Get this Widget

Inspecția Muncii este cu ochii pe REVISAL

0

Inspecţia Muncii este cu ochii pe REVISAL, în condițiile în care angajatorii trebuie să transmită în aceste zile modificările contractelor individuale de muncă în urma majorării la 1 ianuarie 2019 a salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat în Inspecţia Muncii, atenționează că transmiterea în REVISAL trebuie făcută în termen de 20 de zile lucrătoare, termen care se scurge de la 1 ianuarie 2019. “Avertizăm agenţii economici că transmiterea în Revisal a modificărilor contractelor individuale de muncă, survenite în urma majorării salariului minim brut pe ţară garantat în plată, trebuie făcută în termen de 20 de zile lucrătoare, calculate începând cu 1 ianuarie 2019”, a punctat inspectorul general de stat.

Și companiile din construcții trebuie să opereze urgent modificarea contractelor individuale de muncă, din cauza măsurii stabilirii salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în domeniul construcţiilor, la suma de 3.000 de lei. “Considerăm că această măsură va diminua considerabil fenomenul muncii subdeclarate (neevidenţierea, în documentele contabile, a unei părţi din salariul acordat), care are incidenţă mare în acest sector de activitate şi este un fenomen cu efecte negative atât asupra lucrătorilor cât şi asupra mediului de afaceri, prin concurenţa neloială practicată. Această măsură se aplică tuturor salariaţilor încadraţi la angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul construcţii”, a mai spus Bratu.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply