Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

INIȚIATIVĂ BNS:Toți angajații din România pot beneficia de un instrument juridic pentru recuperarea în instanță a pierderilor salariale suferite după 1 ianuarie

0

Blocul Naţional Sindical (BNS) pune la dispoziția angajaților din România, care doresc să-şi recupereze în instanță pierderile salariale suferite începând cu 1 ianuarie 2018, un nou instrument juridic. Organizația sindicală vine astfel în sprijinul celor care vor să înceapă demersurile pentru revendicarea unor drepturi financiare luate abuziv de statul român prin adoptarea unor acte normative în domeniul salarial sau fiscal.

“Din punctul nostru de vedere trei acte normative, toate adoptate în 2017, au condus la reducerea veniturilor nete ale salariaților, începând cu 01.01.2018, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Ordonanța 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și Ordonanța 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative,  ultimele două afectând întreaga piață a muncii”, declară Dumitru Costin, președintele BNS.

Estimările organizației sindicale indică faptul că aproape 50.000 de angajați din sectorul public sunt afectați în mod direct de experimentele fiscale și cele de politică salarială practicate de actuala coaliție, iar peste 2 milioane de lucrători din mediul privat sunt deja victime sigure ale aceluiași model păgubos de fiscalizare a muncii.

Blocul Național Sindical, consecvent cu propriile sale angajamente față de membri săi de sindicat, a pregătit un pachet de informații juridice și formulare standardizate, oferind astfel asistență celor care au nevoie de sprijin în viitoarele lor confruntări juridice cu Statul sau cu angajatorii privați.Din păcate, la doar câteva luni de la momentul în care BNS semnala public riscurile de reducere a  veniturilor salariale, ca urmare a adoptării celor trei acte mai sus menționate, azi numărăm victimele în rândurile angajaților din România, societatea romanească se confruntă, în continuare, cu o atitudine cinică și suficientă din partea guvernanților care, într-un mod absolut halucinant, trec la capitolul “pierderi colaterale” angajații care, din vina politicilor publice practicate de actuala coaliție,  înregistrează pierderi din salariile nete. Realitatea este îngrijorătoare, iar artificiile fiscale continuă într-un ritm alarmant, prin Ordonanțe de Urgență validate de Guvern, apărute și schimbate de pe o zi pe alta, în ultimele 2 zile, în mai puțin de 48 de ore au fost transmise 4 variante complet diferite ale unui proiect de OUG pentru modificarea Codului Fiscal, fără evaluări de impact cuvenite și fără aplicabilitate reală. Ca atare, având în vedere dinamica și consecințele sociale ale acestui subiect, Blocul Național Sindical se va implica în mod activ în susținerea tuturor inițiativelor sau proiectelor publice care au scopul de a ordona, într-un firesc modern și european, relațiile de muncă dintre angajat și angajator.Proiectul BNS de asistență juridică standardizată este pus la dispoziția tuturor salariaților români afectați de caruselul ordonanțelor de urgență meschine care au transformat munca din România în cea mai fiscalizată din toată Europa. Și, peste toate acestea, foarte mulți salariați, fără să beneficieze de o argumentație rezonabilă și legală, primesc la sfârșitul lunii mai puțini bani pentru aceiași muncă depusă”, precizează liderul BNS.

Cum se procedează?

Instanta competentă la care se pot depune cereri pentru diferențele de sume cu care au scăzut salariile nete ale dumneavoastră, ca urmare a aplicării OUG 79/2017, este Tribunalul unde aveți domiciliul sau locul de muncă.
Blocul Național Sindical vă poate pune la dispoziție un model de acțiune în justiție pe care o puteți depune la Tribunalul unde aveți domiciliul, însoțită de copie a fluturașilor de plată a drepurilor salariale (sau altă dovadă a plății) aferente lunilor decembrie 2017 și respectiv ianuarie 2018, pentru a putea face dovada diminuarii valorii nete a salariului. De asemenea ar fi util să depuneți și o copie a contractului individual de muncă sau acte adiționale ale acestuia.
Membrii de sindicat BNS vor putea depune acțiunile în instanță prin sindicatele de care aparțin, iar cei care nu sunt membri de sindicat vor putea depune aceste acțiuni în mod individual.
Autor:Ștefania Enache
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply