Get this Widget

Ikea testează închirierea de mobilă în 30 de țări

1

Ikea testează închirierea de mobilă în 30 de țări. Tranziţia Ikea spre un model de economie circulară apare ca un răspuns la faptul că generațiile tinere sunt tot mai conștiente de faptul că trebuie redus impactul asupra mediului.

Compania suedeză vrea să să se îndepărteze de vânzarea de produse de mobilă low-cost care sunt ulterior aruncate și testează acum noi oprtunități de business prietenoase cu mediul înconjurător.

Programul de închiriere de mobilă a fost lansat în luna februarie și urmează să fie extins pe 30 de pieţe.

Testarea oportunităţilor de închiriere este una din modalităţile prin care vrem să punem în practică strategia noastră de transformare. Modificările climatice şi consumul nesustenabil se numără printre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea noastră“, a declarat Jesper Brodin, directorul general al Ingka Group, compania care deţine cea mai mare parte din magazinele Ikea.

Reprezentanții grupului suedez au explicat că Ikea a început deja să testeze diferite proiecte de închiriere de mobilă în Olanda, Suedia, Elveţia şi Polonia, şi intenţionează să extindă testele la 30 de pieţe începând de anul viitor.

În plus, compania analizează posibilitatea implementării în Suedia şi Elveţia a unui program de furnizare de mobilă către companii pe bază de abonament, în timp ce în Olanda testează un pachet de închiriere de mobilă pentru studenţi în parteneriat cu o asociaţie locativă.

Proiectele Ikea vin ca răspuns la cerințele clienților tineri vor să îşi reducă impactul asupra mediului, preferând să închirieze o gamă largă de articole, de la haine la automobile, în loc să le cumpere.

Autor: Victoria Preda
Foto: Ikea Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Ikea se mută în centru - Ordinea Zilei

Leave A Reply