Get this Widget

Horoscopul cuvintelor:În această săptămână suntem conduși de optimism

0

Începând de astăzi, putem spune că, noi toți, în sfârșit, mergem pe o linie. Până acum, începutul lunii septembrie ne-a adus multă agitație și zbucium sufletesc. Apele s-au liniștit și viața își urmează cursul firesc. De aceea, noi toți ne vom lăsa conduși de optimism. Prin urmare, cuvântul la ordinea zilei, pentru toate zodiile, este OPTIMISM. Dacă vom vedea numai partea plină a paharului, viața noastră va fi o permenentă sărbătoare. Așa că faceți ca fiecare zi din viața voastră să rămână întipărită în memorie ca fiind bucurie, împlinire, armonie și pace.

Berbecul, un bun ascultător

Berbecul își găsește refugiul și liniștea în familie, alături de cei dragi. Fire expansivă, de obicei, Berbecul își impune acasă propria opinie. De această dată, el îi ascultă și pe ceilalți membri ai familiei. Cuvântul potrivit pentre Berbec, la ordinea zilei, este ASCULTAREA. Viitorul este al oamenilor înțelepți, așa că tăcerea și ascultarea sunt două calități de bază. Dacă adăugăm la aceasta și o notă de optimism, viața va fi plină de reușite, la tot pasul și în tot locul. Calitatea de a asculta a stat ascunsă undeva în interiorul Berbecului, iar acum este momentul ideal pentru a ieși la suprafață. Aplicând Legea iubirii, Berbecul cedează în fața celor dragi și exact de dragul lor se hotărăște să le acorde cel mai de preț sentiment pentru el și anume … ascultarea.

Taurul descoperă înțelegerea

Momentele grele au trecut. A început o nouă perioadă în viața Taurului, plină de optimism, bucurie, înțelegere, armonie și pace. Cuvântul potrivit pentru Taur, la ordinea zilei, este a înțelege, ÎNȚELEGERE. Taurul a înțeles, în sfârșit, că înțelegerea este un condiment indispensabil vieții. Putem să ne înțelegem pe noi înșine, dar și pe ceilalți. Cel mai greu este să înțelegem ura, invidia și răutatea. Dar Taurul, începând cu a doua parte a lunii septembrie, reușește. Înțelege că toate sentimentele negative nu îi afectează pe ei personal, ci doar pe aceia care le emit. Taurul crede în Legea atracției, cea mai puternică lege din Univers. El a înțeles că negativismul și încăpățânarea nu duc nicăieri. Doar pozitivul, bunăvoința, înțelegerea și armonia, conduc pe cele mai înalte culmi ale succesului. Și Taurul acolo este acum. 

Gemenii experimentează senzații noi

Gemenii, în această perioadă a anului, se bucură de viață. Sunt optimiști, maleabili, abili și chiar ingenioși. Ei experimentează noi senzații, inclusiv culinare. Cuvântul potrivit sau verbul caracteristic Gemenilor, la ordinea zilei, este A EXPERIMENTA. Indiferent unde sunt, acasă sau în natură, Gemenii recurg la experimente. Și surprinzător sau nu, tot ceea ce încearcă a adăuga ca nou, Gemenilor le reușește din plin. Șansele sunt de partea lor. Norocul le surâde permanent. Cel puțin de azi începând, o nouă viață se prefigurează pentru Gemeni și aceasta este plină de optimism, simplitate, seninătate și perseverență. Dacă inima tresaltă de bucurie înseamnă că sunteți pe drumul cel bun. Gândiți-vă la ce doriți și este de ajuns pentru ca dorința să devină realitate. Ușor, da?

Racul merge doar înainte

În această toamnă, Racul merge numai înainte, contrar opiniei care spune că racul merge doi pași înainte și unul înapoi. Cuvântul potrivit pentru raci, la ordinea zilei, este ÎNAINTE. Drumul Racilor este presărat cu optimism, încredere și perseverență. Circumspect din fire, Racul știe să își ascundă adevăratele sentimente. Chiar dacă este cu sufletul încărcat, Racul tace. Se închide în sine și merge înainte cu un optimism debordant. În interiorul lui se duce o permanentă luptă cu trecutul, dar privește cu gânduri pozitive spre viitor. Problema principală a Racului este că trăiește la confluența trecutului cu viitorul și uită să rămână ancorat în prezent. Uită să trăiască aici și acum. Dar aceasta nu îl împiedică să meargă, încrezător în sine, tot înainte.

Leul, un bun orator

Acolo unde stă mulțimea adunată, să știți că în mijlocul lor se află un Leu. Fiind un bun orator, Leul întotdeauna are ceva de spus. Îl găsim de cele mai multe ori în postura de lider. Și este un conducător foarte bun deoarece a înțeles că oamenii cu care lucrează trebuie tratați cu înțelegere, bunăvoință, prietenie și înțelepciune. Doar așa leul ajunge la cele mai ideale rezultate. Cuvântul Leilor, la ordinea zilei, este ORATORIA. Deoarece vorbește foarte frumos, Leul atrage toate privirile, indiferent dacă este acasă, pe stradă sau la serviciu. Întotdeauna este remarcat și apreciat, inclusiv pentru eforturile fizice pe care le face, uneori, dincolo de puterile lui umane. Verticalitatea și frumusețea nativă sunt doar două calități care îl ajută în viața cotidiană. Dacă adăugăm și harul vorbirii, oratoria, șansele de reușită vor fi la tot pasul și în tot locul. 

Fecioara se mobilizează

Ordonată din fire, Fecioara face ordine în casă, dar și la serviciu, unde s-au cam adunat multe materiale informative noi. Cuvântul pentru Fecioară la ordinea zilei este MOBILIZAREA. Decizia de a așeza lucrurile, fiecare la locul potrivit, îi oferă Fecioarei o notă de optimism, energie și putere. Și mai mult decât atât, Fecioara îi va mobiliza și pe ceilalți, determinându-i să își facă temele, pentru ziua de azi, dar și pentru cea de mâine. Cu răbdare, Fecioara reușește tot ceea ce își propune, mai ales că se află în perioada reușitei, succesului și împlinirilor sufletești. Prietenii îi vor căuta compania deoarece este o persoană agreabilă și are, mai mereu, câte un sfat bun pentru fiecare. Pentru ca dorințele ei să devină realitate este nevoie doar de dorința care pornește din profunzimea inimii, precum și de mobilizare.

Balanța cântărește beneficiile

Toamna se culeg roadele muncii de peste an. Pentru Balanță este momentul ideal să vadă partea plină a paharului, adică beneficiile activității asidue de până acum. Și cum poate fi aceasta evaluată dacă nu cu ajutorul cântarului?  De aceea, pentru Balanță cuvântul sau mai degrabă verbul potrivit, la ordinea zilei, este A CÂNTĂRI. Balanța ia cântarul și pune momentele grele în balanță cu cele ușoare. Ea va vedea astfel că da, momentele grele, dureroase, adunate până acum, atârnă mult mai greu la cântar decât cele frumoase și pozitive. Numai că acesta este si beneficiul, chiar dacă nu se vede. Faptul că balanțele au șansa unică de a renaște din propria cenușă, ca și Pasărea Phoenix, este un mare câștig și nicidecum o pierdere. A doua jumătate a lui septembrie aduce cu ea un nou început. Tot ce a fost rău a trecut. De acum înainte, cu optimism, reușita este de partea voastră, mai ales că ați ales ce este mai frumos și anume – viața.

Scorpionul este conștiincios

Pentru un Scorpion adevărat temele de acasă, precum și activitatea de la serviciu, toate sarcinile și îndatoririle, sunt îndeplinite cu conștiinciozitate. Cuvântul la ordinea zilei pentru Scorpionii este CONȘTIINCIOZITATEA. Consecvență. Tot ceea ce face Scorpionul este un program zilnic axat pe formule matematice și calcule bine determinate. Viața Scorpionului este un plan, cu activități bine determinate și toate acestea sunt efectuate în mod conștiincios. Prima parte a lui septembrie a fost mai grea, dar acum vine și momentul ideal de respiro, când în sfârșit găsiți timp și pentru voi. Puteți viziona filmele preferate sau citiți o carte preferată și recurgeți la plimbări în aer liber. Viața își urmează cursul firesc. Tot ce a fost rău a trecut. Scorpionul metamorfozat începe o viață nouă, plină de împlinire, armonie și pace, în suflet și în viața de zi cu zi. 

Săgetătorul ia decizii

Circumspect. Atent. Perseverent. Toamna pentru săgetătorii este anotimpul ideal pentru luarea deciziilor, pe termen scurt, dar și pe termen lung. Un nou curs, idei inovative, planuri de viitor. Și finalul o hotărâre mobilizatoare, care merge direct la țintă. Prin urmare, cuvântul Săgetătorilor la ordinea zilei este DECIZIA. Aflat la confluența drumurilor, Săgetătorul trebuie doar să își aleagă ținta, aceasta fiind și calea ideală în viață. Perioada pe care o trăiește Săgetătorul astăzi este cea care îl ajută să aleagă intuitiv ceea ce este mai bine pentru el. Așa că decizia luată în această perioadă, marcată de bucurie, încredere și optimism, va fi una de bun augur pentru următoarea etapă a vieții. Decizia vă aparține! Așa că nu ezitați să luați decizii!

Capricornul trece la fapte concrete

A stat în espectativă, ca un simplu privitor. Acum s-a hotărât să iasă din culise și să își joace rolul principal în scena vieții. Cuvântul pentru Capricorn la ordinea zilei este CONCRET. Capricornului îi place să fie concret și la subiect. Cunoaște din timp următoarea mutare pe tabla de șah a vieții. Este o persoană calculată, știe ce vrea pentru el însuși, dar și pentru ceilalți. Ia decizii cu optimism și curaj. Hotărârea este definitivă, concretă. Planul Capricornului este unul de mare anvergură deoarece are o încredere în sine foarte mare. Acesta este și asul lui din mânecă. Credința și optimismul sunt cele două piese de bază în ecuația aplicată de Capricorn chiar și în momentele dificile. Experiența acumulată de-a lungul timpului va ajuta să depășească orice obstacol cât de mic. 

Vărsătorul, un bun prieten

Dacă vrei ca secretele tale să fie bine păzite, alege ca prieten un Vărsător. Cuvântul pentru Vărsător la ordinea zilei este PRIETENIA. Vărsătorul crede în prieteni și în prietenie, până la proba contrarie, desigur. Optimist și entuziast, energic și binevoitor, Vărsătorul acordă ajutor celor din jur exact la timpul potrivit. Chiar dacă este un pic ”aerian”, Vărsătorul știe foarte bine ce are de făcut, pentru cine și de ce. Este responsabil. Înzestrat cu foarte mult bun simț, poate chiar mai mult decât este necesar în lumea noastră de azi. Pentru Vărsători a fost parcă scrisă zicala – ”prietenul la nevoie se cunoaște”. Sare în ajutorul colegilor, prietenilor, cunoscuților și chiar necunoscuților. Partea pozitivă este că Vărsătorul știe că nu trebuie să încalce Legea cererii – cere și ți se va da – așa că ajută numai atunci când i se cere expres aceasta. 

Peștii trăiesc bucuria

Au ales – bucuria, fericirea, armonia și pacea. Peștii au înțeles că având bucurie în suflet pot schimba nu numai viața lor, dar și viața celorlalți. Cuvântul potrivit Peștilor la ordinea zilei este BUCURIA. Din interiorul lor ies raze de lumină care încălzesc tot ce este în jur – oameni, plante, arbori etc. Viața este duală, experimentăm zilnic binele și răul, dar dacă alegem pozitivul, negativul dispare așa cum lumina soarelui luminează Pământul după noapte. Peștii au ales să fie lumină și să trăiască în lumină, dedicându-și viața ajutorării semenilor lor. Fiecare dintre noi avem o misiune. Iar Peștii au menirea de a aduce zâmbetul pe fețele celor triști și de a ajuta, chiar și cu un simplu cuvânt, o vorbă bună. Sigur că au și momente triste, dar ei își înțeleg rostul în viață și se conformează perfect în realitatea cotidiană, unde fiecare dintre noi ne jucăm rolul.

 Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply