Get this Widget

Învață să pregătești Alcazar, prăjitura pe care și cei mai fandosiți musafiri o vor adora

0

Prăjitura Alcazar este un desert la care mulți iubitori de dulciuri visează, dar pe care multe doamne nu prea se încumetă să o pregătească de teamă că nu le va reuși preparatul. Rețeta propusă de mine este simplu de urmat și vă asigur că dacă respectați toți pașii, la final o să vă delectați cu o prăjitură Alcazar minunată.

Ingrediente pentru foi:

  • 10 ouă
  • 300 gr. de făină 000
  • 300 gr. de zahăr(pudră)
  • 40 ml. de ulei
  • 150 gr. de miez de nucă (măcinată)
  • o esență de vanilie

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenuriri, iar albușurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Ne oprim atunci când obținem o spumă densă și lucioasă. Gălbenușurile se mixează cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, iar când amestecul a devenit o cremă groasă, vom adăuga treptat esența.

Ulterior vom pune și uleiul, pe care îl adăugăm treptat.

Mare atenție! După ce am mixat bine gălbenușurile cu ingredientele menționate mai sus, adăugăm albușurile. Trebuie să avem grijă să respectăm acești pași și niciodată să nu adăugăm crema de gălbenușuri în albușuri. Când adăugăm albușurile, amestecăm ușor, amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Din compoziția rezultată vom putea obține 4-5 foi coapte în tava normală a aragajului. Numărul foilor depinde de cât de subțiri le faceți.

Înainte de a pune compoziția în tavă, o vom acoperi cu hârtie specială pentru ca aluatul să nu se prindă sau să se ardă ( este indicat să punem mai multe foi de hârtie, cam 3-4). Peste hârtie, vom întinde compoziția, pe care o nivelăm cu un cuțit cu lama lată sau cu o spatulă specială, cu mare atenție pentru a nu rămâne găuri de la bucățile de nucă mai mari.

Foile se coc la foc potrivit (170-180 grade) în jur de 10 minute. Mare atenție! Foile se rumenesc foarte repede. Foile sunt gata atunci când sunt rumenite pe margine.

Ingrediente pentru crema ganache:

  • 300 ml. de friscă ( cu minimum 30% grăsime)
  • 300 gr. de ciocolată (cu 30-40% cacao)

Mod de preparare:

 Smântâna pentru frișcă se pune într-o oală și se pune pe foc. Atunci când este pe punctul de a fierbe, trebuie adăugată ciocolata. Vom lua oala de pe foc și vom amesteca energic până se topește toată ciocolata.

Crema obținută o lăsăm peste noapte la frigider. Este nevoie să stea la rece minimum trei ore. Este important ca această cremă de ciocolată să fie foarte bine răcită înainte de a o mixa. Pentru a deveni aerată și cremoasă, crema ganache de ciocolată trebuie mixată foarte bine. Prin acest procedeu capătă ținută, o putem pune în forme și o putem modela. Ganache-ul nebătut rămâne cleios și ușor fluid, oricât este de rece.

Ingrediente pentru crema de frișcă:

  • 300 ml. de frișcă lichidă
  • 100 gr. de nucă măcinată

Mod de preparare:

 Se mixează frișca până devine o cremă groasă și se adaugă nuca măcinată.

Pentru o prăjitură Alcazar “ca la carte” mai aveți nevoie de un borcan de gem de vișine sau ceva acrișor.

Cum “construim” prăjitura Alcazar 

Pe o tavă din carton punem prima foaie, o ungem cu crema ganache adăugând un strat subțire de gem, punem cea de-a doua foaie și o îmbrăcăm cu cremă de frișcă și nucă. Punem a treia foaie, peste care adăugăm crema de ganache, iar pe a patra foaie punem crema de frișcă. La final, adăugăm și cea de-a cincea foaie. Îmbrăcăm prăjitura în folie alimentară și o lăsăm peste noapte la frigider.

Dimineață, vom decora preparatul după preferință.

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply