Get this Widget

Marcăm o premieră pentru Europa de Est. Începe FIFA Word Cup Rusia 2018!

0

Începând cu 14 iunie și până pe 15 iulie 2018, în Rusia are loc cea de-a 21-a ediție a Campionatul mondial de fotbal, eveniment mult așteptat de fanii fotbalului de pe întreg mapamondul. Acesta este primul turneu care are loc în Europa de Est. Denumit semnificativ FIFA World Cup Russia 2018, evenimentul va menține în joc 32 de echipe în etapa finală, inclusiv țara gazdă.

Inițial, nouă țări au dorit să găzduiască turneul mondial de fotbal din 2018, dar ulterior, Mexic s-a retras, Indonezia a fost eliminată, Australia, Japonia și Statele Unite ale Americii s-au retras, iar națiunile UEFA au fost retrase pentru turneul din 2022. În cele din urmă au mai rămas doar patru candidate: Anglia, Rusia, Olanda / Belgia și Spania / Portugalia. Țara gazdă a fost aleasă pe 2 decembrie 2010, dată la care Rusia a câștigat găzduirea în runda a doua de votare.

Imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal 2018 este piesa cântărețului american Jason Derulo Culori – ”Colors” și a fost publicată deja pe canalul artistului de pe YouTube. Această melodie va fi auzită pe stadionul Lujniki, la ceremonia oficială de deschidere.

Imnurile oficiale ale turneelor finale din anii precedenți au fost cântate de Edoardo Bennato şi Gianna Nannini – “Un’estate italiana” (1990), Ricky Martin – “”La Copa de la Vida” (1998) sau Shakira – “Waka waka” (2010). La ediţia din 2014, piesa oficială a Mondialului din Brazilia a fost “We are the one”, piesa creată de Pitbull, Jennifer Lopez şi Claudia Leitte.

Turneul debutează cu meciul de fotbal dintre echipele naționale ale Rusiei și Arabiei Saudite. Ultimul meci va avea loc pe 15 iulie 2018.

După îndelungi dezbateri, decizia finală atestă că meciurile, fixate prin tragere la sorți, vor avea loc pe 12 stadioane din 11 orașe ale Rusiei.

Aici se vor juca cele 64 de meciuri. Capitala Moscova va organiza partidele pe două stadioane, Luzhniki şi cel al lui Spartak Moscova. Și la Soci vor fi organizate, de asemenea, meciuri. Celelalte oraşe gazdă sunt: Sankt Petersburg (aici a fost amenajată o nouă arenă, special pentru acest eveniment mondial), Ekateringburg, Kazan, Nizhni Novgorod, Rostov, Kaliningrad, Volgograd, Saransk şi Samara, potrivit FIFA.

Autor: Maximilian Cotea
Foto:FIFA World Cup Russia 2018 / Video: Youtube

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply