Get this Widget

Informații cheie despre simulările examenelor naționale

0

Ministerul Educației Naționale (MEN) a aprobat calendarul organizării simulărilor examenelor naționale, disciplinele la care elevii vor susţine examen, precum şi lista temelor (materia) din care vor fi formulate subiectele.

Ordinul ministrului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial, prevede că și elevii claselor a VII-a și a XI-a, respectiv a XII-a seral/ frecvenţă redusă vor participa la aceste simulări.

MEN a stabilit că simularea Evaluării Naţionale va avea loc pe 11 martie, la Limba şi literatura română, și pe 12 martie la Matematică. Pe 13 martie este programată simularea la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 22 martie.

În ceea ce priveşte simularea Bacalaureatului, pe 18 martie elevii de liceu vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, 19 martie – limba şi literatura maternă, 20 martie – proba obligatorie a profilului, 21 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a). Rezultatele vor fi afişate pe 29 martie.

Disciplinele la care se dă examen

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt: Limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale), Matematică.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a sunt: Limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, Matematică şi Istorie. Disciplinele la care se organizează simulare de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a sunt: Limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva OZ
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply