Get this Widget

Jurnalul Aurorei Serafim, despre copii fără mame și mame fără copii

0

Cititorii au posibilitatea să o redescopere pe scriitoarea și jurnalista Sidonia Drăgușanu, una dintre personalitățile feminine marcante ale României. Impresionanta operă pe care Sidonia Drăgușanu ne-a lăsat-o moștenire este readusă în actualitate, cărți care au făcut istorie la momentul primei lor apariții fiind reeditate pentru ca și publicul de astăzi să se poată bucura de ele.

Jurnalul Aurorei Serafim”, romanul scris în 1957 și despre care criticii afirmă că este cea mai bună carte a prozatoarei, a fost reeditat de Editura Hoffman după mai bine de 60 de ani de la prima sa apariție.

“-Ascultă, tată, toate mamele mor?

-Unele mor… altele nu…

-Mama noastră a fost unele sau altele?

-Nici unele, nici altele!”

Este un dialog între un tată și gemenii lui, de 5-6 ani, care ar fi amuzant dacă nu ar ascunde de fapt o dramă. Tatăl, incapabil să-și revină după moartea soției, ascunde de copiii lui până și fotografia mamei lor dispărute și refuză să le vorbească despre ea, crezând că astfel îi ferește de durerea pe care numai el o simte. Situația îi scapă de sub control când copiii ajung la grădiniță și o cunosc pe „tovarășa educatoare” Aurora Serafim, o femeie care nu are pe nimeni în afara năzdrăvanilor copii din grupa mijlocie, pe care însă nu are voie să-i iubească mai mult decât cere fișa postului. Iar totul se petrece în „Jurnalul Aurorei Serafim”.

Povestea Aurorei Serafim este drumul solitar al unei femei tinere, cu o copilărie și tinerețe marcate de lipsuri și tristețe, spre o maturitate împlinită de iubire. Oscilând între lacrimi și umor, romanul Sidoniei Drăgușanu este rupt din viețile multora dintre noi, așa cum erau toate scrierile ei. Reeditarea operei scriitoarei este o inițiativă a familiei, începută în 2017. Cartea de față, republicată după 60 de ani, se găsește în librării și la chioșcurile de ziare.

Mai multe despre Sidonia Drăgușanu pe www.sidonia.ro.

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply