Get this Widget

HOROSCOPUL SĂPTĂMÂNII: Cuvântul lunii septembrie pentru toate zodiile este ÎNCREDERE

0

Luna septembrie aduce cu ea un cuvânt comun pentru toate zodiile și anume – ÎNCREDRE. Este vorba despre încrederea în sine, pentru că având acest ”condiment”, esențial vieții, vom reuși în tot ce ne propunem ca planuri pe termen scurt sau lung. Încrederea trebuie să fie echilibrată, pentru a nu se confunda cu ego-ul și derivatele acestuia, aroganța și orgoliul. Atunci când vorbim despre noi înșine să nu uităm că, pentru a nu suferi inconveniențe în lungul drum al vieții, trebuie să existe un egal între noi și alții. O balanță unde în stânga ne punem pe noi și în dreapta îi așezăm pe ceilalți. Iar balanța trebuie să fie perfect echilibrată, să nu tragă greu la cântar nici unul dintre cele două talere.

Berbecul cedează

Cuvântul la ordinea zilei pentru Berbec este CEDAREA. Să nu uităm – întotdeuna cedează cine? Înțeleptul. Manifestați înțelepciune, compasiune și desigur, iertare. Doar așa puteți merge mai departe, închizând o ușă și deschizând alta. Este luna noului, luna schimbărilor, luna care determină viitorul. Atenție la neatenție în privința sănătății deoarece ”paza bună trece primejdia rea!” Evitați excesele sau alimentația insuficentă. Și nu uitați de odihnă, care este absolut necesară. Pe plan profesional începeți să vă deplasați în direcția dorită. Reușiți să eliminați impulsivitatea momentului și acționați calculat, cu calm, corect și sigur. Aveți tendința de a vă întoarce cu gândul în trecut, vor fi răscolite emoții, dar veți depăși cu succes și aceste momente de viață. Acum veți face alegerea potrivită. Tot ceea ce ați amânat multă vreme, în sfârșit, se realizează. Manifestați încredere în forțele proprii și va fi bine. Nu mai lăsați pe alții să decidă pentru voi. Nu este bine nici pentru ei și nici pentru voi înșivă.

Taurul trăiește clipa

Multă vreme s-a întrebat ce este viața. După îndelungi dezbateri și analize, taurul ajunge la concluzia că viața este frumoasă și merită trăită. Cuvântul pentru el, la ordinea zilei, este – TRĂIEȘTE. Se recomandă evitarea exceselor alimentare deoarece viața pentru un taur înseamnă și a mânca, fiind recunoscut ca un gurmand adevărat. Dietele au fost și rămân o adevărată provocare. Aveți calitatea de a vă echilibra singuri, deși oscilați între a adăuga și a scădea în greutate. Este vremea să vă fixezi propriul program nutrițional, inclusiv cu ajutorul unui specialist, dacă singuri nu reușiți. Totdată, aveți dorința de a evolua. Recurgeți la o agenda nouă, în care veți include planuri zilnice, un orar bine stabilit. Ați înțeles că viața înseamnă a trăi aici și acum, de aceea veți căuta permanent bucurii. Trăiți, în sfârșit, clipa. Indiferent unde veți fi, în mijlocul de transport sau pe stradă, veți reuși să vedeți ceea ce nu aveți de văzut și anume frumusețea florilor, copacilor, frunzelor uscate așernute la tot pasul și în tot locul.

Gemenii manifestă spontaneitate

Chiar dacă sunteți obșnuiți să stați pe gânduri înainte de a lua o decizie, pentru voi este vremea de a lua decizii copilărești, repede, pline de entuziasm și bucurie. Cuvântul la ordinea zilei este SPONTANEITATE. Dacă persoana de lângă voi spune – hai – imediat veți spune ”da”, fără a vă gândi profund înainte, așa cum faceți de obicei într-un dialog permanent interior, al celor doi gemeni din voi. Fiind o ființă sensibilă, atenție la sănătate. Dacă imunitatea este bună, nu veți avea probleme. Aveți o forță interioară nebănuită și este momentul să o descoperiți. Ar fi bine să petreceți ceva timp doar cu voi, pentru a elimina orice dileme care, uneori, nu vă dau pace. Toate răspunsurile sunt în voi. Aveți încredere. Căutați să vă echilibrați pe voi în relația cu ceilalți. Nu dăruiți mai mult decât primiți deoarece această lege este una dintre cele mai puternice forțe din Univers. Cadeți pe gânduri uneori dar aveți puterea de a merge mai departe cu ajutorul zâmbetului fermecător, optimismului și energiei inepuizabile care vă caracterizează.

Racul are nevoie de relaxare

Ați muncit foarte mult. Și organismul dă semne de oboseală. De aceea, cuvântul la ordinea zilei pentru raci este RELAXARE. Cum? Priviți un film, citiți ziarul, horoscopul sau o carte. Opt ore de somn sunt absolut necesare. Uneori aveți senzația că nu obțineți rezultatele dorite, dar ele vin încet și sigur. Vă faceți planuri de viitor care să vă aducă mulțumire sufletească. Și cautați apreciere. Uneori aveți senzația că nu sunteți apreciați la justa valoare. Dar este doar o senzație deoarece nu toți oamenii știu să își manifeste aprecierea folosind cuvinte laudative. Relaxarea vă aduce numai beneficii așa că apelați la ea. Gestionați inclusiv energia deoarece ea trebuie împărțită echilibrat între casă și serviciu, familie și ceilalți. Aveți încredere în ceasul vostru interior. Organismul singur vă atenționează când trebuie să luați o pauză. Dacă simțiți dezorientare apelați la o agendă zilnică sau la bilețele pe care să le lipiți pe frigider. În acest fel veți face ordine în propriile gânduri și vă va fi mult mai ușor să luați decizii potrivite. 

Leul caută confortul

Aveți o putere interioară extraordinară și încredere în voi. Mergeți pe principiul că numai voi știți ce este bine, pentru voi și cei apropiați. Pentru leu acesta este confortul, să facă ce dorește, ce îi place, ce este ”așa cum trebuie să fie”. Cuvântul lui, la ordinea zilei, este CONFORTUL. În ultimele zile resimțiți oboseala de peste vară. Foarte multe drumuri. Viața voastră este un ”du-te – vino” continu. Dacă v-ați simțit fără vlagă, obosiți și chiar un pic amețiți, o să vă puneți repede pe picioare cu un supliment de vitamine. Se recomandă inclusiv fructele și legumele de sezon, ca alternativă la multivitaminele din farmacie. Urmează o perioadă în care are loc o reechilibrare financiară, mai ales după cheltuielile neprevăzute ale verii. Sunt căutate soluții de creștere economică și de gestioare a banilor, care să nu mai determine, pe viitor, apariția neprevăzută a deficitului financiar. Riscurile financiare v-au scos din zona de confort. Acum cautați CONFORTUL și aveți perspective bune pentru viitor. Nu uitați – cu perseverență totul este posibil! Și dacă adaugați și un pic de credință, orice vă propuneți, veți reuși!

Fecioara are nevoie de protecție

Aparent o persoană puternică, sigură pe ea, calculată. Dar, după cum am spus, doar …aparent. Pentru că în realitate, fecioara este timidă, deosebit de fină, sfioasă și delicată. Un fel de ”bibelou de porțelan”. Are nevoie de apărare. Să o cuprinzi în brațe și să nu îi dai drumul! De aceea, pentru ea, cuvântul la ordinea zilei este PROTECȚIE. Astrele cerești, și în special soarele, vă încălzesc inima, oferind protecție și șanse de reușită pe toate planurile. A venit vremea să vă ocupați de voi, de aspectul exterior, veți recurge la cosmetică, atrăgând atenție la imperfecțiunile apărute după perioada verii. Atrageți atenție la felul cum arătați. Este momentul vostru de respiro. Veți uita de muncă și de alte obligații, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Aceasta înseamnă să faceți ordine inclusiv în viața voastră de zi cu zi. Dispuneți de o forță interioară nebănuită, aveți încredere în voi și doar așa veți reuși să realizați aproape de perfecțiune tot ceea ce vă propuneți. Este bine să arătați și partea ”slabă” a voastră și anume nevoia de protecție și iubire, desigur. 

Balanța poate încheia parteneriate cu succes

Se prefigurează și pentru această zodie un nou început. Alte colaborări. Cuvântul lor la ordinea zilei este PARTENERIATUL. Și după cum știți unde-s doi puterea crește, parteneriatele pentru voi, semnate în această perioadă vor fi de bun augur. Totodată este posibil să primiți și recompense financiare pentru parteneriatele anterioare. Este luna decisivă pentru parteneriate. Dacă este spre bine vostru acestea se fac sau se desfac. Universul singur a luat decizia de a lucra pentru noi. Este timpul culegerii roadelor muncii noastre de peste an sau ani. Urmează o perioadă liniștită, fără multe bătăi de cap. De luna septembrie trebuie să profităm cât de mult putem, deoarece astrele lucrează pentru noi. Rezultatele se vor vedea spre sfârșitul lunii și sunt vizibile exact în cuvântul zilei și anume parteneriatul. Atenție la decizii, acestea să nu fie luate în pripă. Și analizați confidențele, gândiți-vă de două ori înainte de a le face. Alegerile și de această dată trebuie gândite bine, echilibrat, matematic, așa cum vă stă în fire.

Scorpionul recurge la mișcare

Mult timp v-ați ascuns sub paravanul ”timpul nu ajunge”, am prea mult de lucru. Acum a sosit momentul deciziei. Așa că în sfârșit a venit hotărârea cea mare – recurgem la mișcare deoarece exercițiile fizice înseamnă viață, sănătate, tinerețe fără bătrânețe. Vă simțiți prizonieri în propriul corp care acum se încăpățânează și nu vă mai face pe plac. Verbul caracteristic scorpionilor astăzi este A RECURGE. Eforturile de până azi, de a mânca sănătos, de alimentare insuficientă, nu au dat roade. V-ați ales doar cu dureri de stomac. Decizia este una singură – doar recurgând la exerciții fizice, alergat în aer liber, mișcare zilnică – rezultatele corporale vor deveni vizibile în viitorul apropiat. Este necesară renunțarea la obiceiurile nesănătoase, inclusiv șofatul, care au accentuat sedentarismul. Este necesar controlul emoțiilor și desigur al stresului. Oboseala, stresul nu ajută la scăderea în greutate, ci o amplifică. O schimbare cât de mică este benefică pentru voi și pentru ceilalți. Aveți încredere! Schimbați macazul prin intensificarea eforturilor fizice, zilnice și vă veți simți ca un ”nou-născut”. 

Săgetătorul cunoaște oameni noi

Cu ceva timp în urmă vă aflați la o intersecție de drumuri și aveați în gând o singură întrebare – pe care drum să mergeți, pe cărarea din stânga, cea din dreapta sau pe șoseaua din fața vostră? Acum, odată ce ați ales drumul cel bun, începeți să vă faceți planuri de viitor. Ați întâlnit oameni minunați și în continuare, veți cunoaște oameni noi. Cuvântul vostru la ordinea zilei este A CUNOAȘTE. Nu știu cum se face dar de azi înainte vă vor ieși în cale numai oamenii potriviți, așa că sunteți pe ”val” în privința unei bune socializări, mai ales că sunteți o ființă plăcută. Apelați la farmecul personal și reușita este de partea voastră. Timpul liber va fi redus substanțial, dar nu vă deranjează, ci dimpotrivă, vă face plăcere. Veți găsi răspunsuri la întrebări existențiale, mai ales că s-a accentuat dorința voastră de a ști de unde veniți și unde plecați mai departe. În privința sănătății, nu uitați să acordați și corpului vostru timpul necesar de odihnă, precum și hrana indispensabilă vieții. Echilibrat. Calculat.

Capricornul, plin de energie

Vara a reprezentat o perioadă lungă de odihnă. Acum luna septembrie aduce cu ea, pentru voi, multe activități – multe și mărunte. Noroc că debordedați de energie. Din acest considerent, cuvântul vostru la ordinea zilei este ENERGIE! Mergeți la sală, alergați în parc, renununțați la mijloacele de transport în favoarea mersului pe jos.  Și desigur vă faceți planuri de viitor. Optimismul vă caracterizează. Nimeni și nimic nu vă poate demoraliza. Aveți grijă să nu vă epuizați, acordați-vă timpul necesar pentru voi. În această perioadă aveți parte de stabilitate pe toate planurile. Logica vă funcționează la maximum. Dispuneți de capacitatea de a lua decizii bune, care vor fi urmate de rezultatele dorite. Puteți face, în sfârșit, ceea ce ați amânat de mult – o activitate nouă, un proiect, o călătorie, ceva inedit, deosebit, dar care aduce bucurie și satisfacție sufletului vostru. Vă concentrați atenția asupra familiei și locuinței, mai ales că sunteți plin de idei inovative.

Vărsătorul se gândește ”de două ori”

Dispuneți de o capacitate extraordinară de analiză. Uneori exagerat de critică. Nimic nu vă scapă. Acum este perioada de a vă face planuri pentru viitorul vostru. Dar și de această dată o să vă gândiți nu o dată, ci de două ori. Așa că verbul vostru la ordinea zilei este ”a gândi” – GÂNDEȘTE. Resimțiți oboseala de peste vară, din cauza multor nopți nedormite corespunzător, puteți fi debusolați în prima săptămână din septembrie, dar apoi, încet, încet, vă echilibrați. Noroc că starea de oboseală dispare repede din viața vostră și puteți reveni pe făgașul normal. Veți avea momente de tristețe, cauzate, de asemenea, de oboseală. Dar așa cum vin, tot așa vor pleca. Mai ales că aveți planuri concrete la care să vă gândiți. Tot ce vă doriți poate deveni realitate dacă există predispoziția de a schimba, de a echilibra orele de muncă cu cele de odihnă. Iritabilitatea, uneori, nu vă dă pace, dar depinde de voi, pentru că numai prin obiectivitate veți reuși atât în plan personal, cât și profesional.

Peștii sunt nostalgici

Uneori, peștii cad pe gânduri. Frunzele care se aștern pe pământul moale îi determină să închidă pleoapele și să privească în neant cu ochii minții. Cuvântul care li se potrivește ca o ”mănușă” este NOSTALGIA. Poate că sunt nostalgici odată cu venirea toamnei. Trecutul li se derulează prin fața ochilor ca o peliculă de film. Cred că anumite momente de viață puteau fi altfel decât au fost. Și apare o nemulțumire. Dar se recomandă a lăsa trecutul acolo unde îi este locul, în trecut, și să privească cu credință în viitor. Se spune, pe bună dreptate, că suntem proprii noștri regizori și scenariști. Așa că desenați-vă în culori pastelate viața. Evitați situațiile neplăcute sau transformați-le în experiențe frumoase de viață. Septembrie este un fel de cifra unu în viața voastră pentru că de aici porniți la un nou drum în viață. Intuiția rămâne și de această dată cel mai bun aliat. Atenție la alimentație, care trebuie să fie echilibrată, deoarece aceasta a fost și este fundamentul vieții.

 Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply