Get this Widget

Investiție de 90,5 milioane euro. IMMOFINANZ a achiziţionat opt parcuri de retail în Slovenia, Serbia şi Croaţia

0

IMMOFINANZ a achiziţionat opt parcuri de retail în Slovenia, Serbia şi Croaţia, continuând expansiunea parcurilor sale de retail sub brandul de succes STOP SHOP. Preţul de achiziţie este de aproximativ 90,5 milioane euro.

Proprietăţile nou achiziţionate sunt închiriate în întregime, generând venituri anuale din închirieri de aproximativ 7,2 milioane euro, ceea ce reprezintă un randament brut de 8,0%. Aceste tranzacţii cresc portofoliul STOP SHOP al IMMOFINANZ la 80 de locaţii în nouă ţări, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 576.000 mp şi o valoare totală de aproximativ 800 milioane EUR.  Achiziţii viitoare sunt in curs de evaluare, şi două centre STOP SHOP în Polonia şi Serbia se află în faza de dezvoltare.

Aceste achiziţii ne consolidează poziţia de lider european ca operator pe segmentul de parcuri de retail şi, cu privire la Croaţia, marchează intrarea noastră pe o nouă piaţă de retail a Uniunii Europene, element foarte atractiv pentru chiriaşii noştri internaţionali. Aceste oportunităţi de investiţii sunt atractive  prin prisma  locaţiilor bune, istoricului excelent,  concurenţei locale favorabile şi mixului solid de chiriaşi. În plus, randamentele care se pot obţine pe aceste pieţe vorbesc de la sine.Obiectivul nostru este de a creşte numărul de centre STOP SHOP la peste 100 – prin achiziţii suplimenare, precum şi prin proiectele noastre de dezvoltare ”, a spus despre tranzacţie Dietmar Reindl, COO al IMMOFINANZ.

Procesul de achiziţie pentru majoritatea locaţiilor se aşteaptă să fie finalizat până la finalul lui 2018. Preţul de achiziţie va fi finanţat intern din lichidităţile companiei.

Autor: Victoria Preda
Foto: IMMOFINANZ

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply