Get this Widget

Investiția Daimler de sute de milioane euro

0

Germanii de la Daimler, prin subsidiara Star Assembly, au demarat oficial, la Sebeș, producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Pentru realizarea acestui proiect, Daimler a investit în construirea a două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 de metri pătrați.

Extinderea producției de cutii de viteze la Sebeș subliniază importanța, flexibilitatea și performanța ridicată a centrelor de producție din România în cadrul rețelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeș joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generație către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil și eficient”, spune Frank Deiss, Director Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars.

La ora actuală, transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul rețelei de producție Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, în Germania și la fabrica Star Assembly din Sebeș, România.

Produsele fabricate la Sebeș ajung în toată lumea

Produsele fabricate la Sebeș ajung în toată lumea. “Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens și am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul și investițiile grupului Daimler în ceea ce privește dezvoltarea locațiilor din România, de la Sebeș și Cugir, reprezintă o puternică declarație de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită și devotată, precum și o recunoaștere a muncii remarcabile”, spune Klaus Eichhorn, Director General Star Transmission și Star Assembly.

3.000 de angajați în Sebeș și Cugir

3.000 de angajați români lucrează în unitățile de producție Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir.

Cele două fabrici din România sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars.

În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu.

La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire.

Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Daimler, al doilea exportator din România

Grupul german Daimler este al doilea mare exportator din România dupa Dacia și în top zece companii după cifra de afaceri. Star Assembly a avut o cifră de afaceri de 7,3 miliarde lei în 2017 și un profit net de 246 milioane lei.

La rândul său, Star Transmission a avut afaceri de 303 milioane lei în 2017 și un profit net de 34,9 milioane lei.

Compania germană, prin cele doua filiale din Romania, Star Transmission  si Star Assembly a investit sute de milioane de euro în România. Doar proiectul de la Sebeș a atras până acum în jur de 600 milioane de euro.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Daimler

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply