Get this Widget

KPMG Legal România face o mutare surpriză pe piața avocaturii de business

0

Mutarea surpriză a acestui început de an, pe piața avocaturii de business, o reprezintă  alăturarea experimentaților Vlad Peligrad și Cătălin Oroviceanu echipei KPMG Legal România. Cei doi profesioniști intră în firma care i-a recrutat pe poziția de parteneri coordonatori.

Prin cooptarea celor doi avocați, KPMG Legal România își extinde echipa de Litigii, Corporate, Fuziuni și Achiziții.

Despre Vlad Peligrad

Vlad Peligrad are peste 17 ani de practică juridică în companii internaționale de avocatură, cu o experiență vastă în litigii & arbitraj, proceduri de insolvență, investigații de fraudă și gestionarea crizelor. Expertiza sa de specialitate include asistarea și reprezentarea marilor companii internaționale în toate tipurile de litigii: civile, fiscale, white collar, precum și arbitraje internaționale și locale.

El a fost unicul câștigător al categoriei de Litigii pentru România în „Client Choice Awards 2016” și a fost inclus de „Chambers Global” și „Legal 500” în secțiunile lor de Soluționare a Litigiilor încă din 2015.

Vlad are și o vastă experiență tranzacțională în project finance, proiecte de infrastructură și concesiuni/proiecte de parteneriat public privat, precum și în finanțarea bancară și a tranzacțiilor pe piața imobiliară, acumulată atât în București, cât și în New York.

El are un doctorat în drept și a finalizat masterul în același domeniu în cadrul Facultății de Drept la The George Washington University, Washington, DC.

Anterior, a fost coordonatorul practicii de arbitraj a Clifford Chance din București și a mai lucrat pentru birourile Salans din New York și București. Înainte să se alăture casei de avocatură Salans, Vlad a fost asociat în altă firmă de avocatură a unei companii din BIG4.

Sunt bucuros să mă alătur echipei KPMG Legal și să adaug experiența mea practicii deja dezvoltate a firmei, cu scopul de a dezvolta o echipă de top de avocați de litigii și de a oferi clienților noștri o abordare integrată a proiectelor lor. Alături de consultanții fiscali și de afaceri deja recunoscuți ai KPMG vom asigura clienților noștri cele mai bune servicii de asistență juridică și reprezentare în relațiile lor cu autoritățile și instanțele din România.

Viziunea mea este să oferim clienților noștri nu numai servicii pur juridice, ci mai ales o consultanță strategică. Având profesioniștii și expertiza KPMG alături de noi, ne va ajuta să fim consultantul strategic de care are nevoie clientul, cu o înțelegere clară a industriei, afacerilor și nevoilor clientului, astfel încât să putem oferi servicii juridice adaptate pentru a satisface cel mai bine interesele clienților. Din această perspectivă, scopul nostru este să dezvoltăm echipa locală de litigii și arbitraj pentru clienții din toate sectoarele industriale, dar în special pentru multinaționale și instituțiile financiare locale și internaționale”, a spus Vlad.

Despre Cătalin Oroviceanu

Cătalin Oroviceanu are peste de 17 ani de experiență atât în firme de avocatură locale și internaționale, precum și lucrând pentru un fond de capital privat cu afaceri în România. De-a lungul anilor, el a fost implicat în numeroase tranzacții de fuziuni și achiziții în diferite sectoare economice, reprezentând atât cumpărători, cât și vânzători în timpul proceselor de audit juridic, de negociere și încheiere a contractelor de vânzare-cumpărare, de asociere în participațiune / contracte între acționari și contractelor de management.

Cătălin a efectuat, de asemenea, diverse proceduri de restructurare (fuziuni și divizări) atât pentru investitori străini cât și locali. El publică în mod regulat articole de specialitate și a predat dreptul comercial timp de 10 ani la Facultatea de Drept a Universității din București. Deține un master în drept la Facultatea de Drept a University College London, precum si un doctorat în același domeniu. A fost până de curând coordonatorul departamentului juridic al Abris Capital Partners în Romania. Anterior, a lucrat pentru biroul din București al Clifford Chance, precum si pentru o firmă de avocatură afiliată unei companii Big 4.

 “Aduc o experiență diversificată, câștigată nu numai în firmele de avocatură renumite, ci și în industrie. Îmi place să cred că acest lucru îmi oferă un avantaj unic, deoarece pot să văd lucrurile nu numai din perspectiva avocatului, ci și din perspectiva comercială a clientului. Oamenii care au lucrat cu mine de-a lungul timpului spun că am o abordare practică și orientată spre soluții.

Piața de servicii juridice de Corporate și M&A este foarte competitivă în zilele noastre, cu un număr semnificativ de firme de avocatură care oferă aceste servicii, cu o presiune asupra onorariilor și, uneori, o reducere a calității. Din punctul meu de vedere, KPMG Legal este bine echipat pentru a concura cu succes pe această piață. Afilierea cu KPMG ne oferă un avantaj unic de a putea oferi o abordare holistică și de a furniza servicii integrate (consultanță de afaceri, fiscalitate și servicii juridice) cu un nivel ridicat de calitate, care pot fi benefice clienților și partenerilor de afaceri ai acestora. Conștientizarea dezvoltării tehnologice și poziția față de resursele umane a KPMG Legal (și KPMG în general) sunt alte puncte cheie care, pe termen mediu și lung, vor face diferența în acest mediu în continuă schimbare al serviciilor juridice,”a subliniat Cătălin.

 

KPMG Legal România  are acum cinci parteneri

KPMG Legal România are cinci avocați parteneri conduși de Laura Toncescu, avocat cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul juridic și cu o specializare în servicii financiare. Nicoleta Mihai și Sebastian Olteanu, ceilalți doi avocați coordonatori, completează echipa de management a firmei, concentrată pe coordonarea strategiei echipei de 28 de avocați experimentați.

La KPMG Legal România, încrederea, profesionalismul și excelența sunt în topul listei noastre de priorități. În acest context, sunt încântată că Vlad și Cătălin se alătură echipei noastre și, având în vedere colaborarea noastră din trecut, sunt convinsă că vor contribui cu experiența si calitățile lor profesionale și personale pentru a oferi clienților noștri servicii  unice pe piață,” subliniază Laura Toncescu.

Autor: Ioana Galeș
Foto: KPMG Legal România 
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply