Get this Widget

Liceenii români au strălucit la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.I. Mendeleev” 2019

2

Liceenii români au strălucit la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.I. Mendeleev” 2019, reușind performanța de a câștiga trei medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz. Cea de-a 53-a ediţie a competiției s-a derulat în perioada 21 – 27 aprilie 2019, la Sankt Petersburg.

Medaliile de aur au fost obţinute de Emeric Claudiu Ardelean (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Ana Florescu-Ciobotaru și Mircea Raul Bodrogean (elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medaliaţii cu argint sunt Teodora Stan (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Tudor Lile (Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad).

Medalia de bronz a revenit Sandrei Saade, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.

Succesul a fost posibil și datorită celor două profesoare care au coordonat și au însoțit Lotul României. Este vorba despre Daniela Bogdan şi Mihaela Matache.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D.I. Mendeleev” au participat 152 de elevi din 28 de ţări. Competiţia presupune susţinerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Problemele propuse spre rezolvare acoperă cinci secţiuni: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ministerul Educației Naționale
Facebook Comments

Share.