Get this Widget

Horoscopul cuvintelor. În această săptămână, toți suntem mai buni

0

În această săptămână, toți suntem mai buni. S-a activat Divinul din noi. Ego-ul tace. Suntem mai buni în perioada sărbătorilor și ar fi bine să rămâne așa, blocați în bunătate, și în anul 2019. Iubirea, respectul, aprecierea, bunul simț, toleranța, înțelepciunea, sunt doar câteva cuvinte care stau la loc de cinste în bradul din fecare casă. Și mai mult decât atât, ele luminează întrega noastră viață. Și cine nu iubește lumina? Prin urmare, toate zodiile, fără deosebire, vor fi una.

În această săptămână, toți suntem mai buni. Pe principiul Legii universale – Legea lui 1 – toți suntem unul, 1 din Divinul Creator – 1. Sau, precum exercițiul oglinda – reflexia care se proiectează în fața noastră este ceea ce noi înșine ne dorim. Sau legea a dărui și a primi, adică tot cee ace dăruim, aceea și primim. Dacă am ieși toți din casă cu acest gând, viața noastră ar fi minunată. Ego-ul va dispărea de la sine, fiind anihilat de Divinul care i-a permis să coexiste împreună, în frumosul trup și suflet uman.  Haideți să fim mai buni nu numai acum, de Sărbători, ci tot anul împrejur! Nu este ușor, dar nici imposibil nu poate fi. Nu trebuie decât să încercăm. Dacă ne vom simți confortabil în haina bunătății, cu siguranță nu vom mai îmbrăca niciodată costumul strâmt și incomod al ego-ului, trist și nefericit! Acceptați bunătate ca un mod de viață și visele vor deveni realitate, desigur cu condiția ca acestea să fie în concordanță cu legile universale, pornind de la pozitiv și bine. 

Berbecul acceptă

A accepta ceea ce nu poți schimba. Aceasta este dominanta principală a acestei săptămâni pentru Berbec. Este momentul acceptării trecutului, prezentului și viitorului. Acceptarea poate avea loc, simplu, prin încredere și credință. Acesta este timpul ideal pentru ca Berbecul să își arate și partea mai puțin văzută și anume, bunătatea interioară. Tot ce s-a întâmplat până acum în viața Berbecului, cu bune și mai puțin bune, este reflexia propriei persoane. Iar pentru ca lucrurile să meargă bine în viața lui,  trebuie doar să se schimbe el însuși. În loc să aștepți schimbarea celorlalți, schimbă-te pe tine însuți. Schimbarea celorlalți începe cu schimbarea ta! Acceptă schimbarea, fii tu însuți exemplul schimbării de care și ceilalți au nevoie, în special cei pe care îi iubești. Nu poți fi veșnic nemulțumit de ceilalți dacă nu te vezi, mai întâi, pe tine. Tot ce nu îți place la ceilalți, de fapt este ceea ce nu îți place la tine. Oglinda. Cuvântul pentru Berbec este, deci, ACCEPTARE. 

Taurul vizualizează

A ajuns sus din punct de vedere spiritual. Este ca și cum ar sta, confortabil, în tavanul casei și privește de acolo lumea care îl înconjoară – prieteni, necunoscuți, oameni binevoitori și mai puțin binevoitori, persoane care manifestă ego exacerbat și ființe divine, ”îngeri” pe Pământ, cum îi place Taurului să îi numească pe oamenii buni. Dorințele lui vor deveni realitate, pentru că adevărata viață abia de acum începe. Orice vis, pentru a deveni realitate pentru el, este de ajuns să ”îl vadă” cu ochii minții. Crede în telepatie și  puterea gândului. Și cum gândurile lui sunt numai bune și frumoase, rezultatele, acasă sau la serviciu, vor fi de asemenea, pe măsură. Numai că știind toate aceste lucruri și conștient fiind de propria-i capacitate spirituală, Taurul a ajuns să se gândească inclusiv la ceea ce … gândește! Are grijă la propriile gânduri deși știe că undeva, sus, la Cer, se contabilizează gândul venit din materia cenușie, precum și cel pornit din inimă. La acesta din urmă, control nu poate exista. De aceea, înainte de a face rău unui Taur trebuie să vă gândiți nu o dată, ci de zeci de ori. Chiar dacă el nu poartă supărare cuiva, durerea din inima lui este luată în calcul de Univers, acționând Legea după plată și răsplată! Cuvântul Taurului la ordinea zilei este, în concluzie, VIZUALIZEAZĂ. Și este de ajuns. 

Gemenii creează

Indiferent unde să află, acasă sau la serviciu, Gemenii au o capacitate extraordinară de a crea. Au învățat foarte mult, dar știu că înfrumusețarea lucrurilor din jurul lor înseamnă …înfrumusețarea vieții. Și când ar putea aceasta să fie mai frumoasă decât în preajma sărbătorilor? Magia Crăciunului care se apropie cu pași repezi, foșnetul picioarelor care scârțâie pe asfaltul rece, bruma de zăpadă vizibilă pe ici pe acolo, îi determină pe gemeni să viseze cu ochii deschiși. A visa înseamnă a crea. Capacitatea creatoare este harul divin cu care Gemenii au venit pe Pământ. Și orice ar face, ei trebuie să profite din plin de acest dar Divin. Prin imaginația lor bogată, materializată în concretul zilei, Gemenii vor reuși să înfrumusețeze și viața celorlalți. Răsplata pe care o primesc prin materializarea unui zâmbet sau a unei îmbrățișări. O astfel de răsplată face toți banii din lume pentru Gemeni. Rezultatele nu vor întârzia să apară în viața lor dacă permanent creează. Munca lor trebuie să fie joacă și creație, motiv pentru care cuvântul lor ideal pentru această săptămână, la ordinea zilei, este CREEAZĂ.

Racul calculează

 Trecut, prezent și viitor. Racul calculează și analizează, atât rezultatele financiare, cât și pe cele … de suflet. Cât au investit în ei înșiși sau în ceilalți și cât au primit. Și nu vorbim despre un an, ci de mai mulți. Fiind ancorați puternic în cerebral, Racii consideră că ”ce este în mână nu este minciună”, așa că se bazează pe concretul financiar. Își fac planuri de viitor și acestea le dau speranță și putere de muncă. Pentru a păstra echilibrul în viața lor este nevoie de bunătate.  Un exercițiul simplu, în relația cu ceilalți, este cel menționat și de Dalai Lama, ”ce aș face eu dacă aș fi el, sau ea” și numai așa vom manifesta înțelegere. A calcula înseamnă a-l vedea și pe cel fericit, dar și cel nefericit, de lângă noi. Pentru că Racul, în continuare, va avea de lucru la capitolul ”ceilalți”. A nu judeca este un alt principiu de viață, pe care noi, oamenii, de multe ori, îl încălcăm. Cine suntem noi să judecăm? O întrebare simplă, coborâtă din Divin. ”Cine nu este vinovat să arunce primul piatra”… A calcula înseamnă a ne opri din ritmul agitat al vieții, preț de o clipă, și să ne gândim – avem dreptate sau nu, am greșit sau nu, suntem justificați să aruncăm ”piatra”? Prin urmare, cuvântul CALCULEAZĂ, la ordinea zilei, i se potrivește ca o mănușă Racului.

Leul apreciază

Putem spune că a văzut de toate, și bune, și rele, în viața de până acum. Și poate faptul că a văzut și multe lucruri neplăcute îl va determina pe Leu ca, în sfârșit, să aprecieze. Și, când spunem acesta, înseamnă a aprecia viața la justa ei valoare. Leul apreciază mai mult familia, pe care începe să o vadă cu alți ochi. Leul dispune de capacitatea extraordinară de a ”vedea” cu inima. De aici izvorăște și iubirea lui infinită pentru cei apropiați. Acum, la sfârșit de an, Leul spune mulțumesc și manifestă recunoștință pentru toate realizările de peste an. El știe că aprecierea va aduce în anul care vine și mai multe lucruri frumoase în viața lui. Bucuria și fericirea vor fi un izvor nesfârșit dacă leul își exprimă aprecierea. Leul este obișnuit să își arate iubirea prin lucruri și fapte concrete, dar este timpul să apeleze și la arsenalul cuvintelor frumoase, apreciative, la adresa celorlalți. Aprecierea pentru Leu înseamnă viață. Prin urmare, pentru o viață împlinită, cuvântul potrivit pentru Leu la ordinea zilei va fi – APRECIAZĂ! Iar această apreciere va deveni un fel de poruncă pentru Univers, acționând asemenea Lămpii lui Aladin! 

Fecioara învață

Se spune că omul cât trăiește învață. Și acest om este, cu siguranță, Fecioara. Totul merge spre bine în viața Fecioarei, numai că nu trebuie să grăbească lucrurile. Toate se vor întâmpla la timpul potrivit. Și pentru toate este nevoie de timp. La capitolul bunătate, Fecioara trebuie să învețe să o dozeze cu măsură. Nu poți dărui multă bunătate unui om și altuia, deloc. Aceasta duce la dezechilibru. Și ..dezordine. Pentru că Fecioara iubește ordinea, ea trebuie să învețe și să asculte, având și aici la bază principiul ”graba strică treaba”. Când s-au realizat lucrurile frumoase în grabă? Niciodată. Fecioara citește, vede, ascultă. Dar nu este de ajuns. Este nevoie de două condimente importante – răbdarea și înțelegerea. Atunci când criticăm, de exemplu, intrăm într-o buclă de timp negativă, care se va lega asemenea unui nod ce nu va mai putea fi desfăcut. Dacă manifestăm bunătate și încredere în Dumnezeu, rezultatele frumoase nu vor întârzia să apară. Astfel, Fecioara va intra în programul viața este frumoasă și visele mele se împlinesc, mai ales că am tot ce îmi trebuie pentru a face tot ce îmi place și mai mult decât atât, am tot ce îmi place pentru a face tot ce îmi trebuie. Deci ce trebuie? Doar …să ÎNVEȚE. Învață de la soare, învață de la apă, învață de la tot și de la toate, învață!

Balanța programează

Implicată în mai multe proiecte, Balanța permanent programează. Are planuri de lungă, dar și de scurtă durată. În mod conștiincios și perfecționist, Balanța tot ce a început duce la capăt. Dispune de o capacitate de mobilizare extraordinară, motiv pentru care viitorul ei este unul cât se poate de luminos. De o sinceritate debordantă, Balanța reușește, prin propriile-i programări, să îi echilibreze și pe ceilalți, oferindu-le un exemplu bun de urmat. Sigur că întrebările de genul – cine, unde, cum și mai ales de ce – nu vor înceta nici acum și nici în anul care urmează pentru Balanță. Și aceasta deoarece îi place să despice firul în patru. Balanța își programează sărbătorile alături de cei dragi, face scenariul imaginar, în jurul Bradului de Crăciun. Vizualizează de pe acum bucuria de pe chipul lor în momentul desfacerii cadourilor de sub brad. Și zâmbește, cu satisfacția momentului împlinit. Balanța programează cu tact zilele libere, pentru a asigura tot ce este necesar pentru continuitatea serviciului. Seriozitatea este punctul ei forte. La capitolul bunătate stă de asemenea foarte bine, fiind permanent impresionată în special de ”bunicuțele” pensionare, pe care le vede, fără să vrea, oriunde ar merge, pe stradă sau la magazin. Programează și pentru ele un mic ajutor, pe principiul zeciuielii. Așa că PROGRAMEAZĂ este cel mai potrivit cuvânt pentru Balanță, la ordinea zilei. 

Scorpionul analizează

Când nu analizează Scorpionul? Poate doar ..când doarme, deși, uneori, Scorpionul poate continua analizele proprii chiar și …în vis. Ce analizează? Anul care a trecut. Activitatea. Lucrul cu ceilalți. Veniturile și cheltuielile. Planurile de viitor. Fie în familie sau la serviciu, Scorpionul nu încetează să analizeze. Este exigent cu el însuși, dar încearcă, din răsputeri, să îi înțeleagă pe ceilalți. Știe că în viață fiecare om are un motiv existențial și încearcă să îl înțeleagă. Dorința de a avea pace și armonie a venit ca urmare a analizei ultimilor ani, motiv pentru care a înțeles că fără aceste două ingrediente esențiale, viața însăși pe Pământ nu ar exista. După cum am spus și anterior, Scorpionul a ales viața. Tot ce ni se întâmplă negativ are sens. Și sensul este …să alegem viața. Iar dacă Scorpionul a făcut acest pas, nu rămâne decât să lucreze la îmbunătățirea lui. Și cum ar putea el orare să facă mai bine dacă nu prin analiză? Numai că atenție! Analiza trebuie să fie în echilibru – eu cu mine, eu cu ceilalți și mai ales, eu cu Dumnezeu. Anul 2019 va fi anul găsirii și regăsirii Divinului. Întrebările existențiale se vor accentua, motiv pentru care ANALIZA este și va fi cuvântul esențial al Scorpionului, la ordinea zilei. 

Săgetătorul prețuiește 

Săgetătorul are în mâinile lui o scoică, iar aceasta ascunde în interiorul ei o perlă. Această perlă a fost descoperită în anul 2018 și continuă să vină în urma ei și alte perle, în 2019. Perla anului 2018 sunt familia și oamenii frumoși care i-au oferit iubire, prețuire și încredere. Datorită lor, astăzi Săgetătorul prețuiește viața. Și el a înțeles că viața este frumoasă și merită trăită la justa ei valoare. Pe măsură ce prețuim puținul din viața noastră, el se va înmulți și din puțin se va revărsa asupra noastră mai mult și mai mult. Așa răspunde Legea prețuirii. Săgetătorul este singura zodie centrată, care își alege o țintă și apoi încă una și tot așa. A învățat foarte multe în anul care se apropie de sfârșit, teoretic, dar și practic. Dispune de noroc nativ. Foarte multe șanse și ocazii i-au ieșit în cale, ca răspuns la propriile rugăciuni. Semn că nimic nu este întâmplător. Uneori este evident, alteori, nu. IQ-ul ridicat îi permite Săgetătorului să dezlege orice rebus oricât de greu ar fi. De aceea prețuiește natura propriei ființe, dar și ajutorul oportun oferit exact când avea mai mare nevoie. Prețuirea va avea rolul de bumerang deoarece i se va întoarce binele înzecit la sine și la ceilalți. Așa că magia cuvântului PREȚUIEȘTE, din această săptămână, de la ordinea zilei, își va spune…cuvântul! 

Capricornul iubește

Este iubit și iubește. Legea a dărui și a primi iubire în cazul Capricornului funcționează perfect. Visător, melancolic, altruist. Bunătatea inimii este mare, atât de mare încât îi va ”molipsi” și pe ceilalți. Fire teatrală, atrage ca un magnet oamenii. Serozitatea, totodată, îi oferă echilibru. Și inclusiv prin seriozitate …atrage. Este calculat, își face planuri de viitor, știe ce vrea. Și iubește. Dăruind, primește. Sărbătorile de iarnă nu îl schimbă cu nimic pe Capricorn pentru că ele este la fel tot anul împrejur. El este întotdeauna ”el însuși”. Nu se preface și nu iubește cu jumătăți de măsură. Este pasional și merge pe principiul totul sau nimic. Dacă are o persoană alături va sta lângă ea până se epuizează toate resursele și poate trece…la alta. Dacă aveți întrebări legate de Capricorn, acum este momentul ideal pentru a vi se destăinui. Foarte greu mărturisesc ce se întâmplă în interiorul sufletului ascuns, așa că profitați de acest moment. Va spune ce iubește, de ce iubește și pentru ce iubește. Cuvântul potrivit Capricornului, la ordinea zilei, este IUBEȘTE. Iubiți un Capricorn și el va răspunde la fel, prin feedback.

Vărsătorul gândește

Uneori, prea mult gândește. Un test durează, uneori, zece minute. Exact timpul de gândire al Vărsătorului. Alteori, Vărsătorul este ager și zglobiu. Inedit, imprevizibil, minunat, acestea sunt caracteristicile Vărsătorului. Când spunem Vărsător avem în față imaginea Gânditorului descoperit la Hamangia. Își sprijină bărbia pe marginea palmelor cu degetele strânse și privește în zare … gânditor. Acesta este Vărsătorul. Se gândește la cei dragi, la familie și la prieteni. În aceste zile se gândește, ca mulți dintre noi, ce cadouri să le facă. Apoi, gândurile îi fug la anul care vine. 2019 este anul materializării speranțelor, viselor și muncii asidue din 2018. Cum va fi anul care vine? Știe ca va reuși, crede în el dar o mică emoție oricum nu îi dă pace. Este necesar un principal ingredient și anume încredere. Vărsătorului îi trebuie încredere în sine, dar și încrederea că face parte dintr-un plan mai mare al Universului. Este bun cu ceilalți, dar trebuie să lucreze la echilibru. Bunătatea este o caracteristică principală a lui. Numai că trebuie să o împartă eșalonat, echilibrat. Un motiv în plus de …gândire. Gândirea trebuie să fie profundă și cerebrală, nicidecum o gândire indiferentă, inerentă și pasivă. Așa că dragi Vărsători lucrați cu acest cuvânt recomandat la ordinea zilei – GÂNDIREA și rezultatele frumoase nu vor întârzia să apară. Și mai mult decât atât – mintea să vă meargă ”brici”, ceea ce se traduce prin rapiditatea gândului! 

Peștii revarsă

Atâta informație psihologică au adunat că gata, ea dă pe dinafară, revarsă…Multe informații îi vor lăsa pe interlocutorii voștri cu gura căscată, la propriu. Multă vreme, ați tăcut, ați ascultat, ați văzut și ați auzit. Acum este timpul vostru, să spuneți ce simțiți că este adevărat. Bunătatea inimii la voi este mare, dar dispuneți de capacitatea de a echilibra necesarul propriu cu cel al celorlalți. Aveți conștiința Divinității și despre acesta puteți vorbi încontinuu, zi și noapte. A revărsa propriile idei despre divin și ego este una dintre misiunile voastre aici, pe Pământ. Informația acumulată în valuri pe parcursul anilor, începând cu 2019 va revărsa. Cum, nu este clar, dar cu siguranță anul care vine este momentul în care să ridicați și pe alții după voi, oferindu-le certitudinea de care au nevoie, pentru viața de aici și de dincolo. Cine nu a înțeles mai are timp să o facă. Venim unii în viața celorlalți cu un scop sau un rol bine determinat, pentru o zi, pentru o perioadă de un an sau trei, pentru o oră sau, pentru toată viața. Nu depinde de liberul arbitru în acest caz, deoarece totul este preconizat din timp sau după cum hotărăște Dumnezeu. Scriitorul Mircea Ivanof, care dispune de o mare deschidere spirituală, a spus câteva cuvinte cât se poate de simple și mobilizatoare: ”Dumnezeu poate decide să intervină în viața noastră în cazuri excepționale, dar acces la informația cine reprezintă excepție numai însuși Dumnezeu știe…”. Așa că REVARSĂ este și va fi cuvântul potrivit pentru Pești, la ordinea zilei.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply