Get this Widget

În vizită la chirurgul estetician: Dr. Viorel Cotea vorbește despre operațiile care se pot face în sezonul cald

0

Atunci când decidem să ne supunem unei intervenții de chirurgie estetică, este important să alegem cu mare grijă perioada în care o facem.Trebuie să avem în vedere faptul că orice operație necesită o perioadă de recuperare, așa că e bine să ne luăm o marjă de timp pentru a putea trece peste toate efectele acesteia.În plus, sunt intervenții care impun utilizarea post operatorie a unor garments-uri compresive. Și nu este prea plăcută purtarea acestora atunci când termometrele indică temperaturi caniculare.

Și pentru că am intrat în sezonul cald, l-am rugat pe  dr. Viorel Cotea, medic chirurg estetician  să ne explice care sunt operațiile estetice pe care este de preferat să le facem vara. ”Toate operațiile sunt indicate în sezonul de vacanță, dacă aceasta este în lunile de vară. Sigur că, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, o vacanță sau revenirea acasă, în Republica Moldova, putem să fixăm din timp vacanța după posibilități, în sezonul cald sau rece.Totuși, nu ar fi bine să solicităm vara operațiile care necesită utilizarea post operatorie a unor garments-uri compresive, costume, pantaloni, bustiere cu mâneci, ce acoperă pielea, pe o suprafață mare, în sezonul cald”, a spus dr. Cotea.

Medicul a nominalizat intervențiile legate de abdomen, coapse, picioare, față. “Abdomenoplastie, liposucție, care necesită anumite haine compresive denumite garments-uri sau bandaje speciale, ce se utilizează postoperator. Iar în cazul liftingului facial sunt utilizate măștile faciale, de asemenea, dintr-un material elastic. Liposucția este o procedură chirurgicală, ca și abdominoplastia, liftingul facial, mamoplastia de reducție. Se poate interveni, la cerere, desigur, în anumite zone ale corpului precum coapse, șolduri, cel mai frecvent. Sunt solicitate și zonele precum  talie și abdomen, brațe, genunchi, în partea interioară, pieptul. De exemplu, bărbații solicită frecvent operația de ginecomastie (zona pieptului). Liposucția poate avea loc la glezne, la bărbie (o bărbie dublă), la obraji și zona gâtului. În orice zonă a corpului ar avea loc intervenția sunt necesare garments-uri compresive care în sezonul cald adaugă mai multă căldură și rezultă disconfort fizic și psihologic”, a explicat dr. Viorel Cotea.

Trebuie menționat că intervențiile de mai sus sunt posibile, la cererea pacientului, și în timpul verii, doar că implică un grad crescut de disconfort. ”În perioada de vară  se pot face toate celelalte intervenții care nu necesită așa de multe bandaje. Rinoplastia de exemplu. Aici, se aplică un ghips special, deosebit de fin. Blefaroplastia. Dar trebuie să purtăm în acest caz ochelari pentru protecție de soare. În cazul operațiilor la sâni, este utilizat, un bandaj stabilizator care fixează implantul și o bustieră, după intervenția chirugicală. Acestea înlocuiesc sutienul utilizat zilnic anterior operației. Garments-uri-le sunt deosebit de fine, dintr-un material care permite pielii să respire. Până la urmă, medicul chirurg estetician sau plastician poate face orice operație de înfrumusețare vara, dacă pacientul ascultă indicațiile și respectă conduita posoperatorie”, a punctat specialistul.

Autor: Ștefania Enache

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply