Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Kaufland trece Prutul și anunță investiții de 100 de milioane euro în R. Moldova. Firma pregătește deschiderea a trei magazine în Chișinău

0

Kaufland, unul dintre cele mai active lanțuri comerciale la nivel european, se pregătește să treacă Prutul. Reprezentanții companiei de retail au anunțat că încep planurile pentru construcția primelor trei magazine în municipiul Chișinău, urmând ca după finalizarea acestora să se extindă și în afara Capitalei Republicii Moldova.

Compania intenționează să investească peste 100 de milioane de euro în primii trei ani de activitate în Republica Moldova și să creeze cel puțin o mie de locuri de muncă în următorii cinci ani. În același timp, în viitor compania planifică să investească câte 30-50 de milioane de euro anual.

Evoluțiile în implementarea proiectului investițional Kaufland în Republica Moldova au fost examinate în cadrul unei întrevederi ce a avut loc la Chișinău. La discuții au participat premierul Pavel Filip, directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl și directorul proiectului în Moldova, Dona Răpciugă.

Șeful Executivului de la Chișinău a încurajat conducerea Kaufland să dezvolte proiectul, accentuând că venirea pe piață a unui investitor atât de important deschide calea și pentru alți investitori străini și sporește competitivitatea operatorilor locali, iar în consecință are de câștigat cetățeanul.

În acest sens, premierul Pavel Filip s-a arătat deschis pentru dialog, fiind convins că temele rămase pe agenda investitorilor vor fi soluționate, inclusiv cu susținerea și expertiza Consiliului Economic.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii de comerț cu amănuntul din Europa, având peste 1250 de magazine deschise în șapte țări, inclusiv România, cel mai apropiat magazin fiind la două ore distanță de Chișinău și anume la Iași.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Kaufland/ Guvernul Republicii Moldova
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply