Get this Widget

HOROSCOPUL SĂPTĂMÂNII. Taurul caută echilibru, fecioara își exteriorizează gândurile

0

Viața înseamnă societate, civilizație, evoluție. Toate acestea se manifestă prin cuvinte. Suntem responsabili de gânduri, dar  și de cuvinte. Dacă ceea ce gândim nu se vede, cuvintele, totuși, se aud sau se văd materializate pe fila albă de hârtie sau pagina on-line, pe care tot mai des ne întâlnim, cu toții, azi. Suntem proprii scenariști și regizori ai vieții noastre. Când vom înțelege aceasta, totul va fi mult mai simplu decât credem. Toate visele și dorințele noastre se vor materializa. Dar cu o singură condiție – acestea trebuie să fie pe principiul Legii binelui. Analiza acestui horoscop are la bază o caracteristică zodiacală și o manifestare indusă, desigur, de astrele cerești.

Berbecul privește optimist viitorul

Aflat la confluența trecutului cu viitorul, berbecul reușește să privească optimist viitorul. Fire plină de viață, va avea în această săptămână multe situații, dar și discuții pline de amuzament. Când este de unul singur, amintirile trecutului nu îi dau pace. Dar este momentul revenirii la viață. Cuvântul la ordinea zilei este OPTIMISMUL. Lasă partea goală și privește-o pe cea plină, a paharului. Uneori, tu singur nu te înțelegi pe tine. Fără decizii luate în pripă. Lasă orice supărare deoparte, pe partener, pe apropiați și pe tine însuți. Viața este frumoasă și merită trăită. Nimeni nu duce lipsă de greutăți, dar dacă ai bucurie în suflet, speranță și optimism, toate visele vor deveni realitate. Numai că, ai grijă, să fie în concordanță cu Legea atracției (care are la bază pozitivul), cea mai puternică lege din Univers. Doar așa vei vedea că de tine, numai de tine depinde viitorul tău pentru toate planurile vieții, inclusiv sănătatea!

Taurul își caută echilibrul

În sfârșit, ai înțeles. Fără echilibru nu există nimic, niciun scop nu poate fi atins. Cuvântul tău la ordinea zilei este ECHILIBRU. Nu te lăsa pe tine în favoarea celorlalți. Nu oferi bunătate fără ca și tu să o primești, la rândul tău. Vorbește cu cei dragi sau cu colegii de serviciu, dar dialoghează. În orice faci trebuie să existe un echilibru. Inclusiv dacă ești de serviciu la bucătărie. Și aici pune în mâncare echilibrat – sare, dar și piper. Îți trebuie un jurnal personal, pentru că uneori ai tendința de a lăsa pe mâine ce poți face azi. Lucrezi acasă și la serviciu. Ai inspirație în tot ce faci. Ia decizii, dar după consultări prealabile. Găsești bucurie la tot pasul și în tot locul. Reușești orice îți propui deoarece acum ai intrat în perioada maturizării și înțelegerii depline a vieții, în general. Dozează-ți eforturile fizice și psihice și vei avea ceea ce îți dorești și anume armonie și pace.

 

Gemenii își fac temele pe drum

Ai mai multe drumuri de făcut. Tot viitorul tău depinde de aceste deplasări. Ești mereu într-un ”du-te vino”. Abia ajungi acasă și trebuie să pleci. Asta dacă nu spui că și mâine este o zi. Cuvântul tău la ordinea zilei este DRUMUL. Niciodată nu poți spune nu. Mergi la serviciu, ajungi acasă și dacă este solicitat ajutorul imediat pornești…la drum. Dialogurile nu lipsesc deoarece ești o persoană sociabilă, comunicativă. Asculți, dar ai și un cuvânt bun pentru fiecare. Ești umărul pe care oricine își poate sprijini capul, la nevoie. Nu te lăsa coplețit de tristețe, chiar dacă uneori ai această tendință. Din diferite motive, principalul fiind…timpul. Nu intra în panică. Încet, încet, le vei rezolva pe toate. Nu uita de odihnă. Opt ore de somn sunt esențiale. Drumurile trebuie recompensate prin odihnă. Împarte echilibrat timpul, atât pentru drumuri, cât și pentru persoanele apropiate care apelează pentru un sfat și o vorbă bună.

 

Racul își face planuri de viitor

Este timpul să culegi roadele muncii tale. Lucrezi la viitorul tău. Cuvântul la ordinea zilei este PLANUL. Până acum le-ai vizualizat cu ochii minții, acum este timpul să recurgi la planurile scrise, desenate grafic. Este posibil să pui și prima cărămidă, în sensul că pornești la construcția propriu-zisă. Sau este perioada schimbărilor. Timpul materializării unei schimbări cât de mici a sosit. Și odată ce ai făcut un pas pe această cale înseamnă că poți să îți faci mai departe…planuri. Orice schimbare cât de mică sau plan, vizualizat sau materializat, înseamnă evoluție. Și evoluția este benefică, ajută. Planfică totul conștiincios ca și până acum. Mergi în ritmul tău. Nu te impacienta, doar ascultă. Fără impulsivitate. Viitorul este luminos. Comunicarea este punctul tău forte. Dar ai grijă că uneori vorbești mai mult decât trebuie, așa că dozează-ți și alege-ți cu atenție cuvintele, iar de restul se va ocupa Universul!

Leul debordează de energie

Uneori este greu să se țină pasul cu tine. Unii vor abandona barca în care vă aflați împreună tocmai din acest motiv. Pentru că debordezi de energie. Cuvântul la ordinea zilei pentru tine este ENERGIA. Pentru tine cuvântul odihnă nici nu s-a inventat. Chiar dacă ești obosit motivația profesională depășește orice limită fizică. Te implici în activități importante, dar și neimportante. Eviți excesele de orice fel, inclusiv alimentare. Având foarte mult de lucru, uneori și mesele sunt luate …pe fugă. Trebuie să îți faci un program care să includă prioritățile personale, dar și profesionale. Atenție la neatenție, pentru că unii pot să profite. Manifestă prudență inclusiv la cheltuieli deoarece veniturile sunt fluctuante. Ajutorul acordat celorlalți nu trebuie să se facă în defavoarea ta. Și de această data energia trebuie dozată!

Fecioara își exteriorizează gândurile

O perioadă ai evitat, dar acum spui ce gândești. Da, spune lucrurilor pe nume! Cuvântul la ordinea zilei este EXTERIORIZAREA. Un fel de a răbufni. Îți place liniștea, tăcerea, așa că ascultă muzică în surdină! Ascultă! Dar dacă ceva nu îți place, mai devreme sau mai târziu spune. Acum este timpul de a vorbi. Ce simți. Ce deranjează. Ce vrei. Realitatea este că îți faci prea multe griji pentru viitor. Nu trebuie. Viitorul nu există încă. De aceea ar fi bine să trăiești momentul aici și acum. Uiți să trăiești prezentul cu gândul la viitor. De această dată exteriorizarea ajută pentru clarificarea unor întrebări care nu și-au primit până acum răspunsul. Nu te lăsa copleșit(ă) de temeri. Eși un foarte bun organizator și poți la fel de bine să gestionezi și situațiile nedorite din viața ta. Nu uita că totul depunde de tine. Detașează-te, controlează-te și orienteză-te spre planuri frumoase pentru azi, dar și pentru mâine. Stai de vorbă cu tine și o să fie bine! Vei descoperi lucruri minunate și mai ales, pe tine!

Balanța trebuie să manifeste prudență

Chiar dacă ești o persoană cerebrală, echilibrată, întotdeauna cu temele făcute, un pic de prudență nu strică. Ai teme restante și cauți să le reașezi după priorități. Cuvântul la ordinea zilei pentru tine este PRUDENȚA. Paza bună trece primejdia rea. Trebuie să îți păstrezi cumpătul, pentru că ai tendința să sancționezi și cea mai mică greșeală a celor apropiați. Noroc că ei te cunosc și te iubesc tocmai pentru faptul că spui lucrurile pe nume, dar cu un farmec personal unic, inimitabil, original. Vei avea mai multe dialoguri în plan socio-profesional. Atenție la propunerile de a te implica în diferite proiecte de anvergură, chiar și în cele cu caracter umanitar. Manifestă vigilență. Continuă să analizezi tot ce apare nou. Și meditează, vizualizează. Vezi ceea ce îți dorești din profunzimea inimii și reușita este de partea ta. Vrei să se rezolve o problemă nesoluționată de mult? Cum? Simplu. Cum te-ai simți dacă ai auzi că totul este rezolvat? Dacă tresaltă inima de bucurie înseamnă că așa va fi… Se va rezolva!

Scorpionul are nevoie de muncă

Pentru a exista are nevoie de regenerare. De aceea cuvântul pentru el la ordinea zilei este MUNCA. Ascultă, dar ultimul cuvânt îi aparține, indiferent dacă este vorba despre casă sau de serviciu. Prin eforturi susținute, scorpionul va obține succesul și prosperitatea. Apreciat, remarcat, stimat. Realizat în planul socio-profesional, munca îi aduce numai satisfacții. Munca înnobilează. Și așa este și în cazul Scorpionului. Prin munca renaște. Începe o viață nouă, plină de bucurie, armonie și pace. La orizont se întrevăd zile luminoase, trecutul este în urmă și așa cum îi este numele … a trecut! Și în planul casei și familiei pornești la un nou drum. Acesta îți aduce liniștea mult dorită. Ești un bun cunoscător al ființei umane, așa că în fața ta nimic nu rămâne ascuns. Ai capacitatea de a vedea și de a simți mai mult decât spui. Așa că aveți grijă și alegeți cu atenție cuvintele în preajma unui scorpion!

Săgetătorul este precaut

Ești o persoană interiorizată dar, dacă ești întrebat, răspunzi. Este perioada ideală dialogului. Alege și de această dată cu atenție cuvintele. Iar pentru tine cuvântul la ordinea zilei este PRECAUȚIA. Este perioada planurilor de viitor. Te gândești la călătorii îndepărtate, dar, deocamdată, pot fi doar la nivel de idee. Pentru că ești precaut și în acest sens. Nu pornești la drum dacă nu știi că acesta este sigur pentru tine. Iar aceasta nu este încă o țintă. Până una, alta, poți călători…cu gândul. Îți place noul dar nu și aventura. Totul pentru tine este calculat, chiar și drumurile zilnice. Elimină teama și viitorul tău va fi minunat și mai luminos decât crezi. Oricum, precauțiile suplimentare nu strică. Paza bună trece primejdia rea! Manifestă prudență, atenție și ai încredere în tine. Cu eforturi constante și ținte bine stabilite, nimeni și nimic nu îți va sta în cale!

Capricornul are motivație

Este perioada în care ai prins puteri. Tragi linie și o iei de la capăt. Căldura de afară te-a determinat să mergi mai încet și chiar să bați pasul pe loc. Imediat ce simți briza vântului și energia își face simțită prezența în viața ta. Vei reuși inclusiv în plan financiar, din munca proprie sau de la ceilalți, apropiați sau din diferite colaborări. Ai motivația de a te mobiliza să faci ceea ce îți place. Așa că pentru tine cuvântul la ordinea zilei este MOTIVAȚIE. Numai că trebuie să fii atent și să analizezi orice pas pe care urmează să îl faci. Nu uita de legea a dărui și a primi. Nu primești nimic fără a dărui tu însuți ceva, inferent că este vorba despre muncă peste program, eforturi susținute. Mergi pe o linie dreaptă, privește doar înainte. Chibzuiește cheltuielile înainte de a recurge la ele. Și aceasta deoarece trebuie să existe un echilibru în tot și în toate. Axează-te pe latura pozitivă a vieții și vei avea numai de câștigat.

Vărsătorul caută parteneriate

Ești persoana care caută, în permanență, apreciere, de la ceilalți. Cauți parteneriate. Și apoi le închei, cu ușurință. Cuvântul pentru tine la ordinea zilei este PARTENERIATUL. Întotdeauna ai fost de părerea că ”unde-s doi puterea crește”. Și ai dreptate. Pentru tine, reușita este asigurată dacă ai audiență. Un bun orator, atunci când vorbești lumea se uită la tine cu ”gura căscată”, la propriu și la figurat. Farmecul tău personal încântă. Este perioada ideală pentru a te manifesta în deplinătatea capacității tale actoricești. Mai ales că întotdeauna se vor găsi și …spectatorii. Partenerii pot fi părinții de acasă, colegii de la școală sau serviciu, potențialii clienți ș.a. Schimbările îți bat la ușă. Nu uita să le deschizi! Numai că nu uita să alegi grâul de neghină, binele de rău, pentru că se vor găsi și ”binevoitori” care sub aparențele parteneriatului nu îți pot dori, în totalitate, binele. Analizează totul și va fi bine!

Peștii continuă să învețe

Timpul școlii se apropie cu pași repezi. În permanență ai ceva de învățat, fie că mergi la școală, fie că stai acasă. Mereu adaugi un condiment nou la viața de zi cu zi. Verbul tău caracteristic în această perioadă este A ÎNVĂȚA. Dispui de o foarte bună capacitate de analiză a firii umane și ești un fin observator, chiar și de pe margine. Spui lucrurilor pe nume, dar într-o manieră educată, elegantă, unică. Autodidact din fire, școala reprezintă pentru tine doar un instrument de a crește profesional. Continui să cercetezi tot ce vezi pe stradă, acasă sau la serviciu. Vor încerca unii să te ademenească cu propuneri mărețe, dar nu ești genul care să te arunci spre ceva. Nu te grăbi cu deciziile. Lasă pe mâine ce poți face azi. Pentru că și mâine este o zi. Între timp încearcă să înțelegi semnalele organismului. Dacă ești obosit dormi, dacă  îți este foame, mănâncă! Îngrijește-te și nu uita că fiecare dintre noi este UNIC!

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply