Get this Widget

Informații utile pentru îngrijitorii de persoane vârstnice din Austria

0

ITM Argeș vine în sprijinul cetăţenilor români care optează să lucreze ca îngrijitori de persoane vârstnice în Austria, oferind o serie de informații utile.

Pentru cetăţenii români care optează să lucreze ca îngrijitori de persoane vârstnice în străinătate este necesar ca, înainte de plecarea din ţară, să se informeze cu privire la condiţiile de muncă oferite de agenţii de plasare români sau străini.

De asemenea, este foarte important ca aceştia să cunoască forma de angajare din statul de destinaţie, cu toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia acelui stat.

Pe teritoriul statului austriac, îngrijitorii de persoane îşi desfăşoară activitatea în baza unor ”contracte de organizare” încheiate cu agenţia intermediară, dar ca persoane fizice autorizate, ceea ce nu le conferă drepturile ce ar decurge dintr-un contract de muncă.

O sursă de informare pentru condiţiile de muncă pe teritoriul statului austriac este site-ul Ambasadei României în Republica Austria (viena.mae.ro), unde se găsesc informaţii referitoare la reglementarea activităţii ca lucrător independent şi alte informaţii utile despre dreptul muncii în Austria, încetarea raportului de muncă, prevederi pentru părinţi şi copii, asigurarea de şomaj, legea generală privind asigurările sociale, taxe si scutiri de taxe, legislaţia fiscală, reprezentarea lucrătorilor la întreprindere/instituţie.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate, pe site-ul inspectoratelor teritoriale de muncă se găsesc informaţii utile privind munca în străinătate prin intermediul agenţilor de plasare forţă de muncă.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply