Get this Widget

HOROSCOPUL SĂPTĂMÂNII . Află care este cuvântul care stă la baza zodiei tale

0

Am pornit la acest drum, nou, astăzi, la Ordinea Zilei, în ideea că vrem să știm, în permanență, ce va fi mâine. Și cine o poate face mai bine decât horoscopul? De cele mai multe ori, uităm să trăim clipa, cu gândul la ziua de ieri sau cea de mâine. Vom încerca să îmbinăm armonios momentele aici și acum, cu cele de mâine, prin acest horoscop intitulat semnificativ – Horoscopul cuvintelor. Și vă spunem de ce – fiecare zodie are la bază un cuvânt, iar acesta va fi cheia ce ne va mobiliza psihologic pentru o perioadă de timp. Cuvântul înseamnă sugestie și ulterior, preluat fiind, devine autosugestie. Este o vorba despre o analiză psihologică personală, caracteristică fiecărei zodii în parte. Fiecare dintre noi trebuie să alegem din ceea ce citim aici doar ceea ce este bun pentru noi, tot ce ajută la evoluția și dezvoltarea noastră personală. 

Berbecul trebuie să cedeze!

În această săptămână veți avea mai multe ocupații din diferite domenii. Energia vitală oscilează, astfel încât ar fi bine să dozați eforturile. Găsiți echilibru între îndatoririle sociale şi cele legate de viaţa privată. Utilizați imaginația pentru a ajunge la rezultatele dorite. În sens pozitiv. Actul creator, potrivit Legiii atracției, implică binele. Tot ce are la bază binele propriu și al celorlalți, va fi un real succes. Aveți șansa de a fi încurajați de o persoană specială care vă ghidează pașii cu multă înțelepciune și bucurie. Hobby-ul poate deveni profesie. Îmbinați utilul cu plăcutul și veți avea reale succese. Relaţiile sentimentale vor aduce împlinire sulfetească și armonie. Se recomandă lucrul cu înțelegerea celorlalți. Fiți mai atenți la nevoile celor apropiați. Relațiile sentimentale sunt pe făgașul cel bun. Este nevoie de CEDARE (cuvântul semnificativ), pentru că să nu uităm că, întotdeauna, cel înțelept cedează. Fără încăpățânare. Se recomandă evitarea implicării într-o relație nouă, dar dacă sunteți deja implicat într-o relație veche, aceasta poate lua turnuri surprinzătoare. Este perioada lecțiilor și depinde foarte mult de înțelegerea noastră, de acceptare a celor de lângă noi așa cum sunt, cu bune și cu rele. Aveți șanse bune de a vă îmbunătăți sănătatea deoarece totul depinde de mobilizarea voastră și în acest sens.

Taurul apelează la dialog

Dați tonul la veselie în grupul din care faceți parte, la serviciu. Sunteți de un optimism debordant. De la voi se vor ”molipsi” și ceilalți colegi de muncă. Starea de bună dispoziție, o veți lua și acasă. În această săptămână, vedeți partea plină a paharului și sunteți creativi. Veți beneficia de noutăți frumoase în sfera profesională, dar și familială. Este posibil să faceți investiții în amenajarea casei sau să vă gândiți chiar la schimbarea locuinței. Totodată, pentru că luna septembrie se apropie cu pași repezi, începeți, încet, încet, pregătirile de școală. Sănătatea, însă, este vulnerabilă deoarece sunteți sensibili la răcelile de sezon. Fiți mai atenți la reacţiile de moment. Nu răspundeți la provocări de ordin psihologic. Nimeni și nimic nu vă stă în cale atunci când vă propuneți ceva. Sunteți deșchiși la noi colaborări. Veți primi diferite propuneri pentru noi contracte, benefice pentru viitor. Sau se pot contura idei noi. Dispuneți de o forță creatoare infinită. Apelați la ea! Sunteți omul dialogului – dialogați! Dar aveți grijă să nu jigniți. Cuvintele trebuie alese cu grijă. Recomandarea principală este – DIALOGUL. Sunt posibile activități diverse. Acționați echilibrat!

Gemenii vor recurge la un hobby

Activităţile casnice sunt pe primul loc. Aveți planuri pentru toamnă și ați început pregătirile de pe acum. Aveți spor la curățenie, reparații, décor ambiental. Tot ceea ce faceți va da rezultate. Veți fi apreciați de cei dragi. Să nu exagerați! Așa că mențineți echilibru și în relația casă-serviciu. Fiți moderați la cheltuieli. Totodată, un membru al familiei vă poate solicita ajutorul deoarece trebuie să efectueze investigații medicale. Veți fi nevoiți să dați o mână de ajutor. Se conturează experiențe noi de viață, benefice. Puteți recurge la un HOBBY, pe care îl aveți deja. Iar dacă nu aveți, creați-vă unul. Astfel, veți primi confortul psihologic de care aveți nevoie. Hobby-ul va asigura necesarul de optimism, încredere în sine, împlinire, echilibru și înțelepciune absolut necesare pentru o viață împlinită. Nu trebuie să exagerați cu activitatea excesivă pentru că este posibil să resimțiți din plin oboseala acumulată în timp. La locul de muncă aveți multe de făcut, timpul trebuie drămuit. Stabiliți priorităţile şi aveți grijă de sănătate! Veți susține multe dialoguri cu persoanele apropiate, călătorii pe distanțe scurte, dar și studii, cursuri, procese de învățare-evaluare frecvente. Raționalizați timpul și resursele astfel încât să duceți la bun sfârșit tot ce vă propuneți pentru evoluție, prosperitate, armonie și pace.

Racul trebuie să manifeste compasiune

În această perioadă sunteți mai mult pe drumuri. Aveți multe de povestit persoanelor apropiate, mai ales că timpul vacanței a cam trecut. Vă trebuie răbdare şi discernământ, să selectați informaţiile pe care le veți primi, pentru că nu tot ce auziți este și adevărat. Veți începe să vă faceți planuri pentru viitoarele călătorii în ţinuturi îndepărtate, pentru anul viitor. Pentru voi începe acum o perioadă de revizuire a propriilor valori. Veți cunoaște în propria persoană acea latură a milosteniei și compasiunii. Aceste aspecte vor preocupa mult timp de acum încolo. Înțelegerea celorlalți față de sine însăși. Lecția acestei perioade este COMPASIUNEA. Echilibrul dintre material şi imaterial va fi o adevărată provocare. Puteți aduna informații despre activitatea pe care o aveți, pentru dezvoltare sau vă puteți gândi cum să porniți pe cont propriu, la un nou drum, în domeniul afacerilor. Totodată, sunt și momentele ideale de a vă ocupa de treburile gospodărești și de casă. Este timpul ideal pentru curățenia generală, reamenajare sau reparații curente. La serviciu este bine să aveți încredere în propriile tale puteri și capacități intelectuale și vei culege roadele muncii tale prin apreciere și chiar creștere financiară. Nu uita că totul depinde de tine! Veți avea mai multe deplasări pe distanțe scurte. Nu vă lăsați provocați, pentru că se vor găsi întotdeauna și …provocatorii!

Leul are nevoie de echilibru

Vă preocupă din plin capitolul financiar. Căutați noi modalități de creștere, progres, succes și prosperitate. Veți avea premii, recompense, vești bune legate de creșterea veniturilor, atâta timp cât vă găsiți echilibru în relația cu ceilalți. Să nu dați curs tentației de a cheltui mai mult decât vă puteți permite, până nu aveți siguranța banilor disponibili. Administrarea bugetului, venituri și cheltuieli, este cea mai mare provocare în perioada fierbinte a anului. Pe toate planurile – ECHILIBRU. Atenție și la dialogurile care pot deveni aprinse cu persoanele apropiate. Nu puneți la suflet tot ce vi se spune. Prietenii vă sunt alături, iar sfaturile şi soluţiile oferite de aceştia sunt, în această perioadă, de un real folos. Veți avea mai multe activităţi gospodăreşti – curăţenie generală, achiziționarea a noi obiecte decorative, amenajarea camerelor pentru copii, altele. Un membru al familiei va avea nevoie de sprijin și, ca întodeauna, veți sari în ajutor. Dispuneți de entuziasm și energie, dar alegeți cu gijă activitățile cotidiene pentru a nu pierde timpul inutil. Este bine să aveți o agendă zilnică și un plan pentru priorități atât personale, cât și profesionale. Între cele două trebuie să existe un echilibru perfect. Atenție la neatenție în privința cheltuielilor cotidiene! Iar ajutorul oferit celorlalți trebuie să fie cu măsură, a nu se exagera deoarece, ulterior, pot avea loc discuții aprinse și ele pot fi evitate.

Fecioara trebuie să aibă încredere

Este perioada în care vă simțiți excelent. Debordați de energie. Veți găsi echilibru între voi și ceilalți. Felicitări! Este momentul ideal de a face planuri de viitor pe termen scurt, dar și pe termen lung. Sunteți deosebit de meticuloși. Planificați activitățile după un grafic bine stabilit. Focalizați-vă energia spre lucruri folositoare pentru propria persoană. Ar fi bine să credeți în propriile vise. Acestea se pot materializa numai dacă aveți încredere în Univers. August este perioada cadourilor și recompenselor. Chiar și mărunte, acestea vă vor aduce mari satisfacții sufletești. Ar fi bine să nu intrați în divergențe și să nu vă contraziceți cu cei apropiați pentru că tot sufletul vostru va fi cel care suferă, într-un final. Recurgeți la dialogurile sincere, din suflet, care pot permite unei lacrimi să cadă pe obraz. Nu vă ascundeți sentimentele, așa cum faceți de obicei. Aveți tendința de a nu le permite celorlalți să vă vadă adevărata față și anume cea sensibilă, neajutorată și fină. Aveți mai multe temeri. Dar le veți depăși cu un singur cuvânt pe care îl puteți utiliza ca autosugestie și acest cuvânt este – ÎNCREDERE! Detașați-vă de tot ce înseamnă disconfort și priviți noul care vă stă în față. Vechiul lasăți-l în spate. Este vechi și a trecut, iar timpul nu îl mai putem întoarce înapoi.

Balanța are nevoie de analiză

Există tendința de interiorizare. Se recomandă a petrece timpul cu voi înșivă. Momentul analizei. Întrebări și răspunsuri. Ce doriți de la viitor? Cum îl vedeți? Pentru că să nu uitați nicio clipă că sunteți proprii creatori. De voi depinde ce va fi mâine și mai ales cum trăim clipa, aici și acum. Cuvântul la ordinea zilei este – ANALIZA. Sunt momente bune de a vă analiza viaţa şi dea vă croi noi direcţii de urmat, de a stabili noi priorități. Este posibil să aveți diverse revelaţii legate de segmentul socio-profesional. Urmează o perioadă minunată în care veți beneficia de susținerea unei persoane deosebite, de o înaltă ţinută morală, care poate deveni ghidul vieţii, un sfătuitor de bază. Sănătatea fluctuează, este indicat să vă dozați eforturile fizice și psihice. Excesul dăunează. Oboseala se instalează ușor.  La locul de muncă activităţile vă solicită destul de mult. Uneori trebuie să vă opriți din fuga zilnică și să analizați. Nu cumva ne-am pierdut pe noi înșine, în ritmul agitat al vieții? Să punem în balanță eu cu alții și ar fi bine ca cele două talere să atârne în mod egal. Altfel vorbim despre o disproporție. Și aici este nevoie de echilibru. Balanța dispune de cea mai mare capacitate de analiză. Subsidiar beneficiază de intuiție nativă, la care se adugă o capacitate extraordinară de a munci, chiar și peste puterile fizice evidente.

Scorpionul trebuie să asculte

Aveți noroc de oameni buni. Sunteți favorizați de Univers. Veți avea multe întâlniri, dialoguri la serviciu. Primiți sfaturi, le ascultați, dar decizia, ca de fiecare dată, vă aparține. Sunteți întotdeauna cel care spune ultimul cuvânt. Vă înconjoară oameni deosebiți, dedicați. Acumulați informații care vă vor ajuta în evoluție. Curioși din fire, veți afla multe lucruri noi și frumoase despre lume și despre viață. Cuvântul la zi este ASCULTAȚI. Acum este momentul să ascultați atât vocea inimii, cât și pe ceilalți. Luați în calcul totul, ca întodeauna. Sunteți un bun ascultător, așa că aceasta este bine. Începeți să priviți viața cu alți ochii. Apar întrebările existențiale. Ajută la metamorfoză. Pentru că spre aceasta vă îndreptați cu pași repezi. Transformarea interioară spirituală. Odată cu aceasta va avea loc în voi înșivă și reconfigurarea întregului sistem de valori. Atenție la sănătate! Orice gând negativ sau stres cât de mic afectează! Refugiul îl puteți găsi în natură. Ascultați liniștea interioară prin liniștea naturii înconjurătoare. Vă veți simți mult mai bine. Primiți oferte de colaborare noi sau vă gândiți la începerea unor cursuri pe perfecționare în domeniul de activitate pe care îl aveți. Atenția trebuie distribuită echilibrat – la serviciu, acasă și pentru propria persoană. Și toate acestea nu pot fi obținute decât …în liniște și pace.

Săgetătorul se poate sfătui cu cei dragi

Aveți o serie de activități sociale, dar și profesionale, cu care vă veți ocupa majoritatea timpului. Și de această data veți alege o țintă, programul de viitor acasă și la serviciu. Sunteți persoana ideală de a vă face planuri de unul singur. După ce luați deciziile, le spuneți și celorlalți. Obiectivul principal este în plan personal, așa că aveți tendința de a neglija aspectul personal. Căutați să îmbinați armonios cele două și va fi mult mai bine. Beneficiați de susținere de aceea nu uitați niciun moment că nu sunteți singuri. Aveți persoane care vă iubesc și ar fi bine să le cereți sfatul. Știți vorba aceea – când sunt mulți puterea crește! Este necesar echilibru între casă, familie și cariera, respectiv, locul de muncă. Deci, cuvântul la ordinea zilei pentru săgătător este să ceară un SFAT! Iar munca trebuie recompensată prin binemeritatele perioade de odihnă. Nu uitați de un film, o ieșire la iarbă verde, lecturarea unei cărți pe un fundal muzical calm, liniștitor, precum cursul unei ape cristaline… Mențineți relația cu prietenii. Cereți sfatul oricărui apropiat, dar nu uitați nicio secundă că doar voi știți ce este mai bine … pentru voi! Sunt favorizate dialogurile cu pesoanele cunoscute, dar și necunoscute. Îi cuceriți cu ușurință pe toți. Manifestați prudență, depuneți în continuare eforturi și toate visele vor deveni realitate. Spre aceasta mergeți cu pași grăbiți.

Capricornul caută ceva nou

Este vară și este normal să vă gândiți încă la posibilitatea efectuării unor studii pe termen lung începând din toamnă sau la planificare a unor călătorii în străinătate. Puteți face demersurile necesare înscrierii la un curs postunivesitar sau să vă gândiți să participați la un seminar pe specialitatea avută sau pentru a învăța ceva nou. Aveți nevoie de o schimbare și aceasta ar putea fi obținută prin adăugarea condimentului NOU la viața de zi cu zi. Noul poate însemna orice. O pasiune nouă, cum ar fi scrisul într-un jurnal, pictura, dansul, sportul la o sală, alergatul în parc, o nouă dietă sau orice altceva vă doriți.  Este perioada când putem realiza orice atâta timp cât sufletul și inima dorește. Veți avea o serie de întâlniri și dialoguri cu oameni din diferite medii de activitate, chiar și prin intermediul rețelelor de socializare. Socializarea este punctul forte, dar este bine să selectați oamenii. Înainte de a recurge la orice schimbare, cât de mică, este bine să aveți, în continuare, pământul sub picioare. Este o perioadă benefică. Și nu uitați de echilibru. Gândirea trebuie focalizată pe latura pozitivă a vieții. Astfel veți depăși toate momentele neplăcute. De ajutor va fi comunicarea. Faceți uz și de această dată de farmecul personal și reușita este asigurată. Noul este înainte! 

Vărsătorul selectează prietenii

Persoane sincere, afective, devotate. Dispuneți de o capacitate de intuiție extraordinară. Nu aveți nevoie de cuvinte pentru a cunoaște oamenii. Selectați prietenii, după propriile principii. Dăruiți de obicei, dar acum este momentul să și primiți. Legea compensației. Ajutați cunoscuții și necunoscuții, dar prietenii rămân doar aceia care merită. Deoarece se apropie toamna, procesul selecției a început și faceți primii pași. Relațiile de grup vor fi reconfigurate atât în planul personal, cât și în cel profesional. Nu ați pus niciodată accent pe câștiguri financiare în relația cu cei apropiați, dar așteptați, în schimb, devotament, apreciere și liniște sufletească. Cuvântul caracteristic zodiei voastre este SELECȚIA. Este ca și cum ați împarți oamenii din jurul vostru în două grupuri, unii merg în stânga, alții, în dreapta. Cale de mijloc nu există. Nu sunteți obișnuiți cu jumătăți de măsură. Totul sau nimic. Pentru oamenii din anturajul vostru, de acasă, școală sau serviciu, este greu să țină pasul cu voi. Aveți puterea de a spune lucrurilor pe nume, în față, fără menajamente. Numai că să nu uitați vorba aceea – adevărul doare! Mulți dintre noi preferăm să fim mințiți, decât să ni se spună verde-n față. Ca psiholog, cred că adevărul poate fi spus, dar…pe ocolite! Schimbările bat la ușa voastră, așa că nu trebuie decât să … deschideți!

Peștii continuă să comunice în beneficiul propriu

Sunteți în căutarea unor noi relaţii parteneriale. Ați intrat în perioada ideilor. Aveți  capacitatea de a vedea dincolo de ceea ce este evident. Întotdeauna ați fost un foarte bun interlocutor, vă alegeți cu grijă cuvintele. Puteți vorbi ore întregi, este de ajuns să vi se dea tema. Aveți capacitatea de a hipnotiza audiența atunci când vorbiți. Cuvântul care vi se potrivește este COMUNICAREA. Dacă sunteți într-un grup, captați întreaga atenție. Veți susține dialoguri interesante, dar să nu uitați că sunteți personajul principal și totul se învârte în jurul vostru. Ar fi bine totuși să țineți cont și de părerea celorlalți. Vă supără un pic sănătatea, motiv pentru care puteți deveni capricioși. Oboseala, stresul sunt la ordinea zilei. Dar ele pot fi înlăturate, cu ușurință, prin comunicare cu cei apropiați. Aveți povara achitării unor plăți la timp, dar puteți scăpa de aceasta prin adunarea gândurilor și înmulțirea lor în sens pozitiv. Profitați din plin de ultimile zile de vacanță, pentru că septembrie și începerea școlii bat la ușă. Faceți planuri să petreceți timpul alături de cei dragi, în mijlocul naturii. Și de această dată este nevoie de comunicare. Atenție la propria schimbare a dispoziției. Aceasta are la bază o cauză. Depistați cauza și urmează o perioadă plină de realizări și succese. Nu luați decizii în grabă, chiar dacă sunteți persoane emoționale, pentru că aveți nevoie de timp și înțelepciune.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply