca niciodată. Spune lucrurilor pe nume. Partea lui pozitivă este că are foarte mult bun simț, ceea ce, desigur, îl avantajează. Cuvântul pentru Leu la ordinea zilei este CURAJUL. Patronat de Arhanghelul Mihail, Leul are sabia dreptății și adevărului în mână, metaforic vorbind. În realitate, aceasta înseamnă că leul nu se teme de nimeni și de nimic, mai ales acum când a înțeles că misiunea lui pe Pământ sunt oamenii – solidaritatea, comunicarea, înțelegerea. Așa că dragă Leu nu uita nici o clipă să fii tu însuți! Și vei reuși… 

Fecioara are nevoie de echilibru

Nu poți să dai mai mult decât să primești. Nu poți să primești mai mult decât dai. Nu poți să …și exemplele ar putea continua. Prin urmare, cuvântul pentru Fecioară la ordinea zilei este ECHILIBRU. Voi, Fecioarele sunteți foarte ordonate, dar studiile arată că o ordine excesivă atrage după sine probleme. Treceți prin filtrul propriei gândiri orice idee a voastră sau a altora. Nu uitați că sunteți propriul stăpân. Lumea a fost creată din dualitate – bine și rău, alb și negru, cald și rece etc. Dar între toate trebuie să existe un echilibru. Cum vă dați seama dacă sunteți în echilibru sau nu? Simplu, așa cum o mâncare nu poate fi nici prea sărată, nici prea piperată, așa și viața trebuie să fie echilibrată. Succesul tău depinde doar de …mâna ta! Imposibil? 

Balanța se implică în noi proiecte

Planuri de viitor, noi proiecte. Începe să vadă lumina de la capătul tunelului unde s-a aflat aproape tot anul 2018. În sfârșit, acest an a demonstrat că parteneriatele se fac și se desfac. Nimeni și nimic nu este bătut în cuie. Atașamentul de orice fel …dăunează. Și aceasta a fost lecția acestui an. Examenul a fost promovat cu brio. Așa că acum este momentul de a începe o nouă filă de poveste. Autorul ești chiar tu. Tu ești scenaristul, regizorul propriei tale vieții. Cum o desenezi, așa o să fie. Prin urmare, cuvântul pentru Balanță la ordinea zilei este IMPLICAREA. Și dacă ne gândim la faptul că Balanța se implică, cu seriozitate, în toate proiectele, viitorul va fi unul luminos. Dacă se adaugă și solidaritatea, balanța va reuși pe deplin în toate planurile vieții.  Dacă vrei, poți… 

Scorpionul ajută

Întrebarea este – când nu a sărit în ajutorul cuiva care are nevoie de susținere, Scorpionul? Bunătatea inimii lui este nemărginită. Numai că lecția Scorpionului este una cât se poate de simplă și anume că nu se poate să îi ajuți pe toți în detrimentul tău. Cuvântul pentru Scorpioni la ordinea zilei este și de această dată AJUTĂ.  Dar, reluând ideea, pentru Scorpion ajutorul oferit de acesta trebuie să fie în echilibru. Relația cu ceilalți, cu sine și cu Divinitatea. Toate acestea în echilibru. Iar pentru ca reușita să fie asigurată, ajutorul trebuie să vină doar după cerere. Niciodată nu trebuie să oferim ceva fără a fi înaintată mai întâi cererea. Doar așa ajutorul va fi în concordanță cu Liberul arbitru și celelalte legi și principii universale. Credeți că este posibil? 

Săgetătorul asamblează un puzzle

A adunat piesă cu piesă, un ansamblu de întâmplări, din copilărie și până acum. Unele piese se potriveau, altele nu. Ani de-a rândul s-a gândit care piesă să așeze și unde. Acum a înțeles cum să le așeze, pentru a fi încadrate perfect în harta propriei vieți. Așadar, cuvântul pentru Săgetător la ordinea zilei este ASAMBLEAZĂ. Tristețea s-a evaporat și a dispărut undeva în neant. A lăsat locul bucuriei. O bucurie copilărească îi invadează sufletul și viața. Lumina își face loc prin întunericul copilăriei nu tocmai fericite. Dar acum este timpul recuperării. Cum? Prin puzzle. Numai că fiecare piesă are o serie de întrebări – de ce, cine, cu ce scop, pentru ce, din ce motiv, ce am de învățat de aici? Răspunsurile sunt în noi înșine. Pentru a le afla nu trebuie decât puritate și inocență copilărească. Și Săgetătorul o are din plin. 

Capricornul își face planuri de vacanță 

Numără zilele până la vacanța de iarnă, mai ales că aceasta nu este departe. Cuvântul pentru Capricorn sau de fapt verbul potrivit este A FACE PLANURI. Capricornul preferă să simtă Pământul sub picioare, de aceea vacanța lui va fi împreună cu familia, într-o stațiune montană sau în satul de baștină. Pentru Capricorn important este să vrea. Odată ce voința este exprimată, restul vine de la sine. Membrii familie îl stimează, motiv pentru care decizia îi aparține. Bine ar fi ca el să fie solidar cu ceilalți și să îi întrebe și pe ei ce doresc. Măcar așa din complezență, chiar dacă ultimul cuvânt le aparține.  Vizualizarea este punctul lor forte pe care l-au descoperit în acest an. Așa că profitați de această capacitate și veți avea numai bucurii! 

Vărsătorul apreciază prietenia adevărată

Ia o sită și cerne. Separă. Grâul de neghină. Așa și prietenii. Buni și mai puțini buni. Care ajută și care pun piedici. De la care ai ce învăța și de la care nu. Cuvântul pentru Vărsători la ordinea zilei este APRECIAZĂ. Viața este o permanentă bucurie dacă știm să discernem faptele. Să vedem binele și răul. Și din toate să tragem concluzii. Bune pentru noi, ideale pentru evoluția noastră. Este ca și cum ai merge pe un drum și dacă vezi că acest drum nu duce nicăieri, ce faci? Continui să mergi înainte sau schimbi drumul? Prieteni adevărați nu se pierd și nu dispar niciodată. Ceilalți dispar de la sine. Aceștia fiind prietenii personaje care au avut și ei rolul lor bine determinat în viața noastră. Să fim solidari cu ei și în același timp să le spunem frumos și elegant – drumurile noastre se despart aici. O fi, oare, greu? 

Peștii sunt plini de entuziasm

Desenează frumos. Scriu bine. Sunt artiști. Și au în suflet o permanentă bucurie. Râsetele lor sunt ca niște clinchete de clopoței. Vocea lor este deosebită. Interiorul lor este pur și inocent. La orice vârstă ar fi, Peștii vor rămâne copii. Cuvântul pentru Pești la ordinea zilei este ENTUZIASMUL.  Au capacitatea de a fi serioși atunci când viața le-o cere. Și pot să iubească cu tot sufletul, pe cei buni și pe cei răi. Ei nu separă lumile. Pentru ei, toți oamenii sunt la fel, toți ca UNUL. Ei știu că ne-am născut cu ego și particulă divină, motiv pentru care sunt solidari cu cei fericiți, dar și cu ceilalți, nefericiți. Tristețea pentru ei este o lecție. La fel și greutatea. Iar moartea nu este un capăt de drum. Se simt bine cu ei înșiși, dar și cu ceilalți. De aceea, ei găsesc entuziasmul în oricine și în orice. Felicitări și să fiți mereu tot așa!

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply