Get this Widget

Innova Capital a preluat Optical Network și Optiplaza. Tranzacția a fost gestionată de CMS

0

Echipa de avocați ai biroului CMS a asistat fondul de investiții Innova Capital cu privire la preluarea a doi dintre cei mai importanți jucători de pe piața de optică medicală din România: Optical Network și Optiplaza.

Optical Network și subsidiarele sale dețin o rețea națională de 55 de magazine, operate sub două brand-uri, OPTIblu (gama de produse premium) și Klarmann (produse și servicii pentru toate bugetele), fiind prezente și pe piața angro de vânzare de ochelari.

Optiplaza deține două rețele la nivel național – Optiplaza și Optica Express – cu 42 de magazine de optică medicală, oferind o gamă largă de produse și mărci. De asemenea, compania comercializează produse optice prin intermediul site-ului său.

Ambele tranzacții sunt în prezent evaluate de către Consiliul Concurenței și vor fi finalizate după aprobarea lor de către autoritate.

Cele două achiziții au implicat o asistență juridică complexă, care a necesitat o cunoaștere în profunzime a mediului juridic local și o vastă expertiză internațională, două dintre cele mai valoroase atuuri ale echipei CMS. Tranzacțiile au fost conduse de Graham Conlon (Partner, Co-Head al Practicii Internaționale de Private Equity la nivel de CEE/CIS) și Rodica Manea (Partener), cu sprijinul unei echipe extinse de avocați, printre care: Claudia Nagy (Senior Associate), Elena Andrei (Associate), Felicia Birleanu (Associate), Alexandru Dumitrescu (Associate), Simona Strava (Associate), Călin Vasile (Associate), Alexandru Trandafir (Lawyer) și Cristina Ciomoș (Lawyer).

Fondul de investiții Innova Capital va continua planurile de dezvoltare ale celor 2 companii, care includ diversificarea ofertei de produse și servicii și extinderea rețelei actuale de retail și distribuție. Informații mai detaliate despre strategia și planurile fondului în acest sector vor fi prezentate odată ce tranzacțiile vor fi finalizate, după aprobarea Consiliului Concurenței.

Autor: Victoria Preda
Foto: CMS/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply