Get this Widget

Medicii Spitalul C.I. Parhon Iași au efectuat un nou transplant renal

0

Medicii implicați în operațiile de transplant continuă să realizeze cu succes acest tip de intervenții, chiar dacă numărul donatorilor rămâne unul extrem de scăzut comparative cu nevoile pacienților aflați pe listele de așteptare.

O echipă de specialiști de la Spitalul C.I. Parhon Iași a efectuat un nou transplant renal, cel de-al nouălea din acest an. Intervenția a fost realizată joi, după ce miercuri s-a făcut recoltarea de la un donator din judeţul Bacău, aflat în moarte cerebral.

Beneficiarul transplantului este un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Vaslui, care de trei ani este inclus în programul de dializă. “Pacientul este diagnosticat cu o boală genetică renală polichistică. Postoperator sperăm să fie bine, să îşi recupereze funcţia renală şi astfel să nu mai depindă de dializă. Acest transplant este cea de-a noua intervenţie de la donator cadaveric de anul acesta şi al douăzeci şi unulea transplant efectuat de la începutul anului la Spitalul Parhon“, a declarat dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I. Parhon.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Spitalul C.I. Parhon Iași 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply