Get this Widget

Învață să prepari un scrub în funcție de tipul tenului

0

Învață să prepari un scrub în funcție de tipul tenului. După temperaturi ridicate și soare activ, în sezonul rece al anului, pielea feței are nevoie de îngrijire specială, pentru că se usucă și trebuie restaurată. Ea devine deosebit de sensibilă și o ușoară adiere de vânt rece poate provoca iritații.

Pentru a reduce gradul de sensibilitate, alegeți  produsele cosmetice cu o atenție deosebită. Compoziția lor trebuie să conțină ingredientele necesare și benefice pentru sporirea proprietăților protectoare naturale ale pielii și păstrarea peliculei lipidice protectoare. De exemplu, uleiul de migdale, asigură hrană și protecție datorită conținutului de acid oleic nesaturat, identic cu lipidele pielii.

De asemenea, acordați o atenție deosebită saturației pielii cu vitamine active A, C, E, care sunt absente în sezonul rece. Este recomandat să începeți programe mai profunde de curățare, cum ar fi peeling care trebuie evitate în timpul verii.

De ce le evităm în sezonul estival? Deoarece, astfel de programe pot provoca pigmentarea și alte consecințe ale expunerii la lumina directă a soarelui.

Dacă pielea nu are o sensibilitate crescută, atunci întreaga gamă de produse de curățare se potrivește: de la apă micelară la geluri.

CITIȚI ARTICOLUL COMPLET PE MEDICA ESTETICA

Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply