Get this Widget

“Întoarcerea de la târg”, una dintre primele reprezentări ale temei CARUL CU BOI în cadrul creaţiei marelui Nicolae Grigorescu

0

CARUL CU BOI este una dintre temele care apar obsesiv în creatia lui Nicolae Grigorescu, artistul iubind atât de mult această temă, încât dintr-un total de aproape 3.000 de picturi, câte îi sunt atribuite de experți, aproximativ 300 sunt reprezentări ale temei carului cu boi, sub diferite forme.

Artmark le-a pregătit iubitorilor de artă o surpriză de proporții, la licitația de grafică din 20 noiembrie fiind prezentată și o schiţă în creion a unui car cu boi, denumită “Întoarcerea de la târg” (preț de pornire € 1.000), care ar putea fi una dintre primele reprezentări ale temei în cadrul creaţiei marelui maestru.

Licitaţia de “Grafică, inclusiv o selecție din colecția academicianului Alexandru Balaci” prezintă lucrări ale unor maeştri precum Rembrandt, Goya, Cranach, Dürer sau mai modernii Picasso, Braque, Dali, Chagall, Matisse, Miró, Cézanne, Renoir, Manet.  Acestora li se alătură creaţiile celor mai abili artişti români în arta desenului: Grigorescu, Aman, Pallady, Petraşcu, Ressu şi mulţi alţii.

Expoziţia licitaţiei poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă până pe data de 20 noiembrie.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Artmark 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply