Get this Widget

Ikea se mută în centru

0

Ikea își schimbă strategia și anunță intenția de a investi în următorii trei ani 400 de milioane de euro (448 de milioane de dolari) în Franţa. Investiția urmărește construirea de noi magazine în centrul oraşelor.

Ikea se mută în centru, modificându-și astfel modelul de business pe fondul creşterii concurenţei şi al preferinţei consumatorilor de a comanda mobilă online de acasă în loc să se deplaseze până la periferia oraşelor.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume este renumit pentru marile sale magazine cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi amplasate la marginea oraşelor.

Walter Kadnar, șeful Ikea Franța, a prezentat noile planuri ale grupului suedez într-un moment în care Ikea a inaugurat în Paris, în districtul Madeleine, primul său magazin din centrul unui oraş, parte a unei strategii care vizează adaptarea companiei la modificarea obiceiurilor de consum şi la creşterea vânzărilor online.

Franţa este a treia mare piaţă a Ikea, după Germania şi SUA. Ikea are 10.184 de angajaţi în Franţa, unde în anul fiscal 2017-2018 a realizat vânzări de 2,829 miliarde euro, în creştere cu 3% comparativ cu anul fiscal precedent.

Autor: Victoria Preda
Foto: Ikea Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply