Get this Widget

La Ordinea Zilei: Cărți pe care trebuie să le incluzi în biblioteca ta- NOI de David Nicholls

0

Editura Litera ne propune- La Ordinea zilei- unul dintre romanele nominalizate, în 2014, la premiul Man Booker. NOI de David Nicholls expune într-o manieră specială o problematică des întâlnită:criza vârstei a doua, criza cuplului, criza adolescenței.

Eroul principal este Douglas Petersen de profesie biochemist. În ciuda stângăciei și a manierelor ușor necioplite, el dă dovadă de un simț al umorului care o seduce pe frumoasa Connie, artistă în devenire, și o convinge să se căsătorească cu el.

După un mariaj de trei decenii, Connie îl anunță pe Douglas că se gândește să divorțeze. Iar de aici începe “aventura”. Connie nu se simte în stare să anuleze călătoria în Europa planificată pentru a încuraja înclinațiile artistice ale fiului lor de șaptesprezece ani. Iar Douglas, în adâncul ființei lui, este convins că voiajul le va reaprinde dragostea și îl va ajuta să-și refacă relația cu fiul său. Romanul îl poartă pe cititor prin intermediul personajului principal în mai multe țări. De pe străzile Amsterdamului în faimoasele muzee ale Parisului, din cafenelele venețiene pe însoritele plaje din Barcelona, odiseea lui Douglas Petersen însuflețește bătrâna Europă pe măsură ce el experimentează propria trezire la viață.

New York Times notează că “Nichols jonglează cu tema iubirii pierdute și, poate, regăsite, oferindu-ne un final cu totul neașteptat…”

La rândul său, Entertainment Weekly prezintă cartea ca fiind “un roman grozav… Nicholls este un maestru al relațiilor nuanțate. Este, de asemenea, expert în construirea unei povești inteligente, așa cum a dovedit încă din bestsellerul O zi, romanul sau anterior”.

Carte oferită de Litera.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Litera/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply