Get this Widget

Invictus 2018 : Românii au câștigat două medalii de aur, una de argint şi una de bronz

0

Miliarii răniţi în diverse teatre de război participă, în perioada cuprinsă între 20 şi 27 octombrie, la Jocurile Invictus 2018 de la Sydney. Echipa României, formată din 15 sportivi, a cucerit vineri două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Eugen Pătru a câștigat medalia de aur în proba individuală la tir cu arcul olimpic, după ce l-a învins în finală pe italianul Fabio Tomasulo cu 7-1.

Câteva ore mai devreme, echipa compusă din Ionuţ Butoi, Augustin Pegulescu şi Dorin Petru a obținut prima medalie de aur, în proba de tir cu arcul compound. În finala pe echipe, România a învins Australia (279-269).

De asemenea, echipa format din Dănuţ Nicola, Ion Pârvu, Eugen Pătru a obţinut argintul în proba de tir cu arcul olimpic, după ce a fost învinsă în finală de Italia cu 6-4.

Dorin Petruţ a obţinut bronzul în proba de tir cu arcul compund, după ce l-a învins în finala mică pe australianul Garry Robinson cu 138-137.

Prima medalie a României la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, una de bronz, a fost adusă de Dumitru Paraschiva în proba de canotaj în sală.

La Jocurile Invictus participă 500 militari din 18 ţări.

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply