Get this Widget

Mai mulți angajați la serviciile de ambulanță

0

Ministerul Sănătății intenționează să majoreze numărul angajaților care lucrează în cadrul serviciilor de ambulanță. Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică, se ia în calcul suplimentarea cu 200 a numărului de posturi alocate serviciilor de ambulanţă.

În vederea constituirii echipajelor necesare pentru a respecta timpul de răspuns la solicitare, atât la sediul central al serviciilor de ambulanţe, cât şi în cadrul substaţiilor de ambulanţă organizate în localităţile care fac parte din cadrul judeţului, este necesar a se asigura suplimentarea numărului de posturi alocat serviciilor de ambulanţă cu 200 posturi“, se menționează în proiectul de act normativ amintit.

La ora actuală, în subordinea Ministerului Sănătăţii funcţionează serviciile de ambulanţă, unităţi cu personalitate juridică finanţate integral de la bugetul de stat, cu un număr total de 11.533 posturi.

La nivelul serviciilor de ambulanţă, activitatea se desfăşoară în baza echipajelor care sunt formate din medic, asistent medical şi ambulanţier/şofer autosanitară sau, după caz, asistent medical şi ambulanţier/şofer autosanitară. Normativul de personal pentru serviciile de ambulanţă este determinat de numărul de locuitori declarat statistic la nivelul judeţelor şi există servicii de ambulanţă care funcţionează sub normativul de personal aprobat. Pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, numărul de posturi alocat asigură încadrarea cu personal la nivelul a 50% din normativul de personal. Având în vedere faptul că, la nivelul Municipiului Bucureşti, în fiecare zi, se află în plus faţă de populaţia declarată statistic aproximativ un milion de persoane, reprezentând elevi, studenţi, diplomaţi, navetişti care au domiciliul în judeţele limitrofe, persoane fără acte, etc., echipajele organizate la nivelul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov sunt solicitate şi în afara programului normal de lucru, fapt care afectează starea de sănătate a personalului implicat“, se mai arată în proiect.

Proiectul de  hotărâre de Guvern a fost postat pe site-ul Ministerului Sănătății și se află în dezbatere publică până pe 28 februarie.

Autor: Sofia Filip
Foto: Serviciul de Ambulanță Prahova Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply