Get this Widget

Măsuri dure.Ungaria va taxa cu 25% ONG-uri care sprijină imigranți

0

Legislativul din Ungaria are în aprobare un proiect de lege care vizează impunerea unei taxe speciale de 25% pentru ONG-urile care sprijină imigranți. Astfel, Executivul de la Budapesta condus de Viktor Orban vrea să utilizeze toate metodele posibile pentru a proteja ţara de imigranţi.

Vrem să utilizăm politica fiscală pentru a contracara migraţia organizată“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului ungar de Finanţe.

După victoria sa în alegeri, Guvernul Orban a trimis Parlamentului un proiect de lege în care activiştii ONG-urilor erau ameninţaţi cu închisoarea dacă îi sprijină pe imigranţii ilegali. De asemenea, în versiunea iniţială a proiectului de lege, prezentat în luna februarie, era inclusă şi o taxă de 25% pe finanţările externe acordate ONG-urilor considerate că sprijină imigraţia ilegală, însă ulterior s-a renunţat la această clauză.

Marţi, Ministerul ungar de Finanţe a precizat că taxa specială va fi reintrodusă într-o lege separată. Ministerul ungar de Finanţe a apreciat că este nevoie de o taxă specială pentru că apărarea împotriva migraţiei ilegale pune o povară suplimentară pe bugetul de stat, scrie AGERPRES.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Viktor Orban Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply